Netherlands

Newsroom Aon Nederland

 

Aon volgt marktontwikkelingen op de voet. Of het nou gaat om ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement en personeelsrisico’s, of om nieuwe onderzoeksresultaten en rapporten, de experts van Aon zitten er bovenop. Op deze pagina delen zij actuele artikelen, de laatste inzichten en onze visie op relevante ontwikkelingen met u.

Aon verruimt per direct de dekking op de reisverzekering voor COVID-19 gerelateerde zaken voor reizen naar landen met kleurcode oranje. Aon verzekert corona gerelateerde kosten in deze landen wanneer een reiziger ter plekke een coronabesmetting oploopt of wanneer een reiziger een reeds geboekte reis moet annuleren vanwege een coronabesmetting. Tevens is deze verruiming ook van toepassing wanneer men reeds in het bezit is van een doorlopende reisverzekering van Aon en er een nieuwe reis geboekt wordt.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in november gestabiliseerd op 111%. De aandelen stonden onder druk, maar hielden nog stand. De beleggingsresultaten waren gematigd, maar wel positief. De rente daalde licht. De stijging van de dekkingsgraad in de eerdere maanden van het jaar wordt hiermee vastgehouden. Het wordt spannend wat er de laatste maand van het jaar gaat gebeuren met de toenemende druk op de aandelenmarkten en de oplopende inflatie.

Lees verder
 

Innovatieve verzekeringsoplossing moet ‘deelmobiliteit’ zowel voor aanbieder als gebruiker toekomstbestendig maken.

Lees verder
 

Het loont voor werkgevers om de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) te controleren op een juiste hoogte van de premie. Deze beschikking valt eind november/ begin december bij de werkgevers op de mat. Onderzoek van Aon onder meer dan duizend werkgevers toont aan dat één op de zeven toerekeningen onjuist is. Een herziening kan leiden tot een besparing van tienduizenden euro’s.

Lees verder
 

Menno Jansen (49) is met ingang van 1 november 2021 de nieuwe directeur van Aon’s Crisismanagement (COT). Jansen volgt daarmee Marco Zannoni op die, mede dankzij zijn inzet en expertise, een zeer professionele en succesvolle adviesorganisatie achterlaat. Jansen gaat leiding geven aan een team van zestien adviseurs met een uiteenlopende expertise van aandachtsgebieden in openbare orde en veiligheid, cyber, klimaat, terrorisme tot processen als besluitvorming, informatiemanagement en scenariodenken.

Lees verder
 

Uit Aon’s veerkrachtmeter blijkt dat Nederland met een score van 66 van de 100 punten slechter presteert dan onze omliggende landen. Aan deze eerste meting die plaatsvond in de tweede helft van dit jaar, werkten ruim duizend HR professionals in EMEA mee. Het onderzoek toonde aan dat veerkracht onder medewerkers in EMEA gemiddeld 68 scoort is.

Lees verder
 

Cyberaanvallen worden zowel in Nederland als mondiaal beschouwd als het grootste risico voor het bedrijfsleven, zowel nu als over drie jaar. Onderbreking van de bedrijfsvoering staat op de tweede plaats. In Nederland valt op de derde plaats het tekort aan arbeidskrachten op, waarschijnlijk door de relatief sterke economische groei in ons land. Dit is een risico dat wereldwijd niet in de top tien voorkomt.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in oktober gestegen van 110% naar 112%. De rentecurve kantelde; de korte rente steeg, maar de lange daalde juist. De beleggingsresultaten pakten de trend van de eerste helft van het jaar op, na een terugval vorige maand, en noteerden een flinke plus. De stijging van de dekkingsgraad zet hiermee door.

Lees verder
 

Het vertrouwen in de economie onder managers en bestuurders neemt snel toe. Een ruime meerderheid (79%) voorziet in het komende jaar een omzetstijging.

Lees verder
 

Aon, wereldwijd adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, lanceert een uniek meetinstrument dat werkgevers inzicht biedt in de veerkracht onder medewerkers: de veerkrachtmeter.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in september gestegen van 109% naar 110%. De rente is de grote driver deze maand. De beleggingsresultaten vielen wat tegen na de forse stijgingen in de eerste helft van het jaar. Het effect van de stijgende rente weegt zwaarder en de stijging van de dekkingsgraad zet hiermee door.

