Netherlands

Directie Aon Nederland benoemt Arjan Bol (CCO) en Marnix Zwartbol (CTO)

Rotterdam, 10 mei 2023 – Arjan Bol wordt per 1 juni 2023 benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) van Aon Nederland. Met ingang van diezelfde datum begint Marnix Zwartbol als Chief Technology Officer (CTO). Zowel Bol als Zwartbol brengen meer dan een kwart eeuw ervaring mee in de betalings-, bank- en verzekeringssector.

Brede ervaring
De 52-jarige Bol komt over van Mastercard waar hij jarenlang werkte als Country Manager Nederland en de laatste drie jaar als Senior Vice President Product Commercialisation voor nieuwe betalingsplatformen wereldwijd. Daarvoor heeft hij achttien jaar bij ING gewerkt. De nieuwe CCO van Aon Nederland studeerde bouwkunde en bedrijfskunde en heeft ervaring op het gebied van sales, marketing, product management, operations en IT in de financiële dienstverlening. Daarnaast brengt hij internationale ervaring mee. Eerder werkte Bol onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Mexico, Filipijnen, Tsjechië en Slowakije. Bol is lid van de Raad van Commissarissen bij bunq en European Merchant Services.

Asset management en servicing
De eveneens 52-jarige Zwartbol komt over van The Bank of New York Mellon waar hij gedurende meer dan zestien jaar een groot aantal verschillende nationale en internationale functies heeft bekleed. Meest recent was Zwartbol voor de European Bank van BNY Mellon werkzaam als COO/Head of Operations en Executive Director/Board Member. Zwartbol begon zijn loopbaan bij ING en Robeco. De nieuwe CTO van Aon Nederland studeerde bedrijfseconomie en heeft de afgelopen 27 jaar kennis en ervaring opgedaan op gebieden als asset management, institutional accounting en global risk solutions. Zwartbol staat bekend als een bevlogen people manager die hechte en goed presterende teams weet te formeren.

Uitbouwen FutureForward-strategie
“Met Arjan en Marnix hebben we de perfecte match gevonden om onze FutureForward-strategie verder vorm te geven en de bijbehorende doelen op het gebied van groei, medewerkerswelzijn en efficiency te realiseren”, aldus Leonique van Houwelingen, CEO van Aon Nederland. “We zijn bijzonder blij met hun komst en wensen hen veel succes en plezier bij onze organisatie.”

Directieteam
Met de benoeming van Arjan Bol als CCO en Marnix Zwartbol als CTO is het directieteam verder op sterkte. De overige directieleden zijn:
- Leonique van Houwelingen (CEO Aon Nederland en statutair bestuurder)
- Ron Gardenier (Chief MGA & statutair bestuurder van de MGA)
- Michiel van Meer (CHRO & statutair bestuurder)
- Gerben Pasman (CFO & statutair bestuurder)
- Véronique Christiaans – Joosten (COO)
- Mandy van der Zalm (CBO)
- Lex Moerings (Chief Health & Wealth)