Netherlands

Newsroom Aon Nederland

 

Aon volgt marktontwikkelingen op de voet. Of het nou gaat om ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement en personeelsrisico’s, of om nieuwe onderzoeksresultaten en rapporten, de experts van Aon zitten er bovenop. Op deze pagina delen zij actuele artikelen, de laatste inzichten en onze visie op relevante ontwikkelingen met u.

Aon lanceert een landelijke coalitie van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties om het sociaaleconomisch herstel tijdens en na de coronapandemie te bevorderen.

Lees verder

 
 

Bij alles wat wij communiceren richting de markt, maken wij duidelijk wat de toegevoegde waarde is van cyberweerbaarheid, hoe je de cyberrisico’s (en aanverwante risico’s) in kaart brengt en beschermt en wat Aon’s rol daarin is.

Lees verder

 
 

Pensioenfondsen kunnen rekenen op een meevaller. De nieuwe Prognosetafel (AG Prognosetafel 2020) die het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) woensdag publiceerde, leidt tot een gemiddelde daling van hun pensioenverplichtingen van ongeveer 2%.

Lees verder

 
 

De COVID-19 pandemie versterkt bestaande geopolitieke risico’s.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in augustus gestegen van 93% naar 96%.

Lees verder

 
 

Roelant de Haas (52) is per 1 september de nieuwe CEO Reinsurance Solutions van risico- en verzekeringsadviseur Aon Nederland.

Lees verder

 
 

Aon voegt als eerste in Nederland een cyberdekking standaard toe aan de particuliere inboedelverzekering.

Lees verder

 
 

Verzekerings- en risicoadviseur Aon benoemt Mark van Veen (37) als Managing Director Property & Risk Control.

Lees verder

 
 

Bij de keuze voor een zorgcollectiviteit via de werkgever is de premiekorting voor twee op de vijf werknemers níet de doorslaggevende factor.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli stabiel gebleven op 93%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended June 30, 2020.

Lees verder

 
 

Aon sluit het jaar 2019 positief af met 3,5% groei en overtreft eigen diversiteits- en inclusiviteitsdoelstellingen.

Lees verder

 
 

Rogier Sparreboom (39) wordt per 1 augustus 2020 benoemd tot Chief Financial Officer EMEA bij risico- en verzekeringsadviseur Aon.

Lees verder

 
 

Risico- en verzekeringsadviseur Aon en privacy-expert Privacy Zeker gaan samenwerken om de cyberweerbaarheid van ondernemers te verhogen.

Lees verder

 
 

Hans Groot (56) heeft besloten na 10 jaar, waarvan de laatste drie jaar als CBO (Chief Broking Officer) Aon per 1 augustus te verlaten. Hij draagt zijn taken over aan Mandy van der Zalm (51), managing director bij Aon.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juni gestegen van 92% naar 93%.

Lees verder

 
 

Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, startte deze maand een samenwerking met factoringmaatschappij Voldaan Factoring B.V. (Voldaan).

Lees verder

 
 

Nederland staat aan de vooravond van grote pensioenveranderingen. Maar hoe staat het met de andere landen in Europa? Dit overzichtsartikel laat de risico’s zien voor de toekomstbestendigheid van de verschillende systemen voor staatspensioen en aanvullend pensioen.

Lees verder

 
 

Als Aon zijn we verheugd dat er eindelijk duidelijkheid is gekomen over de uitwerking van het Pensioenakkoord op basis van de uitgebrachte Hoofdlijnennotitie.

Lees verder

 
 

In 2020 is de gemiddelde pensioenuitkering op basis van de beschikbare premieregeling (waarbij de uitkering niet vaststaat; ook wel DC-regeling genoemd) met ongeveer 5 procent afgenomen.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei opgelopen van 90% naar 92%.

Lees verder

 
 

Aon, a leading global professional services firm providing a broad range of risk, retirement and health solutions, has announced that it has assisted NN Life with a €13.5 billion longevity transaction covering a portfolio of annuity policies for over 200,000 pensioners and dependants.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april opgelopen van 85% naar 90%.

Lees verder

 
 

Aon’s Cyber Solutions biedt samen met het CWB bedrijven uit de brainportregio Eindhoven een dienstenpakket dat aansluit op hun specifieke kernmerken en de daarmee samenhangende risico’s.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart teruggelopen van 95% naar 85%.

Lees verder

 
 

Hoe verhoudt het verwachte pensioen in een DC-regeling zich tot een middelloonregeling, en hoe groot zijn de bijbehorende risico’s? En welke lessen zijn er te trekken uit de ervaringen met DC-regelingen in de afgelopen tien jaar? In dit artikel gaan we in op het verleden, heden en toekomst van de DC-regeling.

Lees verder

 
 

Een meerderheid (52%) van de Nederlandse werknemers is matig of niet goed financieel voorbereid op ‘de oude dag’.

Lees verder

 
 

Als toonaangevend risico- en verzekeringsadviseur kijken wij vanuit een risicoperspectief naar de wereld. Hoewel een verstoring niet is te voorspellen, kunnen organisaties zich voorbereiden op de impact. Aon wil bijdragen aan het (wereldwijd) beperken van coronabesmettingen.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen heeft in februari een klap van 6% gekregen en liep daardoor terug van 101% naar 95%.

Lees verder

 
 

Hoewel steeds meer organisaties investeren in een corporate vitaliteitsprogramma, blijft aandacht voor emotionele gezondheid nog te vaak een ondergeschoven kindje.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de eerste maand van 2020 teruggelopen van 103% naar 101%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three and twelve months ended December 31, 2019.

Lees verder

 

Het Corona-virus maakt eens te meer duidelijk hoe nauw verbonden landen wereldwijd zijn; een virus beperkt zich nu eenmaal niet tot de grenzen van een land.

Lees verder

 
 

Eelco Ouwerkerk (38) is per 1 januari benoemd tot Managing Director Aon Global Client Network (AGCN) & FarEastGroup bij risico- en verzekeringsadviseur Aon.


Lees verder

 

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in 2019 teruggelopen van 104% naar 103%. De beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, daalde in 2019 van 108% naar 103%.

Lees verder

 
 

Veel bedrijven in Europa hebben de digitale bescherming van hun immateriële vaste activa, zoals intellectuele eigendommen, niet op orde. Vier op de tien organisaties werden in de afgelopen twee jaar minstens eenmaal geconfronteerd met een cyberincident.

Lees verder

 
 

Vrijdag de dertiende als ongeluksdag. Een mythe of niet, maar toch zijn er tal van mensen die leiden aan paraskevidekatriafobie: angst voor vrijdag de dertiende.

Lees verder

 
 

In twee jaar tijd is de gemiddelde pensioenuitkering van de beschikbare premieregeling (DC-regeling) bijna 5 procent geslonken.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stijgt in november naar 102%.

Lees verder

 
 

Annemarie Rosebeek (52) is per 1 januari 2020 benoemd tot Chief Affinity bij risico- en verzekeringsadviseur Aon. Affinity is onderdeel van Commercial Risk Solutions en biedt op maat gesneden verzekeringsoplossingen voor zowel consumenten als de small enterprises(SE)-markt. Rosebeek zal zich in haar rol focussen op het verder uitbreiden van deze dienstverlening. Met de benoeming treedt zij ook toe tot de directie van Commercial Risk Solutions, Health Solutions & Affinity (CRH & A).

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen blijft in oktober met 101% net boven de kritieke grens. Na de lichte stijging van september krabbelde de rente in oktober verder op. Helaas werd dit positieve effect afgevlakt door het vermogen dat klappen kreeg door de slechte macro-economische cijfers van Amerika en Duitsland, waardoor de dekkingsgraad stagneerde. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef nog net hangen op 104%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended September 30, 2019.

Lees verder

 

Op dit moment struikelen de initiatieven rondom zelfrijdende motorvoertuigen over elkaar en worden er gigantische bedragen geïnvesteerd in Automated Vehicles (AV’s). Niet alleen door autofabrikanten, maar ook andere mondiale spelers als Apple en Google. Maar hoe staat het nu eigenlijk met de aansprakelijkheid voor zelfrijdende motorvoertuigen?

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen komt in september net boven de kritieke grens van 100%. De dekkingsgraad eindigde op 101%. Na het dieptepunt van augustus krabbelde de rente enigszins op en dat vertaalde zich ook in een lichte stijging van de dekkingsgraad. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, liep terug naar 104%.

Lees verder

 
 

Het waardeverlies als gevolg van cyberaanvallen stijgt in 2021 wereldwijd tot een recordhoogte van bijna 5,5 biljoen euro (bron: Cybersecurity Ventures). Als gevolg van deze vorm van criminaliteit lijden bedrijven schade door ontwrichting van hun dagelijkse bedrijfsvoering, boetes, daling van aandelenkoersen, verlaging van kredietwaardigheid en reputatieschade. Veel bedrijven doen nog onvoldoende om zich hierop voor te bereiden.

Lees verder

 

Het totale verzuim in de zorgsector in 2018 komt overeen met zo’n 38.000 fulltime arbeidsplaatsen, dat gezien de gemiddelde deeltijdfactor in de zorg neerkomt op zo’n 59.000 verzuimende medewerkers. De verzuimkosten namen in één jaar tijd met 11% toe naar 2,4 miljard euro. Door dit met slechts 1% terug te dringen, kan de zorgsector ongeveer 390 miljoen euro besparen.

Lees verder

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen blijft in augustus onder de kritieke grens van 100%. Al begin augustus kelderde de dekkingsgraad van 102% naar 98% door extreme rentedaling en negatieve ontwikkelingen op de beurzen. Gedurende de maand daalde de dekkingsgraad zelfs nog verder, maar eindigde uiteindelijk wel weer op 98%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, liep terug naar 105%.

