Netherlands

Jochem Kort benoemd tot nieuwe Chief Broking Officer bij Aon Nederland

 

Rotterdam, 25 september 2023 - Jochem Kort wordt per 1 oktober aangesteld als Chief Broking Officer voor Aon Nederland. Hij wordt verantwoordelijk voor de brokingstrategie en het leiden van de brokingactiviteiten, carrier management en het bevorderen van groei en innovatie van de brokingorganisatie.

Kort begon na zijn studie zijn carrière binnen Aon's rechtsvoorganger Aon Hudig en heeft inmiddels achttien jaar ervaring en expertise op het gebied van broking. De afgelopen zes jaar was hij als Managing Director verantwoordelijk voor Marine, Construction & Engineering in Nederland. Sinds 2021 vervult hij ook de functie van Industry Specialty Leader, Transportation & Logistics Aon EMEA. Daarnaast heeft Kort ruim zes jaar ervaring in het buitenland opgedaan bij Aon Singapore Pte. Ltd. Hij bekleedde onder andere de rol van Regional Director & Head of Marine Singapore. Kort heeft nog een overdrachtsperiode tot 1 januari 2024 waarin hij zijn huidige EMEA-rol binnen Aon overdraagt.

"We zijn verheugd om Jochem te verwelkomen als onze nieuwe Chief Broking Officer. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring in de broking, alsmede zijn uitgebreide Aon-netwerk, zijn we ervan overtuigd dat hij een waardevolle toevoeging is aan ons management team. Wij wensen hem succes in zijn nieuwe functie en zien uit naar een succesvolle samenwerking", aldus Leonique van Houwelingen, CEO van Aon Nederland.

Jochem Kort kijkt uit naar zijn nieuwe rol: "Ik voel me vereerd om benoemd te worden tot Chief Broking Officer bij Aon. Ik zie ernaar uit om samen te werken met het management team en samen met de broking-collega's bij te dragen aan de verdere groei en ontwikkeling van ons bedrijf."

Directieteam
Met de benoeming van Jochem Kort als CBO ziet het directieteam er verder als volgt uit:

  • Leonique van Houwelingen (CEO Aon Nederland en statutair bestuurder)
  • Arjan Bol (CCO)
  • Marnix Zwartbol (CTO)
  • Ron Gardenier (Chief MGA & statutair bestuurder van de MGA)
  • Michiel van Meer (CHRO & statutair bestuurder)
  • Gerben Pasman (CFO & statutair bestuurder)
  • Véronique Christiaans - Joosten (COO)
  • Lex Moerings (Chief Health & Wealth)