Netherlands

Newsroom Aon Nederland

 

Aon volgt marktontwikkelingen op de voet. Of het nou gaat om ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement en personeelsrisico’s, of om nieuwe onderzoeksresultaten en rapporten, de experts van Aon zitten er bovenop. Op deze pagina delen zij actuele artikelen, de laatste inzichten en onze visie op relevante ontwikkelingen met u.

De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juni gestegen naar 120%. Goede aandelenrendementen vingen de effecten van een rentedaling op.

Lees verder
 

België, Nederland en Luxemburg gaan bij Aon per 1 september een nieuwe Benelux subregio vormen. De huidige CEO van België en Luxemburg, Philip Alliet, gaat de nieuwe subregio leiden.

Lees verder
 

Today Aon announced that Belgium, the Netherlands and Luxembourg will form a new Benelux sub-region as of 1 September, led by current CEO of Belgium and Luxembourg, Philip Alliet.

Lees verder
 

De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei gestegen naar 120%. Dat komt zowel door de gestegen rente als door positieve aandelenrendementen.

Lees verder
 

Prof. mr. Mop van Tiggele-van der Velde heeft donderdagavond 16 mei de elfde editie van de Hudig-Langeveldt Prijs 2024 uitgereikt aan mr. Peter Drion.

Lees verder
 

De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april gestegen naar 118%. Dat komt voornamelijk door de gestegen rente. De aandelenrendementen waren namelijk minder goed.

Lees verder
 

On April 25, 2024, subsequent to the close of the quarter, completed the acquisition of NFP, a leading middle-market provider of risk, benefits, wealth and retirement plan advisory solutions, for enterprise value of $13.0 billion.

Lees verder
 

De dekkingsgraden van pensioenfondsen zijn in maart opnieuw gestegen. De aandelenrendementen waren zo goed dat, ondanks een gedaalde rente, de indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen steeg naar 118%.

Lees verder
 

De stijging van de rente die in januari is ingezet zet in februari door. In combinatie met goede aandelenrendementen zorgt dit voor een stijging van de dekkingsgraden. De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is gestegen naar 118%.

Lees verder
 

Goede aandelenrendementen en de opgekrabbelde rente zorgden in januari voor een stijging van de dekkingsgraden. De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is gestegen naar 116%.

Lees verder
 

De hoeveelheid natuurrampen en de economische schade als gevolg van de klimaatverandering hebben in 2023 een recordhoogte bereikt. Bijna 400 incidenten zoals stormen, aardbevingen en overstromingen zorgden wereldwijd voor 380 miljard dollar schade.

Lees verder
 

Uit de resultaten van het pensioensurvey van Aon blijkt dat werkgevers rustig aan doen met de voorbereiding op de noodzakelijke veranderingen in hun pensioenregeling.“De meeste werkgevers begrijpen wat de noodzakelijke veranderingen inhouden, maar zijn tegelijkertijd nog niet tot actie overgegaan”, zegt Frank Driessen, CEO Wealth Solutions Aon Nederland.

Lees verder
 

Het pensioenvermogen steeg weliswaar in 2023, maar toch staan de pensioenfondsen er begin 2024 iets minder goed voor dan een jaar geleden. De laatste twee maanden van 2023 lieten een forse daling van de rente zien, waardoor per saldo de dekkingsgraden in 2023 gedaald zijn. De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in 2023 gedaald van 117% naar 115%.

Lees verder
 

Aon heeft dit jaar voor het vakgebied Risk & Compliance een Diamond level gekregen, de hoogst haalbare score, die nog slechts voor 7 andere bureaus was weggelegd.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) kondigt vandaag aan een definitieve overeenkomst te hebben getekend met BlackFin Capital Partners voor de overname van de particuliere verzekerings- en volmachtactiviteiten van Aon in Nederland (Affinity en MGA).

Lees verder
 

De schade aan de indicatieve gemiddelde dekkingsgraad is, ondanks behoorlijke rentedalingen, in november beperkt gebleven.

Lees verder
 

Het Nederlandse bedrijfsleven beschouwt cybercriminaliteit, bedrijfsstilstand, het tekort aan arbeidskrachten en het onvermogen om talentvolle medewerkers aan te trekken en te behouden als de grootste risico’s van deze tijd, blijkt uit Aon’s 2023 Global Risk Management Survey.

Lees verder
 

In oktober kenterde het beeld van stijgende dekkingsgraden. Stabilisatie van de rente gecombineerd met een mindere prestatie op de aandelenmarkt resulteerde in een afname van de indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen, namelijk tot 121%.

Lees verder
 

Een groot cyberincident bij een bedrijf leidt gemiddelde tot een daling van 9% van de aandeelhouderswaarde. Het besef dat deze vorm van criminaliteit de bedrijfsvoering volledig kan ontwrichten en reputatie mogelijk schaadt, dringt steeds verder door.

Lees verder
 

De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is ondanks slechte aandelenrendementen gestegen naar 123% in september. De stijging wordt veroorzaakt door de aanhoudende rentestijging.

Lees verder
 

De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is ondanks slechte aandelenrendementen gestegen naar 123% in september. De stijging wordt veroorzaakt door de aanhoudende rentestijging.

