Evalueer de veerkracht van uw medewerkers

Start assessment

Loopt uw personeelsbestand gevaar? Waar zou uw personeel veerkrachtiger kunnen zijn?

De snelle evolutie van technologie, veranderende sociaal-culturele handelswijzen en eisen, tegenwind op het gebied van regelgeving, economische volatiliteit en andere intrinsieke uitdagingen blijven meerdere bedrijfstakken beïnvloeden. Na de ontwrichting als gevolg van de pandemie te hebben doorstaan, blijven de eisen aan het personeelsbestand evolueren en moeten organisaties zich richten op het opbouwen van een veerkrachtig personeelsbestand om de druk binnen en buiten de organisatie het hoofd te bieden.

Volgens de Rising Resilient survey van Aon werd slechts 30% van de medewerkers als veerkrachtig beoordeeld, waardoor een groot deel van het personeelsbestand blootstaat aan het risico van burn-out, stress, ziekteverzuim en zelfs de gedachte aan ontslag nemen.

In tijden van onzekerheid hebben bedrijven die hun medewerkers op de eerste plaats zetten meer kans op succes. Door een duurzaam arbeidsleven te creëren dat veerkracht bevordert, wendbaarheid mogelijk maakt en verbondenheid stimuleert, kunnen organisaties een veerkrachtig personeelsbestand creëren dat succesvol zal zijn.

Volgens Aon’s 2022-2023 Global Wellbeing Survey heeft het verbeteren van het duurzame arbeidsleven van uw medewerkers het potentieel om de bedrijfsprestaties met 11 tot 55 procent te verbeteren.

Om een veerkrachtig personeelsbestand op te bouwen, hebben organisaties een geïntegreerde strategie voor human capital, gezondheid en welzijn nodig. Visionair leiderschap, gebaseerd op een continue dialoog met uw medewerkers, creëert een duurzaam werkleven voor zowel medewerkers als organisaties.

Veerkracht van het personeel is essentieel om het potentieel van uw organisatie te ontsluiten door personeelsgerelateerde risico’s te verminderen.

Voert u het juiste beleid, bouwt u aan de juiste bedrijfscultuur en treft u de juiste maatregelen om een veerkrachtig personeelsbestand te bevorderen? Maak gebruik van onze assessment om erachter te komen.

Zijn uw medewerkers veerkrachtig?

Onze korte assessment geeft u direct een indicatie hoe veerkrachtig uw personeelsbestand is.

  • Zie hoe u presteert ten opzichte van ons Workforce Resilience model.
  • Begrijp uw belangrijkste verbeterpunten en hoe u verandering kunt bewerkstelligen.
  • Ontdek hoe veelzijdig uw beleid ten aanzien van gezondheid en welzijn is.