Lees verder

 

Werkgevers in Nederland kunnen gezamenlijk 85 miljoen besparen als zij overstappen van een publieke verzekering tegen de kosten van langdurig arbeidsongeschikte medewerkers naar de private verzekeringsmarkt. Die besparing neemt de komende jaren naar verwachting alleen maar toe. Dat blijkt uit berekeningen die risico-adviseur Aon maakte op basis van cijfers van het UWV en eigen data.

Lees verder

 

Boetes opgelegd op basis van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zijn onder voorwaarden verzekerbaar. Nederland is daarmee een van de weinige landen in Europa waar dit mogelijk is.

Lees verder

 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli gedaald naar 102%. Na de daling in de eerste helft van het jaar is de rente in juli verder teruggelopen. De aandelenbeurzen noteerden positieve resultaten. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, liep terug naar 106%.

Lees verder

 

Aon Reports Second Quarter 2019 Results

01 augustus 2019 | Actueel | Nederland

 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended June 30, 2019.

Lees verder

 

Hugo Wegbrans (52) is per 1 juli benoemd tot Global Chief Broking Officer (CBO) bij risico- en verzekeringsadviseur Aon. Wegbrans was sinds 2016 werkzaam als CBO voor Aon Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In zijn nieuwe rol zal Wegbrans het Chief Broking Officer-netwerk van Aon wereldwijd aansturen en coördineren.

Lees verder

 

Aon Nederland realiseerde een kleine omzetgroei van 0,4% naar een totaal van 377,8 miljoen euro in 2018. Daarmee kijkt de risico- en verzekeringsadviseur terug op een goed jaar, waarin ook de verdere integratie van de activiteiten van het in 2017 overgenomen Unirobe Meeùs Groep (UMG) is gerealiseerd. Voor het lopende jaar 2019 ligt Aon op koers om ruim 2% groei te realiseren.

Lees verder

 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen was in juni onveranderd, 104%. Na de daling in mei, is de rente in juni verder teruggelopen en de aandelenbeurzen noteerden positieve resultaten. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef hierdoor in juni stabiel op 107%.

Lees verder

 
 

Risico’s bij fusies en overnames zijn de afgelopen jaren door onder andere digitalisering dusdanig toegenomen, dat M&A-verzekeringen steeds vaker worden ingezet. Het aantal via Aon verzekerde fusie- en overnametransacties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) is sinds 2014 meer dan verdrievoudigd. Ook de transactiewaarde van deze deals steeg in die periode substantieel; met name door transacties bij private equity-bedrijven en corporates nam deze waarde met 300% toe. De gemiddelde transactiewaarde bedraagt 270 miljoen dollar.

Lees verder

 

Bob Reichenfeld, CEO van Aon’s Reinsurance Solutions neemt per 1 juli afscheid van Aon Nederland. In de afgelopen 14 jaar heeft Reichenfeld een sleutelrol vervuld in de doorontwikkeling van de herverzekeringstak van Aon, waarmee verzekeraars zich kunnen beschermen tegen grote risico’s en schades.Totdat de opvolger bekend is, wordt de portefeuille waargenomen door Andrew Secker, CEO Benelux & Nordic Countries van Aon’s Reinsurance Solutions.

Lees verder

 

Nederlandse organisaties zijn door hun internationale karakter extra vatbaar voor risico’s in de huidige complexe en dynamische markt. Met name zaken die te maken hebben met continuïteit van de bedrijfsvoering, zoals bedrijfsonderbrekingen en de leveranciersketen, worden door hen als een risico gezien waarvan het belang snel toeneemt.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is, na een flinke terugval in mei, in de eerste helft van juni stabiel gebleven op 104%. Hoewel de rente verder daalde, compenseerden de rendementen op de beleggingsportefeuille dit verlies. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef in de eerste helft van juni stabiel op 107%.

Lees verder

 
 

De Europese verzekeringsmarkt heeft te maken met slechte resultaten en uitdagende omstandigheden, wat grote impact zal hebben op verzekerden. Het bedrijfsleven en organisaties worden geconfronteerd met een kritischere houding en premieverhogingen bij verzekeraars ten aanzien van risicoselectie.

Lees verder

 
 
 

Dekkingsgraad gaat flink onderuit in mei

3 juni 2019 | Persberichten | Nederland

 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei teruggevallen van 107% naar 104%. Na de lichte stijging in april, is de rente verder teruggelopen en ook de aandelenbeurzen noteerden verliezen in mei. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in mei van 108% gezakt naar 107%.

Lees verder

 
 

Met de Europese verkiezingen voor de deur is dit een mooi moment om kort met een Europese blik naar pensioenen te kijken.

Lees verder

 
 

Coen Mom, Chief Affinity & SME bij Aon Nederland vertrekt bij Aon op 1 september 2019. Nu de integratie van UMG binnenkort succesvol wordt afgerond, zit zijn belangrijkste taak erop. Coen Mom begon november 2008 als CEO bij de Unirobe Meeùs Groep, en begeleidde de hele overgang naar Aon. Zijn taken worden na zijn vertrek waargenomen door Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland.

Lees verder

 
 

Tijdens een werkbezoek van minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hebben ruim 150 partijen uit de Brainport Eindhoven regio gezamenlijk hun steun uitgesproken voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) die door de VN zijn opgesteld. Brainport Eindhoven is de eerste in Nederland die het Charter als triple helix regio ondertekent.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april weer wat opgekrabbeld van 106% naar 107%. De rente is na de dip van eind maart weer iets opgelopen en de aandelenbeurzen noteerden in april wederom goede rendementen. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in april stabiel gebleven op 108%.

Lees verder

 
 

De mate waarin organisaties voorbereid zijn op risico’s bereikt een dieptepunt. Een decennium na de laatste recessie staat economische achteruitgang, als gevolg van snel veranderende marktfactoren, globalisering en geopolitieke onzekerheid, bovenaan het lijstje met risico’s waarvoor organisaties het meest vrezen. Dat blijkt uit de Global Risk Management Survey 2019 van risico- en verzekeringsadviseur Aon. Voor het onderzoek zijn 2.672 risicomanagers wereldwijd ondervraagd.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended March 31, 2019.

Lees verder

 
 

Europa wordt geconfronteerd met een steeds complexer wordende veiligheidsomgeving. Islamitisch en extreemrechts terrorisme leiden tot kwetsbaarheden voor bedrijven en de maatschappij. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van risico- en verzekeringsadviseur Aon.

Lees verder

 
 

Marleen Lemmens (52) wordt per 1 juni benoemd tot Chief Transformation Officer (CTO) bij Aon Nederland. In deze nieuwe rol wordt ze verantwoordelijk voor het efficiënter en effectiever organiseren van de operationele processen van de verschillende bedrijfsonderdelen van Aon.

Lees verder

 
 

Bij Aon Corporate Wellness is Martin Nuninga op 1 maart gestart als broking director. Net voor de jaarswisseling trad Nicolle van Rossum al toe als client director tot het managementteam van ditzelfde bedrijfsonderdeel.

Lees verder

 
 

Doordat medewerkers, organisatieprocessen en toeleveranciers steeds afhankelijker worden van technologie, ontstaan compleet nieuwe cyberrisico’s. Ook de risico’s op het overtreden van wet- en regelgeving op het gebied van cyberveiligheid nemen toe. Waakzaamheid op alle fronten is daarom van belang, zo blijkt uit het risicorapport Cyberveiligheid 2019 van Aon.

Lees verder

 
 

Bij risico- en verzekeringsadviseur Aon zijn Mariëlle van de Weijenberg en Milan Babin benoemd tot Managing Director van respectievelijk Aon Professional Services (APS) en SME Noord West bij Aon.

Lees verder

 
 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart, na twee maanden van stijgingen, teruggelopen van 108% naar 106%. Na een goede start van het jaar liep de rente in maart door aankondigingen van de Amerikaanse Centrale Bank (Fed) steeds verder terug. De aandelenbeurzen noteerden weliswaar goede rendementen, maar dit kon het effect van de rente niet teniet doen. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in maart stabiel gebleven op 108%.

Lees verder

 
 
risk impact

Voorzitter van Brainport Development en Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma opende gisteravond een speciale kennisdesk van Aon op de High Tech Campus in Eindhoven. Hiermee biedt de risico- en verzekeringsadviseur specifieke diensten voor hightech start-ups en scale-ups. Aon vult daarmee de behoefte in deze markt voor specifieke risico- en verzekeringsoplossingen concreet in, bijvoorbeeld ten aanzien van financiering of aansprakelijkheid.

Lees verder

 
 

Astrid van Helvoort (49) wordt per 18 maart benoemd tot Director Business Development bij risico- en verzekeringsadviseur Aon. Ze wordt verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de zakelijke dienstverlening van Aon in Brainport Eindhoven.

Lees verder

 
 

Aon tekent vandaag het Charter ‘Talent naar de Top’. Hiermee verbindt de grootste onafhankelijk risico- en verzekeringsadviseur van Nederland zich aan een concrete en zelfgekozen doelstelling om in de top van de organisatie meer vrouwelijk en cultureel divers talent werkzaam te hebben.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de tweede maand van 2019 wederom gestegen; van 106% naar 108%. Na maanden van daling liep de rente in februari 2019 weer iets op en ook de aandelenbeurzen noteerden goede rendementen. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in januari stabiel gebleven op 108%.

Lees verder

 
 

Aon reports fourth quarter and full year results of 2018.

Lees verder

 
 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de eerste maand van 2019 gestegen van 104% naar 106%. In de eerste maand van 2019 liep de rente nog verder terug, maar de aandelenbeurzen noteerden daarentegen goede rendementen. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in januari stabiel gebleven op 108%.

