Netherlands

Aon Risk Solutions zet nieuwe stap in strategische transformatie

 

Rotterdam, 17 februari 2017 - Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Risk Solutions kondigt vandaag aan een deel van zijn serviceactiviteiten uit te besteden aan Genpact en Van Ameyde.

Vorig jaar is Aon Risk Solutions Nederland een strategische transformatie gestart onder de naam Boost. “Doel van deze transformatie is het creëren van een maximale focus op het bieden van advies en oplossingen voor de (veranderende) risico’s van onze klanten. En dat in combinatie met een efficiënte en klantgerichte serviceorganisatie,” zegt Marc van Nuland, CEO van Aon Risk Solutions en country manager van Aon Nederland.

Als onderdeel van deze transformatie heeft Aon besloten een gedeelte van de serviceactiviteiten uit te besteden aan Genpact en Van Ameyde. Met deze outsourcing van bijvoorbeeld data-entry, polisopmaak en autoclaims-werkzaamheden zorgen we voor operational excellence en investeringsruimte om meer dan ooit te focussen op risicoadvies en risico-oplossingen.

Gespecialiseerde leveranciers
In Genpact en Van Ameyde vindt Aon gerenommeerde partners. Genpact werkt al jaren voor Aon, onder andere in de Verenigde Staten. Het van oorsprong intern shared service center van General Electric is gespecialiseerd in het transformeren, optimaliseren en managen van bedrijfsprocessen. Door slim gebruik te maken van schaalgrootte, technologische mogelijkheden en het inzetten van Lean en Six Sigma - Lean Digital℠ - worden processen zo efficiënt mogelijk ingericht, wat ertoe heeft geleid dat Genpact één van de marktleiders in de outsourcingsindustrie is. Het bedrijf neemt servicecapaciteit van Aon over en gaat werkzaamheden uitvoeren vanuit India. Van Ameyde, gespecialiseerd in claims werkzaamheden in Europa, neemt het team ‘Auto Claims’ over. De infrastructuur van Van Ameyde is ingericht op het outsourcen van claims management en het optimaliseren van schadeprocessen.

Het traject wordt ingezet onder voorbehoud van een advies van de ondernemingsraad. Doelstelling is om de werkzaamheden nog dit jaar over te dragen. Hiermee reduceert Aon Risk Solutions naar verwachting 78 arbeidsplaatsen op full time basis. Een deel van hen, het totale team dat autoclaims-werkzaamheden uitvoert (33 arbeidsplaatsen), treedt in dienst bij Van Ameyde.

Van Nuland heeft er alle vertrouwen in met deze partners een succesvolle samenwerking te hebben gevonden. “Het uitgangspunt van Aon is dat het niveau van klantbediening tijdens de overgangsperiode minimaal gelijk blijft en vervolgens structureel hoger wordt,” zegt Van Nuland. “Door gebruik te maken van de kernactiviteiten van deze bedrijven, kunnen wij ons blijvend onderscheiden op het bieden van advies en oplossingen voor risico’s van onze klanten.”

Over Aon
Aon plc, genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE:AON), is een toonaangevende wereldwijde adviseur op het gebied van risicomanagement, makelaar van (her)verzekeringen en biedt HR-oplossingen en outsourcing services. Onze organisatie heeft wereldwijd meer dan 72.000 medewerkers in ruim 120 landen en heeft maar een doel: het innovatief ondersteunen van klanten op het gebied van risico’s en mensen. We empower results: wij delen onze kennis en data, zodat klanten zich kunnen blijven bezighouden met succesvol ondernemen.

In Nederland heeft Aon negen vestigingen met 1.660 medewerkers en maakt deel uit van Aon plc in Londen, Verenigd Koninkrijk. Ga naar www.aon.nl voor meer informatie over Aon en naar www.aon.com/manchesterunited om meer te lezen over het wereldwijde partnership met Manchester United.