Netherlands

Aon Hewitt en RiskCo gaan samenwerken in pensioenfondsadministratie en advisering

 

Utrecht/Rotterdam, 18 oktober 2017 - Aon Hewitt draagt de pensioenadministratie van haar klanten over aan RiskCo. Aon Hewitt zal de klantrelatie met de betrokken pensioenfondsen behouden en vele andere diensten blijven verrichten, maar acht de administratie in betere handen bij RiskCo. RiskCo heeft systemen en software ontwikkeld waarmee pensioenadministraties beter, goedkoper en sneller kunnen worden opgeschoond en onderhouden en pensioenregelingen flexibeler en meer accuraat kunnen worden geadministreerd.

Pascal Hogenboom, CEO van Aon Hewitt: "Specialisatie loont. Aon Hewitt, als wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, deelt zijn marktkennis met de IT-dienstverlener RiskCo. Andersom deelt RiskCo zijn technische kennis met Aon Hewitt. RiskCo is een innovatieve partij die ons heeft overtuigd dat zij de administratie beter, goedkoper en toekomstbestendiger kunnen voeren dan wijzelf. Dan is het logisch dat je een samenwerkingsvorm zoekt."

Cees Krijgsman, CEO van RiskCo, zegt: "Wij zijn vereerd met het vertrouwen dat Aon Hewitt in ons stelt. Wij kunnen nu de klanten van Aon Hewitt laten zien waartoe RiskCo in staat is. Onze belofte is: 100% zekerheid dat de administratie op orde is."

"Pensioenfondsen staan voor diverse grote uitdagingen," zegt Hogenboom. "Deelnemers verwachten steeds meer inzicht in hun actuele pensioen. Daarnaast groeit de druk vanuit de toezichthouders om de communicatie met deelnemers te verbeteren. Terecht, want er komt naar verwachting steeds meer keuzevrijheid. Tegelijkertijd worden de wettelijke eisen voor gegevensbescherming strikter, onder meer door de General Data Protection Regulation (GDPR) die in 2018 ingaat."

Krijgsman: "De technologie van RiskCo is state of the art, en samen kunnen wij pensioenfondsen concrete oplossingen bieden om met deze uitdagingen om te gaan. Wij verwachten dat wij in samenwerking met Aon sneller ons groeipotentieel binnen en buiten Nederland kunnen realiseren"

Versterking kapitaal en management RiskCo
De samenwerking met Aon Hewitt betekent veel snellere groei voor RiskCo. Nu RiskCo zelf de pensioenadministraties gaat beheren is er additioneel kapitaal nodig. Praxis IFM, een Britse financieel dienstverlener, neemt een aanmerkelijk belang in de aandelen van RiskCo. De investering van Praxis zal worden aangewend om de groei van RiskCo te financieren.

Tevens is de directie van RiskCo versterkt door Marc Veen. Veen was hiervoor actief in private equity en onder meer medeoprichter en president-commissaris van Refresco. Veen zegt: “RiskCo heeft alle bouwstenen en knowhow om een toonaangevende rol te spelen op het gebied van pensioenadministraties en staat aan het begin van een periode waarin door consolidatie meer schaalgrootte gerealiseerd kan worden. Dat resulteert in accurate, transparante en kosten efficiënte administratie van de verplichtingen van pensioenfondsen die de uiteindelijke uitkering van de pensioengerechtigde ten goede komt.

Over RiskCo
RiskCo ontwikkelt systemen voor het management van langlopende, complexe administraties zoals die van pensioenfondsen en levensverzekeraars in Europa, Noord-Amerika en Azië. De RiskCo software maakt het mogelijk om administraties, ongeacht hun omvang of hun looptijd, door haar vereenvoudigde opbouw (weg van het traditionele boekhoudpakket) sneller te laten rapporteren, te voldoen aan compliance en te voorspellen.

RiskCo heeft vestigingen in Nederland, Portugal, USA en Filipijnen met 85 medewerkers.

Over Aon
Aon plc (NYSE:AON) is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico’s en bedrijfsrisico’s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing én is er als een incident de bedrijfscontinuïteit bedreigt. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen.

Aon heeft in Nederland 8 vestigingen met 1.540 medewerkers en in 120 landen meer dan 50.000 collega’s. Ga voor meer informatie naar www.aon.nl.