Lees verder

 
 
risk impact

De risico’s van juridische massaclaims na een datalek zijn groot. De vraag is niet òf er in Nederland een collectieve actie na een datalek gevoerd gaat worden, maar wanneer dit zal gebeuren. Wat zijn de gevolgen hiervan?

Lees verder

 
 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in 2018 teruggelopen van 108% naar 104%. In het laatste kwartaal liepen de fondsen behoorlijke klappen op en werd het herstel van begin 2018 volledig teniet gedaan. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in 2018 gestegen van 106% naar 108%.

Lees verder

 
 

Nederlandse organisaties sloten in 2018 massaal een cyberverzekering af. Risico- en verzekeringsadviseur Aon zag het aantal cyberverzekeringen in een jaar tijd meer dan verdubbelen. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van het potentieel financieel verlies als gevolg van een cyberaanval. Waar grote aanvallen in 2017 een wake-upcall waren, werd dit jaar pas echt de gevolgschade zicht- en tastbaar.

Lees verder

 
 
risk impact

De verzekeringsmarkt toont de eerste tekenen van verharding. Na jaren van voldoende aanbod en lage premies voor schadeverzekeringen, moeten organisaties nu ernstig rekening houden met flink hogere risicokosten.

Lees verder

 
 

Op 21 november vond bij Aon Rotterdam een inspirerende bijeenkomst plaats omtrent duurzame inzetbaarheid. Relaties uit verschillende sectoren kwamen bij elkaar om gedachten en ideeën uit te wisselen over dit zeer actuele onderwerp. Wat waren de belangrijkste conclusies en aanbevelingen van deze dag?

Lees verder

 
 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen kreeg in november flinke klappen, maar wist zich in de laatste week te herstellen tot het niveau van eind oktober (107%). De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef stabiel op 109%.

Lees verder

 
 
risk impact

Het nieuws werd de afgelopen weken gedomineerd door twee crisissituaties: het ongeval met de Stint en ziekenhuisfaillissementen. Welke lessen op het gebied van risk impact kunt u hieruit trekken?

Lees verder

 
 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in oktober met 3 procentpunt gedaald van 110% naar 107%. Dit komt door forse klappen op de aandelenbeurzen. Daarnaast daalde ook de rente. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef stabiel op 109%.

Lees verder

 
 
risk impact

Wat is het risico van een reputatie incident? Reputatie issues kunnen een enorme impact op uw organisatie hebben en zelfs de bedrijfscontinuïteit bedreigen. Weet u hoe u hier mee om moet gaan?

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended September 30, 2018.

Lees verder

 
 

Risicoadviseur Aon en ontwikkelaar van risicomanagementsoftware Naris gaan samenwerken. Klanten van Aon krijgen toegang tot de risicomanagementsoftware NARIS GRC. Andersom krijgen klanten van Naris toegang tot de expertise van Aon.

Lees verder

 
 

De impact van reputatie-issues op aandelenkoersen is sinds de introductie van sociale media verdubbeld. In de nasleep van een crisis, zoals een cyberaanval, blijkt de grootte van een bedrijf en de kracht van zijn reputatie weinig bescherming te bieden tegen het verlies van koerswaarde.

Lees verder

 
 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in september gestegen van 109% naar 110%. Dit komt voornamelijk door de gestegen rente. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef stabiel op 109%.

Lees verder

 
risk impact

Na een aantal incidenten bij financiële dienstverleners, wordt terecht de vraag gesteld hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het antwoord blijft vaak te oppervlakkig: er wordt naar individuele medewerkers gekeken of incidentele fouten. De rol die de bedrijfscultuur kan spelen wordt daarmee onderschat.

Lees verder

 
 

Het volmachtbedrijf voor zorgverzekeringen van UMG, voorheen uitgevoerd vanuit de rechtspersoon ‘IAK Volmacht B.V.’ heet voortaan One Underwriting Health B.V. De wijzigingen vinden plaats in het kader van de overname van UMG door Aon vorig jaar.

Lees verder

 
 

Nederlandse werkgevers die sinds 1 januari 2014 een verhoogde premie Werkhervattingskas (Whk) betaalden, krijgen hiervoor mogelijk met terugwerkende kracht compensatie. De Hoge Raad doet spoedig uitspraak over de verhoogde premie.

Lees verder

 
 
risk impact

Pensioenfondsen kunnen rekenen op een meevaller. De nieuwe prognosetafel die het Koninklijk Actuarieel Genootschap woensdag publiceerde, leidt tot een gemiddelde daling van hun voorzieningen van 1,0%. Daardoor verbetert ook hun dekkingsgraad, al is die invloed beperkt. Fondsen met een jong deelnemersbestand en relatief veel vrouwelijke deelnemers profiteren het meest: zij kunnen rekenen op een stijging van de dekkingsgraad van maar liefst 1,6%.

Lees verder

 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in augustus stabiel gebleven op 109%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef eveneens stabiel op 109%.

Lees verder

 

De merken Meeùs, IAK en Kröller gaan vanaf 1 september verder onder de naam Aon. Hiermee markeert de risico- en verzekeringsadviseur de volgende fase in de integratie van de Unirobe Meeùs Groep. De UMG-labels HRF, MW en Flexis zijn al eerder samengevoegd onder de Aon-vlag.

Lees verder

 
 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli gedaald naar 109%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef stabiel op 109%.

Lees verder

 

Uit het ‘Onderzoek Vermogensbeheer Europa 2018’ blijkt dat Europese pensioenfondsen steeds meer taken uitbesteden. Reden hiervoor is dat pensioenfondsen met steeds complexere vraagstukken te maken krijgen, waardoor ze minder tijd hebben voor bijvoorbeeld het dagelijkse beheer.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended June 30, 2018.

Lees verder

 
 
risk impact

Risico- en verzekeringsadviseur Aon Nederland heeft in 2017 een omzet gerealiseerd van 376,5 miljoen euro. Dat is een stijging van 64 procent ten opzichte van 2016. Vooral de overname van Unirobe Meeùs Groep (UMG) droeg bij aan de sterke cijfers. Met de overname van UMG versterkt Aon zijn positie in de steeds verder consoliderende verzekeringsmarkt.

Lees verder

 
risk impact

Heeft u de risico’s van extreme weersomstandigheden voor uw organisatie goed in beeld? Ook buiten onze landsgrenzen? De kans is wellicht klein dat ze u raken, maar de impact kan enorm zijn.

Lees verder

 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juni gelijk gebleven op 111%. Dankzij minimale bewegingen in de rente en aandelen bleef de dekkingsgraad op hetzelfde niveau. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg naar 109%.

Lees verder

 
marc van de westerlaak

Minister Bruins verlaagt per 2020 de maximale collectiviteitskorting op de basisverzekering van 10% naar 5%. Aon is het niet eens met zijn analyse en ziet de maatregel vooral als een stimulans om met werkgevers nog concretere afspraken te maken voor onderscheidende invulling van collectieve regelingen.

Lees verder

 
risk impact

Niet alleen organisaties onderling, maar ook consumenten dienen steeds vaker schadevergoedingen in. Hoe ga je daar als organisatie mee om? En hoe krijg je alsnog de boel op orde voor de AVG, die nu al bijna een maand van kracht is?

Lees verder

 
 

Veel vooroordelen over Europees pensioenfonds bij Nederlandse werkgevers

14 juni 2018 | Persbericht | Nederland

Het beeld dat grote werkgevers en pensioenfondsbestuurders in Nederland hebben van een Europees pensioenfonds is veelal gestoeld op onjuiste vooroordelen. Daardoor nemen zij een Europees pensioenfonds vaak niet mee in de zoektocht naar een toekomstbestendige pensioenregeling. Lees verder

 
 

Aon: Veiligheidssoftware (ADAS); de nieuwe autogordels

12 juni 2018 | Persbericht | Nederland

Kan uw auto al (deels) autonoom rijden? Bij Aon vinden we dat de adoptie van zelfrijdende auto’s al jaren nodeloos achterblijft. Daarom gaan we op woensdag 13 juni opnieuw de weg op, in navolging van de eerste Platoontest in 2016. Ditmaal telt het peloton zes semi-zelfrijdende auto’s. Lees verder

 
 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei gestegen van 110% naar 111%. De rente daalde en de aandelen noteerden positieve resultaten. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef gelijk op 108%.

Lees verder

 
 
1023-30-news-GDPR-Fines-Guide.jpg

Aon en advocatenkantoor DLA Piper hebben onderzoek gedaan naar de verzekerbaarheid van AVG-boetes in Europa en van gevolgschade voor zaken als gerechtelijke procedures, onderzoeken en claims. In Nederland is dekking voor een AVG-boete niet vanzelfsprekend..

Lees verder

 
 
risk impact

Heeft u wel eens een robot zien staken of een jaar lang loon doorbetaald aan een zieke robot? Personeel is cruciaal voor werkgevers, maar brengt ook serieuze risico’s met zich mee.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended March 31, 2018.

Lees verder

 
 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april gestegen van 108% naar 110%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef stabiel op 108%.

Lees verder

 
 
risk impact

Wat zijn de grootste zorgen voor werkgevers ten aanzien van hun gezondheidsbeleid? Hebben ze al een gezondheidsstrategie en zo ja: meten ze die ook? Lees de resultaten in de EMEA Health Survey 2018.

Lees verder

 
 
risk impact

De aanhoudende griepgolf stelde spoeddiensten en ziekenhuizen afgelopen maand zwaar op de proef. Een handelsoorlog tussen de VS en China dreigt. Hoe ga je als organisatie met zulke externe dreigingen om? U leest het in de nieuwe Risk Impact.

Lees verder

 
 

De risico’s op politiek geweld nemen wereldwijd toe als gevolg van groeiende geopolitieke spanningen, de afbrokkeling van liberaal-democratische regeringen en de gevolgen van wereldwijde conflicten. De politieke risico’s zijn in 2017 in maar liefst elf landen gestegen. In slechts twee landen namen ze af.

