Nederlands | Français Belgium

Fleet

 
 

Moet het nog gezegd dat COVID-19 een weerslag heeft op de wereldwijde reisplannen in de zomer van 2020? België openende inmiddels de grenzen op 15 juni waardoor we opnieuw (beperkt) naar het buitenland kunnen reizen. Er gelden echter verschillende reisvoorwaarden per land.

Lees verder

 

Wissel van winterbanden naar zomerbanden voortaan toegelaten.

Door de COVID-19-maatregelen loopt het vervangen van winterbanden door zomerbanden niet volgens de geplande, jaarlijkse timings. Eerder werd gemeld dat garages, bandenwerkplaatsen en voorruitreparateurs enkel op afspraak open konden blijven, op voorwaarde dat de anderhalvemeter-maatregelen gerespecteerd werden en enkel voor dringende reparaties.

Lees verder

 

Kan een firma de BA-verzekering voor de vloot tijdelijk opschorten of stopzetten?

 

Vanwege de huidige ‘lock-down’-situatie worden er in België minder of helemaal geen kilometers meer gereden. Verschillende bedrijven met vloten – vooral transportfirma’s - vragen zich af of de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) tijdelijk kan stopgezet of geschorst worden.

Lees verder

 

Goed nieuws: het wisselen van winter- naar zomerbanden wordt voortaan ook beschouwd als een dringende reparatie en mag inmiddels weer uitgevoerd worden.

Lees verder

 

Terug naar de overzichtspagina