Nederlands | Français Belgium

Risico’s verbonden aan de bouwsector

 

Van een inventaris van uw risico’s tot het beheer van uw schadegevallen

De bouwsector kent talrijke uitdagingen. Orderportefeuilles geraken moeilijk gevuld, marges worden steeds kleiner en de risico’s waarmee bouwbedrijven worden geconfronteerd nemen toe. Nieuwe samenwerkingsvormen zoals cocreatie en publiek-private samenwerkingen wijzigen de contractuele relaties tussen de verschillende partijen. En dus ook de verdeling van de risico’s.

 

Practice Group Construction
Of u nu aannemer bent of bouwpromotor, vastgoedspeler of een speler uit de industriële sector, architect of een ingenieursbureau, Aon stelt zijn jarenlange ervaring en uitgebreide kennis over de risico’s van alle soorten bouwprojecten, ongeacht hun omvang, tot uw beschikking.

Onze speciale practice voor bouwrisico’s adviseert en begeleidt u om uw belangen te beschermen gedurende het hele bouwproject (van de studiefase tot de uitvoering), ongeacht de contractvorm; van een simpel bouwproject tot meer complexe realisaties zoals publiek-private samenwerkingen, ‘Build, Operate & Transfer (BOT)’, Design Build Finance Maintain (DBFM) en ook alle andere vormen die daarvan het gevolg zijn.

Wij stellen samen met u een inventaris op van alle risico’s van uw bedrijf en bekijken hoe we deze zo goed mogelijk kunnen beheren (Risk Management). Wij helpen u niet alleen bij risico’s die rechtstreeks verband houden met de bouw (Schade, Aansprakelijkheid, Financiële risico’s), maar analyseren ook de risico’s met betrekking tot uw personeel (pensioenplannen, verloning, enz.).

Wij bieden oplossingen aan en sluiten verzekeringspolissen af, zowel in België als in het buitenland. Ons team is ook een unieke en erkende referentie op het gebied van schadebeheer.

De expertise van Aon
Al meer dan 20 jaar vertrouwen de spelers uit de bouwsector op ons, ongeacht voor welk type project:

  • Kantoorgebouwen en woningen
  • Ziekenhuizen
  • Hotels
  • Publiek-private samenwerkingen (PPS)
  • Industriële projecten
  • Civiele bouwwerken en infrastructuurwerken
  • Wegenwerken
Wij begeleiden u bij het opstellen van specifieke aansprakelijkheids- en verzekeringsclausules voor lastenboeken en aanbestedingen.

 

In België en in het buitenland
Wij volgen u overal ter wereld en stellen op regionaal niveau verzekeringsprogramma’s op in overeenstemming met de lokale wetgeving. Wij beschikken over een netwerk van kantoren in meer dan 120 landen en zijn in staat om u een efficiënte service aan te bieden, waar u zich ook bevindt. Bovendien plegen wij regelmatig overleg met onze buitenlandse collega’s zodat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en u hierover kunnen informeren.