Lees verder

 
 
 

Nico Dekker vertrekt bij Unirobe Meeùs Groep

4 april 2018 | Persbericht | Nederland

Per 1 april 2018 verlaat Nico Dekker, algemeen directeur Meeùs, de UMG-organisatie. Sinds zijn komst in 2016 vanuit Aegon was Nico Dekker met name verantwoordelijk voor het zakelijk adviesbedrijf van Meeùs inclusief de unit Pensioen, Inkomen en Zorg.

Lees verder

 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart gedaald van 110% naar 108%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg van 107% naar 108%.

Lees verder

 
 
risk impact

Hoera! De nieuwe ISO 31000 is een feit. Weet u wat de belangrijkste wijzigingen zijn? En weet u wat de Omnibusverordening voor boeren en retailers inhoudt? U leest het in de nieuwe Risk Impact.

Lees verder

 
 

Anton Deppe (50) is per 1 maart in dienst getreden bij herverzekeringsmakelaar Aon Benfield. In de functie van managing director wordt hij verantwoordelijk voor de verkoop en ondersteuning van het platform ‘PathWise’ in de regio EMEA

Lees verder

 
 

Als trotse partner van deze stichtingen zijn wij vereerd een bijdrage te kunnen leveren aan alle prachtige initiatieven.

Lees verder

 
 
risk impact

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in februari gedaald van 111% naar 110%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef stabiel op 107%.

Lees verder

 
 
risk impact

Klimaatverandering is indirect ook een bedreiging voor de wereldeconomie, zo constateert het World Economic Forum (WEF). Hoe kunnen de risico’s van extreem weer concreet uw bedrijf raken? En hoe maakt u een vuist tegen nepnieuws? U leest er meer over in de nieuwe Risk Impact.

Lees verder

 
 
benchmark crisismanagement

In hoeverre is het crisismanagement van Nederlandse bedrijven de laatste twee jaar verbeterd? En welke risico’s vrezen ze het meest? De Benchmark Crisismanagement Bedrijfsleven geeft antwoord.

Lees verder

 
 
liability limiet meter

Heeft u de productaansprakelijkheidsrisico’s van uw bedrijf goed in beeld? Met de Liability Limiet Meter van Aon heeft u snel en kosteloos inzicht in uw productaansprakelijkheidsrisico’s, inclusief een risicoanalyse op maat.

Lees verder

 
 
trendrapport cyberrisicomanagement

Strengere wet- en regelgeving, meervoudige verificatie en steeds meer specialistische cyberverzekeringen. Wat kunt in 2018 verwachten als het om cyberrisico’s en cyberrisicomanagement gaat?

Lees verder

 
 
masterclass avg-implementatie

Onze masterclass biedt u concrete handvatten én documenten om de invulling van de AVG binnen uw organisatie pragmatisch en doelmatig vorm te geven.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three and twelve months ended December 31, 2017.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in januari gestegen van 108% naar 111%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg met één procentpunt van 106% naar 107%.

Lees verder

 

 
 

Frank Driessen (50) is per 1 april 2018 de nieuwe CEO van Aon Hewitt Nederland. Hij volgt hiermee Pascal Hogenboom op die per 31 maart 2018 bij Aon vertrekt.

Lees verder

 

 
 

Wat weten werkgevers eigenlijk over (nieuwe) premiekortingen en subsidies? Deze en andere vragen legden we voor aan ruim 500 werkgevers, de resultaten waren opzienbarend.

Lees verder

 

 
 
risk impact

Natuurrampen zoals orkanen en bosbranden lijken ons kleine landje nooit te raken, maar is dat zakelijk gezien ook zo? Het antwoord laat zich raden. U leest er meer over in de nieuwe Risk Impact.

Lees verder

 
 

Bent u het zicht op alle subsidies en kortingen kwijt? Wees gerust, u bent bepaald niet alleen: bijna de helft van organisaties met meer dan 250 medewerkers benut het aanbod aan sociale regelingen niet optimaal. Aon biedt een eenvoudige oplossing.

Lees verder

 

 
 

Per 1 januari 2018 veranderen diverse wettelijke pensioenbedragen, waaronder de AOW-franchise. Dat is ook van invloed op uw salarisadministratie. Aon zet de nieuwe bedragen voor u op een rij.

Download rapport

 

 
 
risk impact

De Bitcoin en zelfvarende schepen spreken sterk tot de verbeelding. Maar kent u de risico’s van dit soort nieuwe technologieën ook? U leest erover in de nieuwe Risk Impact.

Lees verder

 
 

Aon Nederland maakt vandaag de nieuwe directie van Aon Risk Solutions bekend. De benoemingen zijn onderdeel van het integratieproces van Unirobe Meeùs Groep (UMG) met Aon.

Lees verder

 

 
 

Werkgevers hebben mogelijk jarenlang duizenden euro’s teveel betaald aan de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). Met die premie verzekeren zij hun werknemers onder meer tegen de financiële gevolgen van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

Lees verder

 

 
 
marc van de westerlaak

Zorgverzekeraars moeten, volgens DNB, blijven moderniseren om de financiële buffers op peil te houden. Speciaal aandachtspunt daarbij zijn de aanvullende pakketten. DNB waarschuwt dat deze pakketten op termijn zelfs kunnen verdwijnen.

Lees verder

 

 
 
pensioenvergelijker

De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling, ook wel bekend als DC-regeling, is in de eerste helft van 2017 gestegen van 756 euro naar 787 euro. Uitgaande van 3% rekenrente is dat nog steeds aanzienlijk minder dan de uitkering bij een middelloonregeling.

Lees verder

 

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen bleef in november gelijk op 109%. Hoe staan de fondsen er nu voor?

Lees verder

 

 
 
Sjaak Schouteren

Niet alleen voor (online) retailers wordt december weer een razend drukke maand. Azend op een lucratieve hack draaien ook cybercriminelen overuren. De schade kan enorm zijn. Hoe voorkomt u als retailer dat hackers uw werk alsnog verpesten?

Lees verder

 
 

Pascal Hogenboom vertrekt per 1 april 2018 als CEO van Aon Hewitt Nederland. De komende maanden blijft hij beschikbaar om Aon de gelegenheid te geven een geschikte opvolger te vinden.

Lees verder

 

 
 

Volwassen risicomanagement is cruciaal voor organisaties om tegenslagen als gevolg van opkomende risico’s op te vangen.

Lees verder

 

 
 
overname

Hoe ga je om met risico’s die zich zelden of nooit voordoen, terwijl de impact catastrofaal kan zijn? De ware aard van ‘high impact’ risico’s bleek de afgelopen maanden in de bouwsector.

Lees verder

 
 
maarten van wieren

Risico- en verzekeringsadviseur Aon lanceert een nieuwe afdeling: de Cyber Solutions Group, met specialisten die zich uitsluitend bezighouden met cyberrisico’s. Maarten van Wieren (41), die per 1 december overkomt van Deloitte, staat als managing director aan het hoofd van de nieuwe afdeling.

Lees verder

 

 
 

Werkgevers onderschatten op grote schaal de gevolgen voor de organisatie als werknemers kampen met financiële problemen. Dat stelt risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon in het rapport ‘werknemers met financiële problemen’.

Lees verder

 

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended September 30, 2017.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in oktober gestegen van 108% naar 109%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg één procentpunt, van 104% naar 105%. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt

Lees verder

 
 

Risico- en verzekeringsadviseur Aon Nederland en Unirobe Meeùs Groep (UMG) bundelen vanaf vandaag hun krachten. De ondernemingsraden hebben hun advies uitgebracht om de aankoop van UMG door Aon te realiseren.

Lees verder

 

 
 

Het wereldwijde bedrijfsleven lijdt onnodig grote financiële verliezen door een gebrekkige verzekering van cyberrisico’s. Terwijl de gemiddelde schade van incidenten zoals datalekken en bedrijfsstilstand maar liefst 3,3 miljoen dollar is, hebben bedrijven doorgaans slechts 15 procent van hun maximale niet-materiële schade verzekerd.

Lees verder

 

 
 

Aon’s tweejaarlijkse Global Pension Risk Survey is beschikbaar. De survey geeft inzicht in de huidige en voorgestelde benaderingen voor het pensioenrisico, identificeert pensioentrends én belicht de toekomstige opties voor pensioenregelingen specifiek gericht op de Nederlandse situatie.

Download rapport

 

 
 

Het regeerakkoord is er eindelijk. Maar wat weet u van het beleid ten aanzien van zorgverzekeringen? Lees wat er gebeurt op deze vijf cruciale punten.

Lees verder

 

 
 

Overweegt u een nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2018? Vergeet dan niet dat uw OR instemmingsrecht heeft.

Lees verder

 

 
 

Dit moet u als pensioenfondsbestuurder en werkgever weten over de Wet waardeoverdracht klein pensioen.

Lees verder

 

 
 

Aon Hewitt draagt de pensioenadministratie van haar klanten over aan RiskCo. Aon Hewitt zal de klantrelatie met de betrokken pensioenfondsen behouden en vele andere diensten blijven verrichten, maar acht de administratie in betere handen bij RiskCo.

Lees verder

 

 
 
overname

Nieuwe technologieën zoals zelfrijdende auto’s en pacemakers scheppen niet alleen kansen, maar brengen ook nieuwe risico’s met zich mee. Hoe ga je daar als organisatie mee om?

Lees verder

 
 
rapport wga

Het afscheid van de gulden. Dat is indirect de reden dat de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan (1872–1944) nationaal bezit is. Door zijn jaarwinst aan de Stichting Nationaal Fonds Kunstbezit te schenken, maakte de Nederlandsche Bank de aankoop in 1998 mogelijk.

