Nederlands | Français Belgium

Nationale vaccinatiecampagne : maar wat met arbeidsongeval op weg naar uw vaccin?

 

Newsletter Aon Update | nr. 5 | 2021

De nationale vaccinatiecampagne tegen Covid-19 is van start gegaan. De overheid ondersteunt die campagne en geeft daarom aan werknemers het recht om afwezig te zijn op het werk, met behoud van loon, gedurende de tijd die voor de vaccinatie nodig is (regeling klein verlet).

 

Dat betekent echter niet dat de ongevallen die gebeuren n.a.v. de vaccinatie arbeidsongevallen of weg-werkongevallen zijn.

Wij kunnen u in samenspraak met uw arbeidsongevallenverzekeraar een tijdelijke uitbreiding aanbieden in de arbeidsongevallenpolis zodat al uw werknemers verzekerd blijven tijdens deze vaccinatie tegen Covid-19 en tijdens het traject van en naar het vaccinatiecentrum. Onder dit traject verstaat men de ongevallen op de weg naar en van de werkplaats (= bedrijf of plaats van thuiswerk) naar de locatie waar deze vaccinatie plaatsvindt. Deze notie ‘weg naar en van’ volgt dezelfde interpretatie als deze die voorzien is in de Wet op Arbeidsongevallen dd. 10/04/1971 voor de weg ‘naar en van het werk’.

Aon staat klaar om u hierin verder de helpen.

Neem gerust contact op met uw vertrouwde contactpersoon die u hierbij de nodige informatie zal bezorgen en verder begeleiden bij dit proces.