Lees verder
 

Wereldwijd groeit de onrust als gevolg van overheidsingrepen, economische ongelijkheid en reacties op de coronamaatregelen. COVID-19 heeft de risico’s op terrorisme en politiek geweld zowel onderdrukt als verergerd. Ook in Nederland is sprake van toenemende polarisatie op een breed vlak.

Lees verder
 

Vandaag tekenden Louwman Group en Aon een unieke samenwerkingsovereenkomst. De bedrijven bundelen hun krachten en brengen onderscheidende oplossingen binnen het thema mobiliteit op de markt.

Lees verder
 

Nederlandse werkgevers noemen vijf grote uitdagingen in terugkeer naar kantoor, maar belangrijke andere risico’s raken hierdoor mogelijk ondergesneeuwd.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in augustus gestegen van 108% naar 109%. De rente bewoog nauwelijks en de beleggingsportefeuille behaalde een positief rendement. De stijging van de eerste helft van dit jaar wordt hiermee opgepakt, na een terugval in juli.

Lees verder
 

In het eerste kwartaal van 2021 is de gemiddelde pensioenuitkering op basis van de beschikbare premieregeling (waarbij de uitkering niet vaststaat, ook wel DC-regeling genoemd) met ongeveer 7 procent toegenomen.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli gedaald van 110% naar 108%.

Lees verder
 

Nederlandse organisaties schenken nog relatief weinig aandacht aan het thema financiën bij het vormgeven en uitvoeren van hun vitaliteitsbeleid.

Lees verder
 

Risico- en verzekeringsadviseur Aon heeft er met Arno Gabriël, Linsey van Rijn en Jacco Euser drie nieuwe aanwinsten bij. Zij zijn respectievelijk aangesteld als Managing Director, Senior Broker Cyber en HR Manager.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in juni licht gestegen van 109% naar 110%.

Lees verder
 

Waar in 2020 door de coronapandemie de bruiloften massaal werden uitgesteld, lijkt het erop dat in 2021 koppels alsnog massaal in het huwelijksbootje stappen.

Lees verder
 

Marguerite Soeteman-Reijnen, Chief Marketing Officer Aon Inpoint en Voorzitter van de Executive Board van Aon Holdings, onderscheiden met de prestigieuze ‘Ambassador J. William Middendorf II Award’ in Washington DC.

Lees verder
 

Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, brengt binnen Aon's Corporate Wellness de activiteiten van het onderdeel Ziektewet Casemanagement over naar Resolu B.V., onderdeel van paraDIGMA Groep.

Lees verder
 

Ruim één op de vier Nederlanders is het afgelopen jaar meer gaan klussen in en om het huis en ook vaklieden voor een verbouwing hadden overvolle agenda’s.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is gestabiliseerd op een niveau van 109%.

Lees verder
 

Werknemers in Nederland vinden hun werk-privébalans dé topprioriteit als het gaat om vitaliteit en gezondheid.

Lees verder
 

Nederlanders investeerden afgelopen jaar met maar liefst twee miljard euro een recordbedrag in hun tuin. Met het oog op een onzekere coronazomer is de verwachting dat deze trend zich voortzet.

Lees verder
 

Véronique Christiaans – Joosten (49) is per 15 mei 2021 benoemd tot Chief Operating Officer (COO) van Aon Nederland en treedt daarmee toe tot de directie.

Lees verder
 

Nederlandse werkgevers zien investeringen in vitaliteit als cruciaal bij het winnen van de ‘war for talent’ waar veel organisaties mee kampen.

Lees verder
 

Organisaties hebben nog steeds hun basisbeveiliging niet op orde als het gaat om het beheersen van cyberrisico’s.

Lees verder
 

Een financiële bijdrage voor buitenlandse studenten die niet de (financiële) mogelijkheden hebben om een gewenste opleiding te volgen.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in april gestegen van 108% naar 109%.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended March 31, 2021.

Lees verder
 

Een ransomwareaanval op een gemeente of universiteit, het stilleggen van de Rotterdamse haven of een bedrijf dat losgeld betaalt aan cybercriminelen om weer in de eigen systemen te kunnen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van recente incidenten.

