Netherlands

Leonique van Houwelingen nieuwe CEO Aon Nederland per 1 november 2022

 

Rotterdam 11 juli 2022 – Aon plc (NYSE: AON), toonaangevend wereldwijd bedrijf voor professionele dienstverlening benoemt Leonique van Houwelingen tot chief executive officer (CEO) van Aon in Nederland per 1 november 2022. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

‘Wij zijn zeer verheugd met de komst van Leonique van Houwelingen als nieuwe CEO bij Aon in Nederland en als lid van het EMEA Executive team. Leonique is een ervaren en strategisch leider die uitblinkt in het stimuleren van groei en het ontwikkelen van high performing teams. Haar toewijding aan klanten, internationale ervaring, interesse in maatschappelijke vraagstukken en innovatie passen perfect bij ons streven om een meer klantgerichte, inclusieve, duurzame en financieel gezonde onderneming te zijn. We hebben ambitieuze plannen voor Aon Nederland en ik ben er zeker van dat Leonique de juiste leider is om ons te helpen dit te bereiken’, aldus Eduardo Dávila, CEO van Aon EMEA.

‘Ik kijk ernaar uit om al mijn energie en passie in te zetten om een betekenisvolle impact te maken voor Aon’s klanten, collega’s en de samenleving. De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Het is meer dan ooit van belang innovatie te omarmen om ervoor te zorgen dat Aon’s diensten voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van klanten en tegelijkertijd te investeren in de medewerkers. Diverse en inclusieve teams versterken Aon en zijn ook een van de manieren waarop Aon een positieve bijdrage levert aan de gemeenschap,“ zegt Leonique van Houwelingen.

Leonique van Houwelingen was voorheen werkzaam in diverse bestuurlijke rollen in de financiële dienstverlening. Haar meest recente functies waren CEO van BNY Mellon’s Europese Bank in Brussel en EMEA Head of Strategic Growth and Regional Client Coverage Asset Servicing and Digital bij BNY Mellon.