Lees verder

 
 
Hans Rekker

Het was het ideale moment om de pensioenwetgeving fundamenteel aan te pakken. De partijen aan de formatietafel vroegen ook expliciet om input vanuit ‘de polder’. Des te pijnlijker is het dat werkgevers en werknemers het binnen de SER niet eens konden worden over de pensioenen. Het risico is levensgroot dat het maatschappelijke draagvlak verdampt nu de economische zon weer begint te schijnen.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

Hans Groot (53) wordt per 1 november benoemd tot Chief Broking Officer (CBO) en lid van de directie van Aon Risk Solutions. Met deze benoeming legt hij zijn taken neer als CCO/COO van Aon Benfield Netherlands.

Lees verder

 

 
 

Prof. dr. Arjen Ronner, mededirecteur van de masteropleiding Verzekeringskunde, heeft de tiende editie van de Hudig-Langeveldt Prijs gewonnen. De Hudig-Langeveldt Stichting reikt deze prijs periodiek uit aan een persoon die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Lees verder

 

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is, na een daling in augustus, in september gestegen naar 108%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg één procentpunt, van 103% naar 104%. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt

Lees verder

 
 
loonregres

Gemeenten staan vooraan in de strijd tegen datalekken en privacy-risico’s, want juist zij hebben zeeën aan persoonsgevoelige gegevens in beheer. Bovendien kost de afhandeling van datalekken vaak veel tijd en geld. Maar hoe krijg je als gemeentesecretaris intern draagvlak voor nieuwe maatregelen? Mijn advies: leg die noodzaak zorgvuldig uit.

Lees verder

 
 
loonregres

Stel een van uw werknemers is betrokken bij een ongeluk dat is veroorzaakt door een ander en arbeidsongeschikt geraakt. U kunt dan de schade verhalen op de derde partij. Aon’s Claim Service Desk gaat op ‘no cure, no pay’-basis voor u aan de slag.

Lees verder

 
 
beschermen

Uw organisatie is meer dan ooit blootgesteld aan mogelijke cyberaanvallen en verwante bedreigingen. Maar ongeacht de grootte en duur van een cyberaanval zijn er een aantal stappen die uw organisatie kan nemen om uw blootstelling aan cyberrisico’s te minimaliseren.

Lees verder

 
 
modern terrorisme

Kunt u vertellen welke gevaren modern terrorisme voor uw organisatie met zich meebrengt? Zorg dat u ook weet waar een passende terrorismeverzekering aan voldoet.

Lees verder

 
 
modern terrorisme

Om zicht te krijgen op voedselveiligheidsrisico’s binnen uw bedrijf (en voedselketen) is het verstandig om een scenarioanalyse uit te voeren. Lees meer over de impact van een voedselbesmetting en de meerwaarde van een dergelijke scenarioanalyse.

Lees verder

 
 

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Nederland zag de omzet in 2016 licht dalen tot 229 miljoen euro. Deze daling is grotendeels gerelateerd aan de verkoop van niet strategische portefeuilles en een omzetdaling op de pensioendienstverlening.

Lees verder

 
 
overname

Een bewogen zomer: Fipronil, terrorisme en grootschalige cyberaanvallen hebben een enorme impact op ons dagelijkse leven. Hoe gaat u hier als organisatie mee om?

Lees verder

 
 

De W&I-verzekering wordt, zowel bij private equity-deals als transacties tussen strategische kopers, meer en meer gebruikt en gezien als een goede ‘tool’. Dat stellen de aanwezige topjuristen afgelopen dinsdag tijdens het goed bezochte M&A-event van Aon in de Pleinzaal van Sociëteit de Witte in Den Haag. Ze hopen dat de bekendheid en het gebruik verder zal toenemen.

Lees verder

 

 
 

Aon doet er alles aan om zijn klanten zo goed mogelijk bij te staan en ook het team van Aon Claims staat klaar voor de mensen in het getroffen rampgebied.

Lees verder

 

 
 

Aon versterkt zijn risico- en crisisadvies-activiteiten met het samenvoegen van Aon Global Risk Consulting (AGRC) en COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement).

Lees verder

 

 
 

Duizenden werkgevers worden in hun portemonnee geraakt door forse stijgingen in de UWV-premies voor kortdurende ziekte (Ziektewet) en langdurige arbeidsongeschiktheid (WGA), concludeert Aon naar aanleiding van de nieuwe UWV-premies.

Lees verder

 

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is, na een stijging in juli, in augustus teruggevallen naar 106%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef stabiel op 103%. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt

Lees verder

 
 
Koen Kerstens

“Hoe dring ik het verzuim in mijn organisatie terug?” Het is een vraag die ik krijg van veel klanten. Sterker nog: er is vrijwel geen werkgever die niet met dat vraagstuk worstelt. ‘Hoe minder verzuim, hoe beter’ is natuurlijk het credo, alleen al uit financieel oogpunt. Met een beetje pech draagt u als werkgever tot wel 12 jaar lang de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Lees verder

 
 

Aon maakt vandaag bekend tot overeenstemming te zijn gekomen met Aegon over de overname van Unirobe Meeùs Groep (UMG). De voorgenomen overname behelst de volledige Unirobe Meeùs Groep B.V. Naar verwachting is de verkoop in het vierde kwartaal van 2017 afgerond.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended June 30, 2017.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is, na maanden stabiel te zijn geweest, in juli gestegen naar 107%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg één procentpunt, van 102% naar 103%. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt

Lees verder

 
 
Koen Kerstens

Moet ik ook eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet en WGA? Het verbaast mij niets dat ik deze vraag steeds vaker krijg. Werkgevers horen van alle kanten dat eigenrisicodragerschap (ERD) dé manier is om de kosten van arbeidsongeschiktheid en verzuim te beperken. Die kosten stijgen razendsnel. Werkgevers zijn er op dit moment gemiddeld zo’n 6% van hun loonsom aan kwijt.

Lees verder

 
 

Door een weeffout in de wet kunnen werkgevers en overheid onmogelijk voldoen aan de zogenoemde banenafspraak. Het aanbod van mensen met een arbeidsbeperking is daarvoor te laag. Als de wet niet wordt aangepast hangt werkgevers een boete boven het hoofd die kan oplopen tot ruim 270 miljoen euro per jaar.

Lees verder

 
 
overname

Nieuwe technologie en (social) media maken dat wereldwijde risico’s steeds meer met elkaar verbonden zijn. Hoe gaat u daarmee om?

Lees verder

 
 

Koen Engels (35) is medio juni in dienst getreden bij herverzekeringsmakelaar Aon Benfield. In de functie van director wordt hij verantwoordelijk voor de verkoop en ondersteuning van het platform 'PathWise' in de regio EMEA.

Lees verder

 
 

The Hague Security Delta, het grote samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en wetenschap, heeft maandag verzekeringsmakelaar AON, het Centraal Bureau voor de Statistiek en accountant EY welkom mogen heten als partner.

Lees verder

 
 
claims award

W.A. Hienfeld, het in Diemen gevestigde assuradeurenbedrijf, is net als twee jaar geleden de winnaar geworden van de ‘Aon Claims Award 2016’. Zo’n honderddertig schadebehandelaars van Aon beoordeelden de schadebehandeling van Hienfeld andermaal als de beste op de onderdelen professionaliteit/algemene kennis, snelheid van communiceren en betalen en klantgerichtheid.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juni stabiel gebleven op 105%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg één procentpunt, van 101% naar 102%.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

Grotere werkgevers laten veel geld liggen als gevolg van het fors gegroeide aantal sociale regelingen. Het aanbod aan subsidies en sociale verzekeringspremies is dusdanig groot, dat bijna de helft (49%) van de bedrijven met meer dan 250 medewerkers niet alle mogelijkheden benut. Per bedrijf blijft er gemiddeld 77.000 euro aan subsidies liggen.

Lees verder

 
 
Koen Kerstens

Wat kan ik doen om op werknemerskosten te besparen? Als ik die vraag van opdrachtgevers krijg, verwijs ik vaak naar sociale regelingen. Daarin is de keuze reuze; maar weinig landen hebben zoveel regelingen als Nederland. En het aanbod neemt de laatste jaren alleen maar toe.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

Het internet maakt niet alleen informatie beschikbaar, maar koppelt ook machines aan elkaar. Dat brengt nieuwe risico’s én kansen met zich mee. Is uw organisatie klaar voor Industrie 4.0?

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

Bedrijven wereldwijd waren niet eerder zo slecht voorbereid op risico’s als nu. Zelf zegt amper een kwart van de bedrijven dat zij de belangrijkste bedreigingen voor hun bedrijfsvoering onder controle hebben, blijkt uit onze nieuwste Global Risk Management Survey. Wat zijn die bedreigingen en hoe doen Nederlandse bedrijven het ten opzichte van hun internationale collega’s?

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

Grootschalige cyberaanvallen die uw bestanden gijzelen en het dagelijkse werk verlammen: hoe gaat u daarmee om? Lees wat u kunt doen om uw organisatie te beschermen.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

Recalls komen altijd onverwacht en schaden uw imago en reputatie vaak flink. Wat kunt u doen om die schade te beperken? En hoe bereidt u zich op een recall voor?

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei stabiel gebleven op 105%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg 1 procentpunt, van 100% naar 101%.

Lees verder

 
 
overname

Recalls en stakingen komen altijd onverwacht en zijn vaak slecht voor uw reputatie. Wat kunt u doen om die schade te beperken? En hoe bereid u zich hierop voor?

Lees verder

 
 
Marc van Westerlaak

Nieuwe en opkomende risico’s zoals cyber, geopolitiek en disruptieve technologie bezorgen Nederlandse bedrijven veel meer kopzorgen dan hun buitenlandse collega’s. Ook zijn Nederlandse bedrijven minder goed voorbereid op deze risico’s dan twee jaar geleden.