Lees verder
 

Vitale en veerkrachtige medewerkers dragen bij aan succesvolle organisaties.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart gestegen van 104% naar 108%.

Lees verder
 

Op 7 april is het Wereldgezondheidsdag, een initiatief van de World Health Organization (WHO).

Lees verder
 

Om de negatieve gevolgen van een cyberaanval te beperken, biedt risico- en verzekeringsadviseur Aon met de Cyber Incident Response dienstverlening bedrijven en organisaties 24/7  hulp bij cyberincidenten.

Lees verder
 

Nederlandse organisaties scoren gemiddeld lager dan hun buitenlandse collega’s op het gebied van aandacht voor veerkracht en vitaliteit op de werkvloer.

Lees verder
 

Een oplossing voor particuliere autobezitters die geen zorgen willen hebben over onverwachte hoge (reparatie)kosten en onderhoud.

Lees verder
 

Het afgelopen jaar zijn maar liefst 87% van de internationale zakelijke reizen geannuleerd als gevolg van de coronapandemie.

Lees verder
 

Risico- en verzekeringsadviseur Aon heeft deze maand Willem Schrijver en Camiel Steinhart aangesteld als respectievelijk Industry Director Energy en Broking Director.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in februari gestegen van 100% naar 104%.

Lees verder
 

De coronacrisis raakt werkgevers in veel sectoren keihard en zorgt onder andere voor meer verzuim onder medewerkers.

Lees verder
 

Ondanks het dalend aantal woninginbraken in ons land als direct gevolg van het massale thuiswerken, wordt er wel steeds vaker ingebroken in bijgebouwen als schuren en garages.

Lees verder
 

Twee op de vijf (zelfstandige) ondernemers hebben geen financieel vangnet voor ziekte of ongeval.

Lees verder
 

Aon pleit voor een individueel pensioengesprek voor iedere pensioendeelnemer, vaststelling van de URM-bedragen in de transitiefase en het vastklikken van de berekeningsdatum voor compensatie.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three and twelve months ended December 31, 2020.

Lees verder

 
 

Twee op de drie organisaties in EMEA-regio was niet voorbereid op pandemie.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in januari stabiel gebleven op 100%.

Lees verder
 

Aon’s Cyber Solutions, onderdeel van risico- en verzekeringsadviseur Aon, en EYE lanceren een praktische en betaalbare cyberoplossing voor het mkb.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in 2020 teruggelopen van 103% naar 100%.

Lees verder
 

Aon presenteert in een nieuw wereldwijd onderzoek ‘Helping Organizations Chart a Course to the New Better’ regionale bevindingen en trends over hoe organisaties hebben gereageerd op de coronapandemie.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in november gestegen van 95% naar 100%. Positief vaccinnieuws leidde tot forse stijgingen op de aandelenmarkten. Ook de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen leidde tot optimisme op de aandelenbeurzen. Daarnaast steeg de rente en dat leidde tot een afname van de verplichtingen.

Lees verder
 

Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen en thuiszorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis slaan de handen ineen om (thuis)zorgmedewerkers vitaal te houden en de zorg te verbeteren. Dankzij de ingebruikname van de eerste elektrische zorgfiets van Nederland, de Batavus Cura, is de reistijd voor zorgmedewerkers verkort, krijgen meer cliënten zorg en wordt ook de CO2-uitstoot flink verminderd.

Lees verder
 

De ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en mede door de coronacrisis veranderende behoefte aan reizen, maken dat veel werkgevers het moment aangrijpen om in te zetten op de (elektrische) fiets voor hun personeel. Sinds begin dit jaar hebben 54 grote Nederlandse werkgevers met een gezamenlijk personeelsbestand van ruim 24.000 medewerkers, het digitale fietsportal van Aon in gebruik genomen.

Lees verder
 

Ruim één op de drie (35%) werknemers in Nederland is veerkrachtig genoeg in termen van omgaan met stress en vervelende situaties en het behoud van motivatie. Ondanks dat het in Nederland iets beter gaat dan in de rest van Europa, is de Week van de Werkstress (16-20 november) een goede aanleiding om stil te staan bij het gebrek aan weerbaarheid van 65% van de medewerkers.

