Netherlands

Fysieke beursvloer bij Aon geopend

 

Aon wil dat aan het eind van de verlengingsperiode voor verzekeringsoplossingen alle klanten weer een passend voorstel hebben gekregen en het nieuwe jaar ingaan met een goede dekking. Met de beursvloer brengt Aon de verschillende partijen die hierover afspraken maken bij elkaar. En met succes. Al sinds de eerste editie op 1 oktober komen er iedere dinsdag veel verzekeraars bij Aon over de vloer om in gesprek te gaan met Aon’s adviseurs.

‘De verzekeringsmarkt verhardt’

Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland legt uit “Onze klanten verwachten dat wij hen altijd een goede verzekeringsoplossing bieden. Het is aan ons om dat te regelen, maar ook om de verwachtingen van de klant te managen, omdat de markt verandert en verhardt.” De verharding van de verzekeringsmarkt houdt aan. Dit betekent dat verzekeraars steeds vaker hogere premies en strengere voorwaarden hanteren omdat zij jarenlang verliezen leden door een grote schadelast (natuurrampen, grote brand- en aansprakelijkheidsschades) en omdat hun inkomsten vanuit beleggingen zijn gedaald.

Waarom de fysieke beursvloer?

De fysieke assurantiebeurzen in Amsterdam en in Rotterdam zijn begin 2000 als gevolg van de opkomende automatisering gesloten. In de drukke tijden van nu kiest men er meestal voor om zaken per mail af te handelen. Maar Aon vond het tijd om achter die computer vandaan te komen en elkaar in de ogen te kijken. Persoonlijk en in een goede sfeer de dossiers van de klanten bespreken, met als doel een zo goed mogelijke oplossing voor de klanten. Alle partijen zijn zeer te spreken over dit initiatief. Het helpt om de onderhandelingen soepeler te laten verlopen.

Meer lezen over de verharding van de verzekeringsmarkt kan hier.