Nederlands | Français Belgium

Pensioenplan

 

Financieringsvehikel: verzekering of pensioenfonds?

Kiezen tussen een pensioenfonds en een verzekeraar
Uw bedrijf wil een pensioenplan invoeren en u twijfelt tussen een pensioenfonds (Organisme voor de Financiering van Pensioenen) en een verzekeraar. De keuze van de meest geschikte financieringsorganisme hangt van tal van factoren af, zoals de grootte, de middelen en de risicobereidheid van uw bedrijf. Ze hangt ook af van de omvang van de premies van het pensioenplan. De twee systemen hebben hun voor- en nadelen en in beide gevallen draagt u direct of indirect de kosten die verbonden zijn met het beheer. Door de goede keuze te maken, bespaart u snel een hoop geld en vermijdt u heel wat beslommeringen.

 

Voor bedrijven die aangetrokken zijn tot de filosofie van de pensioenfondsen maar niet groot genoeg zijn of geen voldoende groot premiebedrag betalen, is het mogelijk om toe te treden tot een multi-werkgevers pensioenfonds zoals United Pensions

Aon helpt u de goede keuze te maken
Op basis van de specifieke situatie van uw bedrijf vergelijken we de verwachte kosten voor de twee financieringsorganismen, rekening houdend met alle directe en indirecte kosten. Een risicoprofiel voor elk van deze organismen laat bovendien toe om de kosten en de risico’s duidelijk tegenover elkaar te plaatsen. Samen met u overlopen we ook de verschillende administratieve en juridische implicaties van elk alternatief, zodat ook de impact voor de HR- en Finance-afdeling kunt inschatten.

Als u vervolgens beslist om de financiering te wijzigen of te implementeren, helpen wij u bij de keuze van de leverancier. Zo bent u er zeker van dat u voor alle gewenste diensten de beste marktvoorwaarden krijgt. Dankzij ons ervaren team van adviseurs, actuarissen en juristen begeleiden wij u in alle fasen van dit project. Indien u dit wenst, kunnen we het proces van a tot z voor onze rekening nemen. U blijft natuurlijk op ieder moment betrokken en behoudt de totale controle over het verloop van het project.

Transparante tarieven
Om alle verrassingen te vermijden, bezorgen we u een volledig gepersonaliseerde offerte, waarbij totale transparantie geboden wordt. U kunt er vervolgens voor kiezen om met ons in zee te gaan op basis van overeengekomen tarieven of om ons te vergoeden in de vorm van commissies op de toekomstige verzekeringspremies of via het beheer van het pensioenfonds.