Nederlands | Français Belgium
Progress Left
Progress Right
Aanvullende pensioenplannen arbeiders en bedienden

Harmonisering ›
Verloningsbeleid als strategisch instrument

Benefits Communication ›
Cyberrisico’s: bescherm uw organisatie en uw bedrijfsprocessen

Cyberrisico's ›
Terrorisme: bent u verzekerd?

Terrorisme ›
Adequaat vlootbeheer: grip krijgen en houden op uw wagenpark

Fleet Risk Management ›
Zorgsector: hoe gezond is uw risicobeheer?

Risicobeheer in de zorg ›


Lees meer
Een op twee arbeiders heeft geen enkel vooruitzicht op pensioenplan dat gelijk is aan dat van zijn collega bediende.
Tot 1 januari 2025 loopt een overgangsperiode waarbinnen werkgevers moeten instappen in een harmoniseringstraject voor hun aanvullende pensioenplannen. Uit een steekproef van HR- en risicoadviseur Aon Belgium, blijkt dat vele werkgevers wat de bedrijfseigen pensioenplannen betreft voorlopig geen initiatieven nemen

Lees verder ›
Aon en Fixico lanceren digitale oplossing voor autoschadeherstel
Aon, leider in Commercial Risk Solutions voor de automotive markt, en Fixico, het leidende digitale platform voor autoschadeherstel, lanceren samen een volledig digitale oplossing om autoschades af te handelen. Deze nieuwe oplossing zal aangeboden worden aan de fleetklanten van Aon in België.

Lees verder ›
Governance uitdagingen voor ziekenhuisnetwerken
Omdat de ziekenhuissector voor een uitdagende hervorming staat, organiseerde risicoadviseur Aon een platform waar het topmanagement van diverse ziekenhuizen ervaringen kon uitwisselen. Ze werden hierbij geïnspireerd door Prof. dr. Lutgart Van den Berghe, Executive Director van GUBERNA (het Instituut voor Bestuurders), en Eric Van Zele, voorzitter van het E17-ziekenhuisnetwerk.

Lees verder ›
10-jarige aansprakelijkheid bouwsector. Veel vragen, bitter weinig antwoorden.
Vanaf 1 juli 2018 treedt de wet-Peeters-Borsus in voege. Maar iets meer dan twee maanden vóór de inwerkingtreding is vooral onzekerheid troef. Zal de wet wel op de vooropgestelde datum van kracht worden? Zullen consumenten door deze wet daadwerkelijk beter beschermd worden of niet?

Lees verder ›
Internationaal bedrijfsleven onder druk door toename politieke risico’s en politiek geweld
De risico’s op politiek geweld nemen wereldwijd toe als gevolg van groeiende geopolitieke spanningen, de afbrokkeling van liberaal-democratische regeringen en de gevolgen van wereldwijde conflicten. De politieke risico’s zijn in 2017 in maar liefst elf landen gestegen. In slechts twee landen namen ze af.

Lees verder ›
Maatregelen tegen cyberrisico’s kunnen ernstig probleem worden voor onderaannemers van grote bedrijven
Verzekeringsmakelaar Aon verwacht dat grote bedrijven zich in 2018 veel beter zullen indekken tegen cyberaanvallen. Dat blijkt uit het rapport “2018 Cyber Security Predictions” van Stroz Friedberg, een gespecialiseerd expertiseplatform uit het Aon netwerk.

Lees verder ›
Lees meer
Nieuwsbrieven

Risk Matters
Risk Matters is de nieuwsbrief van Aon. Hij houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het vlak van risico's en hun impact op uw organisatie, uw risicobeheer en uw personeelsbeleid.

 

Update@Work
Nieuwsbrief op gebied van personeelsbeleid en risico's

 

Fleet Prevention Newsflash
Adequaat vlootbeheer begint met onderbouwd preventiebeleid

 

Alle nieuwsbrieven ›
 
Lees meer

Lees meer