Lees verder
 

Teruggeven aan de lokale gemeenschap is onlosmakelijk onderdeel van succesvol ondernemen. Als de middelen er zijn, moet een organisatie verder kijken dan klanten en geld verdienen en kijken of het wat kan betekenen voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.” Dat is hoe Stefan Weda, CCO Commercial Risk Solutions, Health Solutions & Affinity bij risico- en verzekeringsadviseur Aon, reageert wanneer hij wordt gevraagd naar de keuze van Aon om zich aan te sluiten bij de Rotterdamse campagne ‘Jij bent nu nodig!’.

Lees verder
 
 

Dekkingsgraden pensioenfondsen verder onder druk in oktober

2 november 2020 | Persberichten | Nederland

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in oktober gedaald van 95% naar 94%. De verder dalende rente zorgde voor een toename van de verplichtingen. Toenemende spanningen zorgden daarnaast voor een daling van de aandelenmarkten.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended September 30, 2020.

Lees verder

 
 

Corine Reedijk van Retirement Solutions spreekt op 4 november 2020 tijdens het rondetafelgesprek van de vaste commissie van SZW in de Tweede Kamer over het Pensioenakkoord.

Lees verder

 
 

Gerben Pasman (37) is per 1 oktober 2020 benoemd tot CFO van Aon Nederland en treedt daarmee toe tot de directie. Hiermee volgt hij Rogier Sparreboom op die eerder dit jaar tot CFO EMEA van Aon werd benoemd. De directierol van Michiel van Meer (42), CHRO bij Aon, is per 15 oktober 2020 uitgebreid: hij is benoemd tot statutair bestuurder.

Lees verder

 

 

Ruim zestig procent van de werkgevers vindt de financiële gezondheid van medewerkers hun verantwoordelijkheid. Maar hoe maak je als werkgever een onderwerp als financiën of geldzaken bespreekbaar? Risico-adviseur Aon deed hier uitgebreid onderzoek naar, zowel onder werkgevers als medewerkers.

Lees verder

 

Ruim de helft (54%) van de medewerkers in Nederland vindt dat werkgevers hen onvoldoende tot hun recht laat komen. Daarnaast is 35% van de respondenten onzeker over hun huidige baan en voelt 46% geen sterke verbondenheid met hun werkgever.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is teruggelopen van 96% in augustus naar 95% in september. De meevaller van ongeveer 2% door de nieuwe Prognosetafel die het Actuarieel Genootschap vorig maand publiceerde, is hierin al meegenomen.

Lees verder

 
 

Heeft een vuilnisbak dezelfde verzekeringsoplossing nodig als een auto? In het geval van de vuilnisrobot, die van 22 tot en met 25 september over de Scheveningse boulevard rijdt, is dat zeker het geval.

Lees verder

 
 

Aon lanceert een landelijke coalitie van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties om het sociaaleconomisch herstel tijdens en na de coronapandemie te bevorderen.

Lees verder

 
 

Bij alles wat wij communiceren richting de markt, maken wij duidelijk wat de toegevoegde waarde is van cyberweerbaarheid, hoe je de cyberrisico’s (en aanverwante risico’s) in kaart brengt en beschermt en wat Aon’s rol daarin is.

Lees verder

 
 

Pensioenfondsen kunnen rekenen op een meevaller. De nieuwe Prognosetafel (AG Prognosetafel 2020) die het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) woensdag publiceerde, leidt tot een gemiddelde daling van hun pensioenverplichtingen van ongeveer 2%.

Lees verder

 
 

De COVID-19 pandemie versterkt bestaande geopolitieke risico’s.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in augustus gestegen van 93% naar 96%.

Lees verder

 
 

Roelant de Haas (52) is per 1 september de nieuwe CEO Reinsurance Solutions van risico- en verzekeringsadviseur Aon Nederland.

Lees verder

 
 

Aon voegt als eerste in Nederland een cyberdekking standaard toe aan de particuliere inboedelverzekering.

Lees verder

 
 

Verzekerings- en risicoadviseur Aon benoemt Mark van Veen (37) als Managing Director Property & Risk Control.

Lees verder

 
 

Bij de keuze voor een zorgcollectiviteit via de werkgever is de premiekorting voor twee op de vijf werknemers níet de doorslaggevende factor.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli stabiel gebleven op 93%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended June 30, 2020.