Lees verder

 
 
Marc van Westerlaak

Ze zijn er nog niet uit, de VVD, het CDA, D66 en GroenLinks. Wat kunt u als werkgever verwachten qua zorgverzekeringen als de kabinetsformatie slaagt? Marc van Westerlaak blikt vooruit.

Lees verder

 
 

De WannaCry-cyberaanval is een van de meest wijdverspreide cyberattacks ooit. Toch kunt u uw organisatie met zeven stappen voorbereiden. U kunt cyberrisico’s zoals ransomware verminderen en/of verzekeren.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) reported results for the three months ended March 31, 2017.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april met één procent gestegen, van 104% naar 105%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef stabiel op 100%.

Lees verder

 
 
pensioen in eigen beheer

Wijzigingen in de pensioenopbouw dwingen dga’s tot actie. Een overzicht van de drie opties en wat ze voor u betekenen.

Lees verder

 
 
duty of care

De groeiende onrust in de wereld en het toenemende risico op aanslagen vragen om aandacht voor uw duty of care. Voorkom problemen door de risico’s in kaart te brengen en uw beleid hierop af te stemmen.

Lees verder

 
 
pensioenadvies

Steeds meer werkgevers krijgen lastige pensioenvragen van werknemers. Herkent u dit probleem? Aon kan u helpen.

Lees verder

 
 
Risk Maps 2017

In de afgelopen tien jaar waren bedrijven wereldwijd niet eerder zo slecht voorbereid op risico’s als nu. De top tien risico’s veranderde flink.

Lees verder

 
 
overname

Bent u voorbereid op de nieuwe Corporate Governance Code en op de NIS-richtlijn? De tijd begint te dringen: deze wetgeving wordt snel van kracht.

Lees verder

 
 
Risk Maps 2017

Het internationale bedrijfsleven heeft voor het tweede jaar op rij te maken met groeiende risico’s op het gebied van terrorisme en politiek geweld. Het aantal landen met verhoogde politieke risico’s voor bedrijven, zoals overheidsbemoeienis of stakingen, nam voor het eerst in vier jaar niet toe, maar bleef gelijk. Wel kan de opkomst van populisme en nationalisme leiden tot meer onzekerheden voor internationale handel. Dit blijkt uit de Terrorism & Political Violence Risk Map en de Political Risk Map, waarmee Aon de wereldwijde risico’s van terrorisme en politiek geweld en politieke risico’s voor organisaties in kaart brengt.

Lees verder

 
 
Stefan Weda

Stefan Weda (47), Chief Broking Officer (CBO) bij Aon Risk Solutions is per 1 april benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) bij Aon Risk Solutions. In de komende periode neemt Stefan Weda samen met Armand Hoftijzer, Deputy CBO, de rol van CBO waar totdat een nieuwe CBO is benoemd.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart gelijk gebleven op 104%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg van 99% naar 100%.

Lees verder

 
 
Theo Lutgendorff

Theo Lutgendorff (49) versterkt per 1 april het Health and Life-team van Aon Benfield, onderdeel van verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon Nederland. Lutgendorff gaat verzekeraars en pensioenfondsen adviseren in Nederland en de Scandinavische landen.

Lees verder

 
 
rapport wga

De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling, ook wel bekend als DC-regeling, is in het vierde kwartaal van 2016 gestegen van 687 euro naar 756.

Lees verder

 
 
Patrick Bras

De pensioenrichtleeftijd stijgt per 1 januari 2018 van 67 jaar naar 68 jaar. U dient daarom het pensioenonderdeel van de arbeidsovereenkomst te heroverwegen. Daarnaast kan uw uitvoerder u een ‘verplichte’ wijziging van deze arbeidsvoorwaarde opleggen om zo de uitvoering eenvoudig te houden.

Lees verder

 
 
Verzekeringsmonitor Pensioen

Kent u dat gevoel? Dat een feestje uiteindelijk veel minder intens voelt dan de voorpret u had doen vermoeden. De uitslagenavond van de verkiezingen riep een beetje zo’n gevoel op. Dat begon met de holografische presentatie van de grafieken die de eerste exitpoll moest ondersteunen en alle dienst weigerde.

Lees verder

 
 
overname

Schadeclaims zijn een groeiend risico voor zowel publieke als private organisaties. In de nieuwe Risk Impact leest u hoe Rijkswaterstaat en keuringsinstanties ermee te maken kregen.

Lees verder

 
 
Verzekeringsmonitor Pensioen

Acht lijsttrekkers, één theater, geen toneelspel. Zo wordt het Carré-debat op zijn website aangekondigd. De drie hoofdredacteuren van de organiserende nieuwsorganisaties RTL, BNR en Elsevier prijzen hun debat daaronder aan met woorden als onderscheidend, genadeloos en spannend.

Lees verder

 
 
rapport wga

Op 19 mei 1959 was ik in haar nabijheid. Dat wil zeggen, ze ging letterlijk aan mij voorbij. In de tijd dat Nederland en de wereld nog vertrouwd met Iran waren, bezocht Mohammad Reza Pahlavi, de sjah van Perzië, Rotterdam.

Lees verder

 
 
rapport wga

Een samenvatting is kort en krachtig. Maar wat is nóg korter en nóg krachtiger? Een samenvatting van een samenvatting! Ik doe een poging.

Lees verder

 
 
rapport wga

Private WGA-verzekeringen zijn na jaren van daling weer in trek bij werkgevers. Maar liefst 20% van de werkgevers die in 2016 nog bij het UWV verzekerd was, stapte per 1 januari 2017 naar een private verzekering over.

Lees verder

 
 

Pensioenstelsel 2.0 was mooi, maar kon nog beter. Daarom is er nu Pensioenstelsel 2.1, een nóg serieuzer alternatief is voor de SER-varianten.

Lees verder

 
 
Verzekeringsmonitor Pensioen

Politiek gaat uiteindelijk om de machtsbalans. In ieder geval in landen waar een vorm van democratie aan de basis ligt van de bestuurlijke inrichting. In Nederland hanteren we het stelsel van evenredige vertegenwoordiging. Vanuit wiskundig oogpunt is dit een van de meest eerlijke kiessystemen. Toch kent het systeem ook zijn zwakheden.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in februari gestegen van 103% naar 104%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg van 98% naar 99%.

Lees verder

 
 
Marlon Sahetapy

Aon Hewitt heeft Marlon Sahetapy (43) aangesteld als Principal Consultant in de Global Retirement en Investment Practice. Hij gaat zich richten op de groei van Aon Hewitt in de fiduciaire markt in Nederland.

Lees verder

 
 
marc van westerlaak

Het nut van de collectiviteitskorting staat serieus ter discussie. Onterecht, vindt Marc van Westerlaak. In zijn blog legt hij uit waarom.

Lees verder

 
 
verzekeringsmonitor

Nederland mag op 15 maart 2017 naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zorg is een ‘groter’ thema dan ooit, want de kosten van zorg nemen hand over hand toe. Wat zeggen politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s over de zorg?

Lees verder

 
 
Verzkeringsmonitor Pensioen

Social media heeft ons begrip van debat sterk veranderd. Het - vaak anoniem - plaatsen van venijnige reacties of tweets lijkt het traditionele debat te verdringen. De nadruk ligt nu vaak op spreken in plaats van luisteren. Dat is een verlies. Om met de Dalai Lama te spreken: “Als je praat, herhaal je vaak wat je al weet. Als je luistert, leer je vaak iets nieuws”.

Lees verder

 
 
Patrick Bras

Een goed ingeregelde pensioenregeling, gekoppeld aan de juiste begeleiding en adviezen, geeft u een (kostenbesparende) langetermijnoplossing voor het pensioen van uw werknemers. Om alles geregeld te hebben voor 1 januari 2018, doet u er verstandig aan om al dit kwartaal in actie te komen.

Lees verder

 
 

De invoering van een flexibele AOW is het eenvoudigst en goedkoopst als niet de Sociale Verzekeringsbank (SVB), maar pensioenfondsen en verzekeraars zich over de uitvoering ervan ontfermen.

Lees verder

 
 
Patrick Bras

Wie had ooit gedacht dat peilingen meer media-aandacht krijgen dan het politieke debat zelf? Precies dat is de harde realiteit, zo’n maand voor de verkiezingen.

Lees verder

 
 
overname

De aangekondigde economische maatregelen van Trump en de ‘harde’ Brexit zijn een risico voor Nederlandse bedrijven. Hoe beperkt u de schade? U leest het in de nieuwe Risk Impact.

Lees verder

 
 

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Risk Solutions kondigt vandaag aan een deel van zijn serviceactiviteiten uit te besteden aan Genpact en Van Ameyde.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) reported fourth quarter and full year 2016 results.

Lees verder

 
 
collectiemobiliteit

Een ‘niet-verzekermodel’. In een brief die minister Bussemaker dit najaar aan de Tweede Kamer stuurde, meldt onze minister van Cultuur, Onderwijs en Wetenschap dat zij samen met musea en andere publieke eigenaren ‘... de mogelijke beletsels tegen een niet-verzekermodel ...’ onderzoekt.

Lees verder

 
 

Werkgevers betalen onnodig voor grote aantallen uitkeringen als gevolg van een gebrek aan capaciteit voor herkeuringen bij het UWV. Maar liefst 150.000 arbeidsongeschikten hadden jaren geleden al herkeurd moeten worden.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in januari gestegen van 102% naar 103%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen of indexatie, bleef gelijk op 98%.

Lees verder

 
 
Sjaak Schouteren

Een veilige digitale infrastructuur is geen luxe, maar een steeds breder gedeelde eis van consumenten én bedrijven. Wie waakt over dat netwerk en wie draagt de eindverantwoordelijkheid?

