Netherlands

Aon versterkt zich met drie zwaargewichten

 

Rotterdam, 28 maart 2022 – Aon Nederland heeft drie zwaargewichten in dienst genomen, allen afkomstig van Willis Towers Watson (WTW). Lex Moerings (47) en Sander Kwint (42) starten binnenkort bij Aon; Moerings als Chief Health & Wealth Solutions en Kwint als Commercial Director Health Solutions. Maarten Ackermans (38) is per 1 maart in dienst getreden, als Senior Broker in het Treaty Non-life team van Reinsurance Solutions.

Lex Moerings - Chief Health & Wealth Solutions
Moerings werkte hiervoor negen jaar bij WTW, waarvan de laatste periode als Head of Health and Benefits in de Benelux en Noord- en Centraal Europa. In deze functie was Moerings verantwoordelijk voor de groei van het bedrijf en het behoud van een sterke (markt)positie in de focusgebieden gezondheid, risico en verzekeringsmanagement. Binnen Aon wordt hij per 1 juni eindverantwoordelijk voor Health & Wealth Solutions en treedt hij toe tot het managementteam van de Nederlandse marktleider. Moerings: “Ik kijk ernaar uit om binnen mijn nieuwe rol de focus te leggen op strategische innovatie en groei van de organisatie en op het verder uitbouwen van de inclusieve en diverse werkomgeving binnen Aon.” 

 

Sander Kwint - Commercial Director Health Solutions
Kwint heeft hiervoor acht jaar bij WTW gewerkt, als Head of Clients and Business Development binnen Health and Benefits. De primaire focus van Kwint lag hier op het helpen van organisaties met hun risicomanagement en een duurzaam personeelsbestand. In zijn nieuwe rol bij Aon gaat hij zich vanaf 1 juni richten op groei van de Health business. Aon’s Health Solutions draagt met strategieën en business cases bij aan de financiële haalbaarheid en financieringsoplossingen op het gebied van zorg, verzuim en arbeidsongeschiktheid. Ook zorgen ze voor ondersteuning bij en uitvoering van vitaliteitsbeleid, zowel bij klanten als binnen de eigen organisatie. 

 

Maarten Ackermans - Senior Broker Reinsurance Solutions
Voor hij in dienst kwam bij Aon, werkte Ackermans twaalf jaar bij Willis Re (waarvan vier jaar in Londen). Meest recentelijk was hij Executive Director en hoofd van het Nederlandse kantoor. In deze rol was Ackermans eindverantwoordelijk voor een aantal van Willis Re’s Nederlandse klanten, daarnaast was hij betrokken bij enkele van Willis Re’s grootste internationale herverzekeringsklanten. Ackermans is op 1 maart bij Aon’s Reinsurance Solutions begonnen, waar hij zich richt op het bedienen en verder uitbreiden van de Nederlandse klantenportefeuille.


Marc van Nuland, CEO van Aon Nederland: "Wij zijn trots op de versterking van ons team met deze nieuwe collega’s. Zij hebben allemaal een indrukwekkende staat van dienst. We zijn ervan overtuigd dat zij met hun jarenlange ervaring en kennis van de Nederlandse en internationale (her)verzekeringsmarkt de ambities van Aon in Nederland op een nog hoger niveau brengen. Zo kunnen wij onze klanten nog beter helpen de beste beslissingen te nemen bij de invulling van hun (her)verzekeringsbehoeften."