Lees verder

 
 

Aon sluit het jaar 2019 positief af met 3,5% groei en overtreft eigen diversiteits- en inclusiviteitsdoelstellingen.

Lees verder

 
 

Rogier Sparreboom (39) wordt per 1 augustus 2020 benoemd tot Chief Financial Officer EMEA bij risico- en verzekeringsadviseur Aon.

Lees verder

 
 

Risico- en verzekeringsadviseur Aon en privacy-expert Privacy Zeker gaan samenwerken om de cyberweerbaarheid van ondernemers te verhogen.

Lees verder

 
 

Hans Groot (56) heeft besloten na 10 jaar, waarvan de laatste drie jaar als CBO (Chief Broking Officer) Aon per 1 augustus te verlaten. Hij draagt zijn taken over aan Mandy van der Zalm (51), managing director bij Aon.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juni gestegen van 92% naar 93%.

Lees verder

 
 

Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, startte deze maand een samenwerking met factoringmaatschappij Voldaan Factoring B.V. (Voldaan).

Lees verder

 
 

Nederland staat aan de vooravond van grote pensioenveranderingen. Maar hoe staat het met de andere landen in Europa? Dit overzichtsartikel laat de risico’s zien voor de toekomstbestendigheid van de verschillende systemen voor staatspensioen en aanvullend pensioen.

Lees verder

 
 

Als Aon zijn we verheugd dat er eindelijk duidelijkheid is gekomen over de uitwerking van het Pensioenakkoord op basis van de uitgebrachte Hoofdlijnennotitie.

Lees verder

 
 

In 2020 is de gemiddelde pensioenuitkering op basis van de beschikbare premieregeling (waarbij de uitkering niet vaststaat; ook wel DC-regeling genoemd) met ongeveer 5 procent afgenomen.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei opgelopen van 90% naar 92%.

Lees verder

 
 

Aon, a leading global professional services firm providing a broad range of risk, retirement and health solutions, has announced that it has assisted NN Life with a €13.5 billion longevity transaction covering a portfolio of annuity policies for over 200,000 pensioners and dependants.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april opgelopen van 85% naar 90%.

Lees verder

 
 

Aon’s Cyber Solutions biedt samen met het CWB bedrijven uit de brainportregio Eindhoven een dienstenpakket dat aansluit op hun specifieke kernmerken en de daarmee samenhangende risico’s.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart teruggelopen van 95% naar 85%.

Lees verder

 
 

Hoe verhoudt het verwachte pensioen in een DC-regeling zich tot een middelloonregeling, en hoe groot zijn de bijbehorende risico’s? En welke lessen zijn er te trekken uit de ervaringen met DC-regelingen in de afgelopen tien jaar? In dit artikel gaan we in op het verleden, heden en toekomst van de DC-regeling.

Lees verder

 
 

Een meerderheid (52%) van de Nederlandse werknemers is matig of niet goed financieel voorbereid op ‘de oude dag’.

Lees verder

 
 

Als toonaangevend risico- en verzekeringsadviseur kijken wij vanuit een risicoperspectief naar de wereld. Hoewel een verstoring niet is te voorspellen, kunnen organisaties zich voorbereiden op de impact. Aon wil bijdragen aan het (wereldwijd) beperken van coronabesmettingen.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen heeft in februari een klap van 6% gekregen en liep daardoor terug van 101% naar 95%.

Lees verder

 
 

Hoewel steeds meer organisaties investeren in een corporate vitaliteitsprogramma, blijft aandacht voor emotionele gezondheid nog te vaak een ondergeschoven kindje.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de eerste maand van 2020 teruggelopen van 103% naar 101%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three and twelve months ended December 31, 2019.

Lees verder

 

Het Corona-virus maakt eens te meer duidelijk hoe nauw verbonden landen wereldwijd zijn; een virus beperkt zich nu eenmaal niet tot de grenzen van een land.

Lees verder

 
 

Eelco Ouwerkerk (38) is per 1 januari benoemd tot Managing Director Aon Global Client Network (AGCN) & FarEastGroup bij risico- en verzekeringsadviseur Aon.


Lees verder

 

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in 2019 teruggelopen van 104% naar 103%. De beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, daalde in 2019 van 108% naar 103%.