Lees verder

 
 
Marc van Westerlaak

Wat vindt u van een verbod op winstuitkering door zorgverzekeraars? Marc van Westerlaak is duidelijk: het zou meer kwaad doen dan goed.

Lees verder

 
 

Inadmin en Aon Hewitt maken hun partnership bekend, waarbij Inadmin de defined contribution administratie en communicatie zal verzorgen van de Nederlandse pensioenregelingen in het Europees pensioenfonds United Pensions.

Lees verder

 
 
overname

Wat hebben eco-terreur, klimaatverandering en het incident bij de stuw bij Grave met elkaar gemeen? U leest het in de eerste Risk Impact van het nieuwe jaar.

Lees verder

 
 
Tijdslijn kapotte stuw in Grave

Op donderdagavond 29 december is de stuw in de Maas bij Grave door een aanvaring beschadigd. Lees alle gebeurtenissen in deze tijdslijn.

Lees verder

 
 

De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling is in het derde kwartaal van 2016 gelijk gebleven. Een 40-jarige werknemer met een modaal inkomen kan nu bij pensionering 687 euro per maand aan pensioen tegemoet zien.

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is over 2016 gelijk gebleven. Eind december 2016 stond de dekkingsgraad op 102%, een stijging van één procentpunt ten opzichte van de maand ervoor. De positie van pensioenfondsen is nog altijd niet rooskleurig. Dat maakt de urgentie voor een nieuw pensioenstelsel alleen maar groter.

Lees verder

 
 
risk impact

Fraude-incidenten blijven het bedrijfsleven teisteren: in november was het de beurt aan supermarktconcern Tesco. En verder: bent u voorbereid op de herziene Corporate Governance Code?

Lees verder

 
 

Aon Nederland breidt de afdeling Construction & Engineering uit met twee nieuwe collega’s en versterkt daarmee zijn positie als marktleider in de CAR-markt.

Lees verder

 
 
 Aon informeert over wijziging wettelijke pensioenbedragen

Per 1 januari aanstaande veranderen enkele wettelijk vastgestelde bedragen rondom pensioenen. Goed om even naar vooruit te kijken. Aon zet het overzichtelijk voor u op een rij.

Lees verder

 
 
 
 Forse toename van aantal buitenlandse studenten in Nederland

Het aantal buitenlandse studenten in Nederland groeit fors. Maar niet elke student blijft hier gelukkig en gezond. Een aandachtspunt voor onderwijsinstellingen.

Lees verder

 

 
 Aon organiseert drie webinars voor pensioenbeheerders

In januari zijn er drie seminars over de toekomst van pensioen(beheer). Kom luisteren naar thought leaders op pensioengebied en wissel ideeën uit.

Lees verder

 
 
 
 Pensioenfondsen ongelijke strijd

Veel pensioenfondsen verkeren in zwaar weer. Pogingen om kortingen te ontlopen leiden tot schijnoplossingen die niet in het belang zijn van deelnemers.

Lees verder

 
 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen steeg in november van 99% naar 101%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen of indexatie, bleef gelijk op 98%.

Lees verder

 
 
 Aon presenteert schets voor nieuw pensioenstelsel

Met een aantal structurele herzieningen is het zonder dure overgangsmaatregelen mogelijk om een nieuw pensioenstelsel in te voeren.

Lees verder

 
 
 
 Algemeen pensioenfondsen; een aantrekkelijk alternatief?

Onder begeleiding van Aon zijn op 1 oktober de eerste pensioenen overgedragen van een ondernemingspensioenfonds naar een algemeen pensioenfonds (APF). Dat zet de deur open voor nieuwe pensioenvormen. Een overstap naar een APF is echter niet vanzelfsprekend. Aon adviseert een onderzoek naar alle uitvoeringsopties.

Lees verder

 
 
 
Ook expats willen pensioen opbouwen

Een Nederlandse pensioenregeling is geen optie voor expats. Maar een regeling in het land van vestiging sluit niet aan op de standaarden van ons land. Vallen expats dan tussen wal en schip? Nee, er zijn internationale verzekeringsoplossing voor uw internationaal opererende workforce.

Lees verder

 
 
 
 Werkgever, koester uw mantelzorgers

Werknemers die aan mantelzorg doen, staan vaak extra onder druk. Als werkgever zou u ze meer moeten koesteren en steunen, vindt Marc van Westerlaak.

Lees verder

 
 
 
 Systeem premiekortingen op de schop

Controleer de toerekening van arbeidsongeschiktheidslasten, en hou rekening met de wijziging vanaf 2018

Lees verder

 
 
 
De Krim

Anna’s Denker. Ik moest er vorige maand weer even aan denken tijdens de opening van de grote sculpturen-tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag: Van Rodin tot Bourgeois – Sculptuur in de 20ste Eeuw. Een indrukwekkend overzicht van moderne sculptuur, topstukken van grote namen als Degas, Brancusi, Calder, Moore en….. Auguste Rodin.

Lees verder

 
 
pensioenstelsel

Staatssecretaris Klijnsma heeft vandaag het rapport ontvangen waarin Aon een alternatief pensioenstelsel presenteert: ‘Pensioenstelsel 2.0: het andere geluid van Aon’. Een pensioenstelsel waarin (vrijwel) geen korting nodig is op de uitkering van pensioengerechtigden, waarin al bij een dekkingsgraad van 100% geïndexeerd wordt en met beperktere leeftijdssolidariteit.

Lees verder

 
 

“Ondernemers zijn heel gewone mensen” is het thema van de Dag van de Ondernemer, vandaag, op 18 november 2016. En zo is het. Zowel voor ondernemers zelf als voor hun personeel is het zaak om de werkstress goed in de gaten te houden. Als zulke stress te lang aanhoudt, leidt dat onherroepelijk tot uitval en langdurig verzuim.

Lees verder

 
 

Transport en Logistiek is nog onvoldoende beveiligd tegen cyberrisico's. Zo is 54% van de bedrijven onvoldoende beschermd en geeft slechts 51,6% aan dat cybercrime een belangrijk aandachtspunt is.

Lees verder

 
 
overname

Wat hebben de steeds zwakkere Britse pond, de Samsung Note 7 en het falende hartimplaat van het Amerikaanse St. Jude Medical met elkaar gemeen?

Lees verder

 
 
pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen steeg in oktober van 97% naar 99%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen of indexatie, bleef gelijk op 98%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three and nine months ended September 30, 2016.

Lees verder

 
 
De Krim

Onlangs stond in The Art Newspaper een artikel over de commotie ontstaan door de tentoonstelling die op dit moment in de State Tretyakov Gallery in Moskou wordt gehouden. Het Oekraïense Ministerie van Cultuur stelt dat de 38 tentoongestelde werken gestolen kunst is uit bezet gebied. Hoe zit het eigenlijk met kunst en politiek?

Lees verder

 
 

Stichting Pensioenfonds Trespa en Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, hebben een overeenkomst gesloten over de uitbesteding van de pensioenadministratie van het fonds.

Lees verder

 
 
Sjaak Schouteren

De helft van de organisaties in de zorgsector heeft het afgelopen jaar te maken gehad met cyberaanvallen, systeemstoringen of datalekken. Toch heeft het merendeel niet de juiste plannen klaarliggen om goed te reageren als er digitaal iets misgaat. Tijd voor een digitale diagnose.

Lees verder

 
 

Met het integreren van Stroz Friedberg’s cybersecurity-bestuur en adviserende services verstevigt Aon zijn positie als wereldspeler op het gebied van cyberrisicomanagement.

Lees verder

 
 

De eerste collectieve waardeoverdracht van een Nederlands ondernemingspensioenfonds naar een Algemeen Pensioenfonds (APF) is een feit.

Lees verder

 
 

De gemeente Rotterdam en verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon zijn een pilot begonnen waarbij zestig mkb-bedrijven uit de Maasstad gebruik kunnen maken van een cybersecurity-startpakket.

Lees verder

 

 
 
Ramon van Bruchem

Niet lang geleden was ik bij een MKB’er met zo’n 50 werknemers in dienst. Toen ik hem vertelde dat verzuim en arbeidsongeschiktheid hem per jaar ongeveer 6% van zijn loonsom kost, reageerde hij vol ongeloof: ‘Dat kan toch niet waar zijn?'.

Lees verder

 

 
 
overname


Aan investeringen kleven altijd forse risico’s, ook over landsgrenzen heen. In Duitsland kreeg Volkswagen te maken met nieuwe claims van investeerders. De Duitse privacy waakhond verbood WhatsApp om omgevraagd data te delen met Facebook.

Lees verder

 
 
 

De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling (ook wel bekend als ‘DC-regeling’) is in het tweede kwartaal van 2016 met 6% gedaald.

Lees verder

 
 
Sjaak Schouteren

Dat gebouwen dankzij automatisering steeds slimmer worden is niet alleen handig, maar brengt ook digitale risico’s met zich mee. Met welke cyberrisico’s moet u als vastgoedontwikkelaar rekening houden?

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen daalde in september van 98% naar 97%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen of indexatie, bleef gelijk op 98%.

Lees verder

 
 

Aon Hewitt heeft een nieuwe organisatiestructuur. Met deze nieuwe structuur zet Aon Hewitt extra in op sales en innovatie, maar ook op kwaliteit van zijn dienstverlening en retentie. Daarmee legt het bedrijf een belangrijke basis voor de toekomst.

Lees verder

 
 
Sjaak Schouteren

En weer een groot incident bij een gemeente. Ditmaal bij de Gemeente Almelo. De gemeenteraad van Almelo is gistermiddag geïnformeerd. Ook de gemeenten Tubbergen, Dinkelland en Wierden, die eveneens gebruik maken van het Werkplein in Almelo, zijn op de hoogte gesteld van het lek.

