Nederlands | Français Belgium

Uitval van computerapparatuur en elektrische toestellen

 

Snel weer aan de slag met een “alle risico’s elektronica” verzekering

Met een laptop kan veel mislopen, maar de vervangingskost is beperkt. Maar wat als een recente server, een heel computerpark of een duur meetinstrument kapot gaat? Dan kan de herstelfactuur snel oplopen. Een verzekering “alle risico’s elektronica” vangt dergelijke schade op.

 

De beste dekking voor uw elektronica
Vaste en draagbare computers, faxtoestellen, kopieerapparaten, telefooncentrales, weeg- en meetinstrumenten, sturingssystemen in de productieomgeving, labo- en medische toestellen, het zijn vaak apparaten die voor veel meer risico’s gevoelig zijn dan ‘klassieke’ machines. Denk maar aan een verkeerde handeling van een medewerker, of een kop koffie die omvalt.

Als uw risicoanalyse aantoont dat schade aan elektrische en computerapparatuur een belangrijke impact kan hebben op uw bedrijfsvoering, en omdat een brandverzekering maar in specifieke gevallen tussenkomt, is een aparte “alle risico’s elektronica” (ARE) verzekering aan te raden.

Bijkomende uitbreidingen
In functie van de specifieke gevoeligheden van uw bedrijf, kunt u de “alle risico’s elektronica” verzekering op maat uitbreiden met enkele interessante bijkomende waarborgen:

 • Wedersamenstellingskosten van data: dekt de kosten voor het opnieuw samenstellen van gegevens en/of de vervanging van standaardsoftware als de gedekte hardware beschadigd is.
 • Bijkomende kosten: dekt de kosten die nodig zijn om het werk dat normaal verricht wordt door de beschadigde installatie zo goed mogelijk voort te zetten:
  - de huur van een gelijkaardige vervangingsinstallatie of toestel
  - kosten voor overuren van het eigen personeel
  - kosten voor tijdelijk aangeworven extra personeel
  - de kosten voor uitvoering van het werk binnen een andere exploitatie-entiteit
  - kosten voor uitbesteding van het werk aan derden
  - kosten om het werk te verrichten volgens alternatieve methoden
 • Virus & hacking: dekt de kosten bij uitval na een cyberincident, een fenomeen dat zich meer en meer voordoet maar bedrijven angstvallig verzwijgen om imagoschade en klantenverlies te vermijden.

 

Aon’s expertise en risicoadvies

 • Het financiële verlies dat u eventueel leidt door een gedeeltelijke of verminderde bedrijfsactiviteit is niet gedekt in de “alle risico’s elektronica” verzekering. Wij raden aan dit te blijven verzekeren via uw brandpolis.
 • Aon zal erop toezien dat in uw brandpolis vermeld wordt dat de elektronische apparaten in een aparte ARE polis zijn ondergebracht. Op die manier vermijdt u een dubbele premie te betalen
 • Aon streeft naar vereenvoudigde administratie, ook voor uw bedrijf. Daarom wordt bij de ARE polis het “blanket cover” principe toegepast. U bezorgt ons jaarlijks een lijst van de apparaten en hun totale waarde, geen gedetailleerde beschrijving van elke apart toestel.