Lees verder

 
 

Veel bedrijven in Europa hebben de digitale bescherming van hun immateriële vaste activa, zoals intellectuele eigendommen, niet op orde. Vier op de tien organisaties werden in de afgelopen twee jaar minstens eenmaal geconfronteerd met een cyberincident.

Lees verder

 
 

Vrijdag de dertiende als ongeluksdag. Een mythe of niet, maar toch zijn er tal van mensen die leiden aan paraskevidekatriafobie: angst voor vrijdag de dertiende.

Lees verder

 
 

In twee jaar tijd is de gemiddelde pensioenuitkering van de beschikbare premieregeling (DC-regeling) bijna 5 procent geslonken.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stijgt in november naar 102%.

Lees verder

 
 

Annemarie Rosebeek (52) is per 1 januari 2020 benoemd tot Chief Affinity bij risico- en verzekeringsadviseur Aon. Affinity is onderdeel van Commercial Risk Solutions en biedt op maat gesneden verzekeringsoplossingen voor zowel consumenten als de small enterprises(SE)-markt. Rosebeek zal zich in haar rol focussen op het verder uitbreiden van deze dienstverlening. Met de benoeming treedt zij ook toe tot de directie van Commercial Risk Solutions, Health Solutions & Affinity (CRH & A).

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen blijft in oktober met 101% net boven de kritieke grens. Na de lichte stijging van september krabbelde de rente in oktober verder op. Helaas werd dit positieve effect afgevlakt door het vermogen dat klappen kreeg door de slechte macro-economische cijfers van Amerika en Duitsland, waardoor de dekkingsgraad stagneerde. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef nog net hangen op 104%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended September 30, 2019.

Lees verder

 

Op dit moment struikelen de initiatieven rondom zelfrijdende motorvoertuigen over elkaar en worden er gigantische bedragen geïnvesteerd in Automated Vehicles (AV’s). Niet alleen door autofabrikanten, maar ook andere mondiale spelers als Apple en Google. Maar hoe staat het nu eigenlijk met de aansprakelijkheid voor zelfrijdende motorvoertuigen?

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen komt in september net boven de kritieke grens van 100%. De dekkingsgraad eindigde op 101%. Na het dieptepunt van augustus krabbelde de rente enigszins op en dat vertaalde zich ook in een lichte stijging van de dekkingsgraad. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, liep terug naar 104%.

Lees verder

 
 

Het waardeverlies als gevolg van cyberaanvallen stijgt in 2021 wereldwijd tot een recordhoogte van bijna 5,5 biljoen euro (bron: Cybersecurity Ventures). Als gevolg van deze vorm van criminaliteit lijden bedrijven schade door ontwrichting van hun dagelijkse bedrijfsvoering, boetes, daling van aandelenkoersen, verlaging van kredietwaardigheid en reputatieschade. Veel bedrijven doen nog onvoldoende om zich hierop voor te bereiden.

Lees verder

 

Het totale verzuim in de zorgsector in 2018 komt overeen met zo’n 38.000 fulltime arbeidsplaatsen, dat gezien de gemiddelde deeltijdfactor in de zorg neerkomt op zo’n 59.000 verzuimende medewerkers. De verzuimkosten namen in één jaar tijd met 11% toe naar 2,4 miljard euro. Door dit met slechts 1% terug te dringen, kan de zorgsector ongeveer 390 miljoen euro besparen.

Lees verder

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen blijft in augustus onder de kritieke grens van 100%. Al begin augustus kelderde de dekkingsgraad van 102% naar 98% door extreme rentedaling en negatieve ontwikkelingen op de beurzen. Gedurende de maand daalde de dekkingsgraad zelfs nog verder, maar eindigde uiteindelijk wel weer op 98%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, liep terug naar 105%.

Lees verder

 

Werkgevers in Nederland kunnen gezamenlijk 85 miljoen besparen als zij overstappen van een publieke verzekering tegen de kosten van langdurig arbeidsongeschikte medewerkers naar de private verzekeringsmarkt. Die besparing neemt de komende jaren naar verwachting alleen maar toe. Dat blijkt uit berekeningen die risico-adviseur Aon maakte op basis van cijfers van het UWV en eigen data.