Lees verder
 

Jochem Kort wordt per 1 oktober aangesteld als Chief Broking Officer voor Aon Nederland. Hij wordt verantwoordelijk voor de brokingstrategie en het leiden van de brokingactiviteiten, carrier management en het bevorderen van groei en innovatie van de brokingorganisatie.

Lees verder
 

Leidy Timmerman met ingang van 1 september benoemd tot Industry Director Business Services. Zij stuurt het team Business Services aan dat zich richt op een breed scala aan (zakelijke) dienstverleners waaronder de facilitaire dienstverlening, uitzendbranche, ICT, consultancy, media, leisure & entertainment.

Lees verder
 

Ondanks de verdere stijging van de rente, zorgen slechte aandelenrendementen voor beperkte daling van de indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen in augustus.

Lees verder
 

De stijging van de rente ten gevolge van het monetair beleid heeft de dekkingsgraden in juli fors op doen lopen. De rentestijging van juni wordt hiermee bekrachtigd.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the second quarter of 2023.

Lees verder
 

Werkgevers kijken steeds scherper naar de kosten van zakenreizen. Daarnaast wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen en het behalen van ESG-doelstellingen belangrijker in de afwegingen die werkgevers maken rondom de internationale mobiliteit van hun medewerkers.

Lees verder
 

De dekkingsgraden zijn in juni gestegen na de stabilisatie van vorige maand. Een rentestijging op de korte looptijden, maar rentedaling voor de langere looptijden, in combinatie met positieve aandelenrendementen zorgden ervoor dat de indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen in juni steeg naar 120%.

Lees verder
 

Na een positief effect van de gestegen rente in april stabiliseerden de dekkingsgraden in mei. Een beperkte rentestijging in combinatie met nauwelijks verschoven portefeuille zorgden ervoor dat de indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen in mei stabiliseerde op 117%.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) is verheugd dat de Eerste Kamer positief heeft gestemd over de Wet toekomst pensioenen (Wtp). “Wij denken dat de overgang naar het nieuwe stelsel een stap voorwaarts is”, zegt Frank Driessen, CEO Wealth Solutions Aon Nederland.“

Lees verder
 

Arjan Bol wordt per 1 juni 2023 benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) van Aon Nederland. Met ingang van diezelfde datum begint Marnix Zwartbol als Chief Technology Officer (CTO). Zowel Bol als Zwartbol brengen meer dan een kwart eeuw ervaring mee in de betalings-, bank- en verzekeringssector.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the first quarter of 2023.

Lees verder
 

Na een tegenvaller in maart krabbelen de dekkingsgraden in april weer op. De pensioenfondsen hadden in april baat bij de gestegen rente. Het vermogen bleef gelijk. De rentestijging in april zorgde ervoor dat de indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen steeg naar 119%.

Lees verder
 

De pensioenfondsen hebben in maart te maken met de gevolgen van dalende rente. De beleggingsportefeuille behaalde een licht positief resultaat. Per saldo zorgde de rentedaling in maart ervoor dat de indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen daalde naar 116%.

Lees verder
 

Aon kondigt vandaag het vertrek aan van Marguerite Soeteman-Reijnen als Chairman van de Executive Board van Aon Holdings B.V. Na 33 jaar voor Aon werkzaam te zijn geweest, neemt zij per 1 april 2023 afscheid van Aon.

Lees verder
 

De pensioenfondsen hebben in februari hun financiële positie verder verbeterd. Ondanks de zorgen in de wereld en dalende beleggingskoersen zorgde de rentestijging in februari er voor dat de indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen steeg naar 120%.

Lees verder
 

Uit onderzoek blijkt dat de introductie van de rijbewijsverzekering zorgt voor een betere verdeling van de stijgende verzekeringskosten als je een auto huurt of met anderen deelt.

Lees verder
 

De economische schade als gevolg van de klimaatverandering en natuurrampen bedroeg in 2022 wereldwijd 313 miljard Amerikaanse dollar. Met 50 miljard dollar was de schade in Europa hoger dan het historisch gemiddelde sinds 2000.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three and twelve months ended December 31, 2022.

Lees verder
 

Het jaar begint, ongeacht angst voor een recessie, goed voor de pensioenfondsen. Ondanks een rentedaling deden de aandelen het in januari zo goed dat de portefeuille in waarde toenam en de indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stabiliseerde op 117%.

Lees verder
 

Vandaag heeft Aon bekendgemaakt dat Marc van Nuland, Chairman van Aon Nederland, de organisatie per 1 april 2023 gaat verlaten. Marc van Nuland was tot 1 april 2022 chief executive officer (CEO) van Aon Nederland. In de afgelopen periode kon hij zich volledig focussen op de externe contacten, met name klanten en verzekeraars.

Lees verder
 

20 februari 2022 werd de wereld opgeschrikt door de inval in Oekraïne. Dit leidde tot een energiecrisis en een forste stijging van de inflatie. Als reactie op de gestegen inflatie verhoogden centrale banken wereldwijd de rentetarieven. Hierdoor steeg ook de langlopende rente en juist dit leidde tot historisch hoge dekkingsgraden bij de pensioenfondsen.

Lees verder