Netherlands

Nieuwe risk-afdeling Aon legt zich toe op dienstverlening rond impactvolle risico’s

 

Samenvoeging Aon Global Risk Consulting en COT

Rotterdam, 7 september 2017 - Aon versterkt zijn risico- en crisisadvies-activiteiten met het samenvoegen van Aon Global Risk Consulting (AGRC) en COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement). Door deze samenvoeging ontstaat een risk consultancyafdeling van ruim vijftig mensen die een breed scala aan risico- en crisis-expertisegebieden aanbiedt. In Nederland blijft COT onder de huidige naam en met de huidige dienstverlening opereren.

Door risico- en crisismanagement te integreren, biedt Aon zijn klanten alle stappen van het risicomanagementproces met oplossingen voor risicobeperking, -preventie, kwantificering en financiering. Hierdoor kunnen zowel de kans als de impact op risk events worden verminderd. Ook alle facetten van specialisaties, zoals Business Continuity Management, worden voortaan integraal aangeboden. Daarmee sluit Aon aan op de behoefte bij zowel klanten als regelgevende instanties om de focus bij nieuwe, opkomende risico’s te leggen op het weerstands- en herstelvermogen van organisaties (de ‘resilience’).

Nieuwe benoemingen
Met deze samenvoeging is Alex van den Doel (46) per 1 september verantwoordelijk voor de vernieuwde AGRC-organisatie. Marco Zannoni (38) blijft Director COT en wordt tevens Strategy Director AGRC. Hij vormt samen met Van den Doel het managementteam van de nieuwe organisatie.

“Bedrijven bereiden zich steeds vaker voor op crisissituaties aan de hand van hun toprisico’s als cyber, reputatie en terrorisme,” zegt Zannoni. “Het samengaan van Aon Global Risk Consulting en COT speelt daar geheel op in.” Van den Doel: “In een complexe en dynamische wereld met opkomende risico’s als cyber, terrorisme en geopolitieke bedreigingen is een integrale benadering van risk management en crisismanagement cruciaal. De samenvoeging van AGRC en COT is daar een concreet resultaat van.”

Dora Horjus (46) maakt na ruim acht jaar de overstap van Managing Director COT naar Managing Director Corporate Wellness bij Aon. In de acht jaar die zij bij COT werkte, heeft ze onder meer voor de integratie van COT binnen Aon gezorgd en voor een verbreding van het klantportfolio - van hoofdzakelijk publieke sector naar andere markten. “Ik kijk ernaar uit om samen met de 120 collega’s van Corporate Wellness klaar te staan voor opdrachtgevers die oplossingen zoeken op het gebied van casemanagement, consultancy en insurance broking op health-gebied.”

 

Alex van den Doel Marco Zannoni Dora Horjus

Klik op de afbeelding om een high-res versie te downloaden.

Over Aon Benfield
Aon plc (NYSE:AON) is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico’s en bedrijfsrisico’s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing én is er als een incident de bedrijfscontinuïteit bedreigt. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen.

Aon heeft in Nederland 8 vestigingen met 1.540 medewerkers en in 120 landen meer dan 50.000 collega’s. Ga voor meer informatie naar www.aon.nl.