Lees verder

 

Boetes opgelegd op basis van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zijn onder voorwaarden verzekerbaar. Nederland is daarmee een van de weinige landen in Europa waar dit mogelijk is.

Lees verder

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli gedaald naar 102%. Na de daling in de eerste helft van het jaar is de rente in juli verder teruggelopen. De aandelenbeurzen noteerden positieve resultaten. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, liep terug naar 106%.

Lees verder

 

Aon Reports Second Quarter 2019 Results

01 augustus 2019 | Actueel | Nederland

 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended June 30, 2019.

Lees verder

 

Hugo Wegbrans (52) is per 1 juli benoemd tot Global Chief Broking Officer (CBO) bij risico- en verzekeringsadviseur Aon. Wegbrans was sinds 2016 werkzaam als CBO voor Aon Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In zijn nieuwe rol zal Wegbrans het Chief Broking Officer-netwerk van Aon wereldwijd aansturen en coördineren.

Lees verder

 

Aon Nederland realiseerde een kleine omzetgroei van 0,4% naar een totaal van 377,8 miljoen euro in 2018. Daarmee kijkt de risico- en verzekeringsadviseur terug op een goed jaar, waarin ook de verdere integratie van de activiteiten van het in 2017 overgenomen Unirobe Meeùs Groep (UMG) is gerealiseerd. Voor het lopende jaar 2019 ligt Aon op koers om ruim 2% groei te realiseren.

Lees verder

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen was in juni onveranderd, 104%. Na de daling in mei, is de rente in juni verder teruggelopen en de aandelenbeurzen noteerden positieve resultaten. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef hierdoor in juni stabiel op 107%.

Lees verder

 
 

Risico’s bij fusies en overnames zijn de afgelopen jaren door onder andere digitalisering dusdanig toegenomen, dat M&A-verzekeringen steeds vaker worden ingezet. Het aantal via Aon verzekerde fusie- en overnametransacties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) is sinds 2014 meer dan verdrievoudigd. Ook de transactiewaarde van deze deals steeg in die periode substantieel; met name door transacties bij private equity-bedrijven en corporates nam deze waarde met 300% toe. De gemiddelde transactiewaarde bedraagt 270 miljoen dollar.

Lees verder

 

Bob Reichenfeld, CEO van Aon’s Reinsurance Solutions neemt per 1 juli afscheid van Aon Nederland. In de afgelopen 14 jaar heeft Reichenfeld een sleutelrol vervuld in de doorontwikkeling van de herverzekeringstak van Aon, waarmee verzekeraars zich kunnen beschermen tegen grote risico’s en schades.Totdat de opvolger bekend is, wordt de portefeuille waargenomen door Andrew Secker, CEO Benelux & Nordic Countries van Aon’s Reinsurance Solutions.

Lees verder

 

Nederlandse organisaties zijn door hun internationale karakter extra vatbaar voor risico’s in de huidige complexe en dynamische markt. Met name zaken die te maken hebben met continuïteit van de bedrijfsvoering, zoals bedrijfsonderbrekingen en de leveranciersketen, worden door hen als een risico gezien waarvan het belang snel toeneemt.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is, na een flinke terugval in mei, in de eerste helft van juni stabiel gebleven op 104%. Hoewel de rente verder daalde, compenseerden de rendementen op de beleggingsportefeuille dit verlies. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef in de eerste helft van juni stabiel op 107%.

Lees verder

 
 

De Europese verzekeringsmarkt heeft te maken met slechte resultaten en uitdagende omstandigheden, wat grote impact zal hebben op verzekerden. Het bedrijfsleven en organisaties worden geconfronteerd met een kritischere houding en premieverhogingen bij verzekeraars ten aanzien van risicoselectie.

Lees verder

 
 
 

Dekkingsgraad gaat flink onderuit in mei

3 juni 2019 | Persberichten | Nederland

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei teruggevallen van 107% naar 104%. Na de lichte stijging in april, is de rente verder teruggelopen en ook de aandelenbeurzen noteerden verliezen in mei. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in mei van 108% gezakt naar 107%.

Lees verder

 
 

Met de Europese verkiezingen voor de deur is dit een mooi moment om kort met een Europese blik naar pensioenen te kijken.

Lees verder

 
 

Coen Mom, Chief Affinity & SME bij Aon Nederland vertrekt bij Aon op 1 september 2019. Nu de integratie van UMG binnenkort succesvol wordt afgerond, zit zijn belangrijkste taak erop. Coen Mom begon november 2008 als CEO bij de Unirobe Meeùs Groep, en begeleidde de hele overgang naar Aon. Zijn taken worden na zijn vertrek waargenomen door Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland.

Lees verder

 
 

Tijdens een werkbezoek van minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hebben ruim 150 partijen uit de Brainport Eindhoven regio gezamenlijk hun steun uitgesproken voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) die door de VN zijn opgesteld. Brainport Eindhoven is de eerste in Nederland die het Charter als triple helix regio ondertekent.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april weer wat opgekrabbeld van 106% naar 107%. De rente is na de dip van eind maart weer iets opgelopen en de aandelenbeurzen noteerden in april wederom goede rendementen. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in april stabiel gebleven op 108%.

Lees verder

 
 

De mate waarin organisaties voorbereid zijn op risico’s bereikt een dieptepunt. Een decennium na de laatste recessie staat economische achteruitgang, als gevolg van snel veranderende marktfactoren, globalisering en geopolitieke onzekerheid, bovenaan het lijstje met risico’s waarvoor organisaties het meest vrezen. Dat blijkt uit de Global Risk Management Survey 2019 van risico- en verzekeringsadviseur Aon. Voor het onderzoek zijn 2.672 risicomanagers wereldwijd ondervraagd.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended March 31, 2019.

Lees verder

 
 

Europa wordt geconfronteerd met een steeds complexer wordende veiligheidsomgeving. Islamitisch en extreemrechts terrorisme leiden tot kwetsbaarheden voor bedrijven en de maatschappij. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van risico- en verzekeringsadviseur Aon.

Lees verder

 
 

Marleen Lemmens (52) wordt per 1 juni benoemd tot Chief Transformation Officer (CTO) bij Aon Nederland. In deze nieuwe rol wordt ze verantwoordelijk voor het efficiënter en effectiever organiseren van de operationele processen van de verschillende bedrijfsonderdelen van Aon.

Lees verder

 
 

Bij Aon Corporate Wellness is Martin Nuninga op 1 maart gestart als broking director. Net voor de jaarswisseling trad Nicolle van Rossum al toe als client director tot het managementteam van ditzelfde bedrijfsonderdeel.

Lees verder

 
 

Doordat medewerkers, organisatieprocessen en toeleveranciers steeds afhankelijker worden van technologie, ontstaan compleet nieuwe cyberrisico’s. Ook de risico’s op het overtreden van wet- en regelgeving op het gebied van cyberveiligheid nemen toe. Waakzaamheid op alle fronten is daarom van belang, zo blijkt uit het risicorapport Cyberveiligheid 2019 van Aon.

Lees verder

 
 

Bij risico- en verzekeringsadviseur Aon zijn Mariëlle van de Weijenberg en Milan Babin benoemd tot Managing Director van respectievelijk Aon Professional Services (APS) en SME Noord West bij Aon.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart, na twee maanden van stijgingen, teruggelopen van 108% naar 106%. Na een goede start van het jaar liep de rente in maart door aankondigingen van de Amerikaanse Centrale Bank (Fed) steeds verder terug. De aandelenbeurzen noteerden weliswaar goede rendementen, maar dit kon het effect van de rente niet teniet doen. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in maart stabiel gebleven op 108%.

Lees verder

 
 
risk impact

Voorzitter van Brainport Development en Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma opende gisteravond een speciale kennisdesk van Aon op de High Tech Campus in Eindhoven. Hiermee biedt de risico- en verzekeringsadviseur specifieke diensten voor hightech start-ups en scale-ups. Aon vult daarmee de behoefte in deze markt voor specifieke risico- en verzekeringsoplossingen concreet in, bijvoorbeeld ten aanzien van financiering of aansprakelijkheid.

Lees verder

 
 

Astrid van Helvoort (49) wordt per 18 maart benoemd tot Director Business Development bij risico- en verzekeringsadviseur Aon. Ze wordt verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de zakelijke dienstverlening van Aon in Brainport Eindhoven.

Lees verder