Lees verder

 
 
Sjaak Schouteren

De digitale veiligheid in Nederland staat steeds verder onder druk. Beroepscriminelen en vijandige staten vormen een groeiende bedreiging, zo blijkt uit het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland dat onlangs bekend werd.

Lees verder

 
 
overname

Uitbesteden van IT-beheer, data opslag in de cloud en inkoop van software bij derden: het levert bedrijven veel voordelen op. Maar er zijn steeds meer risico’s in de cloud, signaleert het kabinet: ransomware bijvoorbeeld, en digitale fraude. Dat vraagt om betere bescherming en stelt nieuwe eisen aan het risicomanagement bij cloudsourcing. Aon zet ze voor u op een rij.

Lees verder

 
 
Ramon van Bruchem

Het is ons werk, wij vinden het prachtig om te doen. Maar voor veel werkgevers, zowel in het MKB, grote bedrijven, als (semi-)publieke instellingen, krijg ik van de betrokkenen twee dingen terug: 'het boeit me niet' en 'kun je het Jip-en-Janneke-taal uitleggen?'

Lees verder

 
 

Duizenden werkgevers worden flink in hun portemonnee geraakt als gevolg van forse stijgingen in de UWV-premies voor de Ziektewet en WGA.

Lees verder

 
 

Traditionele pensioenverzekeraars die een beschikbare premieregeling ('DC-regeling') aanbieden, krijgen de komende vijf jaar te maken met flinke concurrentie van pensioenfondsen.

Lees verder

 
 

Onafhankelijk verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon roept werkgevers die eigenrisicodrager willen blijven voor de WGA, op om vooral zorgvuldig te werk te gaan.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand augustus iets gestegen naar 98%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen of indexatie, daalde in augustus echter naar eveneens 98%.

Lees verder

 
 

Verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon laat per 1 september zijn afdeling Financial Institutions (FI) overgaan in twee nieuwe afdelingen: Global Accounts & Financial Institutions (accountmanagement) en Liability & Financial Services Group (broking). Hiermee versterkt Aon voor de komende jaren zijn marktleiderspositie voor financiële instellingen.

Lees verder

 
 

In 2035 worden er naar schatting wereldwijd zo’n 21 miljoen zelfrijdende auto’s verkocht. In Europa loopt het Verenigd Koninkrijk voorop en zijn er al proefritten van zelfrijdende voertuigen in Bristol, Milton Keynes en Greenwich. Deze verandering komt - maar wat zal leven in deze nieuwe wereld van zelfrijdende voertuigen betekenen voor de auto-industrie, voor de verzekeringswereld, maar ook voor de bredere samenleving en de economie als geheel? En wat kunnen andere sectoren leren van de reactie van autofabrikanten op deze nieuwe technologie?

Lees verder

 
 

Op 8 juli 2016 – de dag waarop het zomerreces begon – heeft Staatssecretaris Klijnsma de Perspectiefnota Toekomst pensioenstelsel naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin geeft het kabinet zijn visie over hoe het pensioenstelsel aangepast zou moeten worden. Met name de voorgestelde afschaffing van de doorsneesystematiek kan grote gevolgen hebben voor alle pensioenregelingen.

Lees verder

 
 

Afrika is met 54 landen en een bevolking van 1,2 miljard mensen het op een na grootste continent ter wereld. En met een voorspelde verdubbelding van de bevolking in 2050, is het gemakkelijk om de kansen te zien van investeren in Afrika. Veel landen in Afrika zijn op zoek naar meer diverse investeringsmogelijkheden, variërend van productie en infrastructuur, tot technologie en financiële diensten. Van 2000 tot 2010 heeft het continent een gemiddelde reële bbp-groei van 5,4 procent per jaar gehad, en het zal naar verwachting in de komende vijf jaar de een na snelst groeiende regio in de wereld blijven. Dus, waar liggen de kansen en wat zijn de risico's?

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand juli constant gebleven op 97%. Hiermee wordt het steeds waarschijnlijker dat pensioenfondsen in 2017 moeten korten op de uitkeringen.

Lees verder

 
 
Webinar 'Verplichtingen en risico's rondom verzuim en arbeidsongeschiktheid'

Tijdens ons gratis webinar vertellen wij u over de gevolgen van de ontwikkelingen in de sociale zekerheid, de impact van de wijzigingen in de sociale zekerheid voor uw organisatie en hoe u zich moet voorbereiden op de keuzes die u moet maken. Wij helpen u graag verder bij het maken van deze belangrijke keuze!

Meld u direct aan

 
 
 
Arbeidsparticipatie (nog niet) voor iedereen

Arbeidsparticipatie voor iedereen is helaas in de praktijk nog niet het geval. De overheid maakt het de werkgevers niet makkelijk om iedereen aan het werk te krijgen. Stimulerende wet- en regelgeving ten spijt. Werkgevers moeten daarom altijd goed opletten aan wie ze een baan gunnen.

Lees verder

 
 
 
Wet aanpak schijnconstructies schiet doel voorbij

De Wet aanpak schijnconstructies (WAS) moet oneerlijke concurrentie tussen bedrijven voorkomen en de rechtspositie van werknemers versterken. Toch heeft de nieuwe wet onbedoeld nadelige gevolgen voor werknemers. De werkgever mag de zorgpremie namelijk niet meer (volledig) inhouden.

Lees verder

 
 
 
Veilig op zakenreis: meer dan alleen een verzekering

Terroristische aanslagen, natuurgeweld, politieke onrust en epidemieën zijn aan de orde van de dag. Wanneer uw medewerker naar het buitenland afreist, wilt u dat hij goed voorbereid op pad gaat. Daar komt meer bij kijken dan alleen een zakenreisverzekering.

Lees verder

 
 
 
Het CDC pensioencontract: voordelen en valkuilen

Stabielere pensioenkosten in de jaarrekening? Het kan, door pensioenregelingen om te zetten in individueel of collectief beschikbare premieregelingen. Maar let wel op de rapportagerichtlijnen waaraan u moet voldoen.

Lees verder

 
 
 
Small Cap aandelen: aantrekkelijker voor actief beheer?

Welke factoren kunnen rendementen van Small Cap strategieën beïnvloeden? En zijn Small Cap aandelen daadwerkelijk aantrekkelijker voor actief beheer of is dit een mythe? Aon onderzocht het.
Lees verder

 
 
 

Begin juni woonde ik in Wenen het ERC 2016 bij. ‘Het Europees Rally Championship?’, vraagt u zich wellicht af. Nee nee, het heeft alles van doen met kunst en verzekeringen, de twee werelden waarin ik in mijn dagelijks werk met veel plezier verkeer. Het gaat namelijk om de tweejaarlijkse European Registrars Conference.

Lees verder

 
 

Aon Nederland zag de omzet in 2015 licht dalen tot 239 miljoen euro. Dat is een daling van 2 procent ten opzichte van 2014, toen de omzet 243 miljoen euro bedroeg.

Lees verder

 
 
overname

Een van de natste junimaanden ooit roept de vraag op hoe u de impact van een overstroming beperkt. We geven u vijf tips. En de grootschalige terugroepactie van Fiat Chrysler is aanleiding om het recallrisico nog eens bij de horens te vatten.

Lees verder

 
 

De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling is in het eerste kwartaal van 2016 met 10 procent gedaald. Een 40-jarige werknemer met een modaal inkomen kan 733 euro per maand aan pensioen tegemoet zien.

Lees verder

 

Werkgevers laten veel geld liggen als gevolg van het fors gegroeide aantal sociale regelingen. Bijna de helft (44%) van de werkgevers met meer dan 250 medewerkers benut niet alle wettelijke mogelijkheden voor subsidies en sociale verzekeringspremies.

Lees verder

 

De onverwachte Brexit heeft de rentestanden fors doen dalen en de Europese beleggingsmarkten laten sterk negatieve rendementen zien.

Lees verder

 
 
overname

Amper de helft van de organisaties is goed voorbereid op veranderende wet- en regelgeving. Heeft u de belangrijkste veranderingen voor uw organisatie in beeld? In deze Risk Impact lichten we er twee uit.

Lees verder

 
 

Michiel van Meer (38) is per 1 april 2016 benoemd tot directeur Human Resources Benelux bij Aon. Hij treedt eveneens toe tot het Management Committee van de verzekeringsmakelaar en risicoadviseur.

Lees verder

 
 

Door nieuwe wetgeving wordt privaat verzekeren voor de WGA nog aantrekkelijker, terwijl verzekeren via het UWV juist duurder wordt.

Lees verder

 
 

Minister Asscher maakte deze week bekend dat organisaties die op dit moment eigenrisicodrager zijn voor de WGA-vast en ook na 2017 eigenrisicodrager voor de WGA willen blijven, meer tijd krijgen. Wat uw situatie ook is, haast is geboden.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand mei gelijk gebleven op 97%. Toch is het steeds waarschijnlijker dat pensioenfondsen in 2017 moeten korten op de uitkeringen.

Lees verder

 
 

Bij verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon Nederland gaat Otto Bekouw (44) per 1 september 2016 als Strategic Global Account Executive het Global Accounts team versterken. Zijn taak is gericht op het verstevigen van de dienstverlening bij bestaande relaties en business development.

Lees verder

 
 

Hoewel het verband tussen gezondheid en presteren op het werk door de overgrote meerderheid van werkgevers (93%) wordt erkend, meet slechts 13% het effect van zijn gezondheidsstrategieën.

Lees verder

 
 

Verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon en informatiebeveiligingsexpert Fox-IT gaan samenwerken. Samen ondersteunen ze organisaties om cyberrisico’s in kaart te brengen, te beperken en eventueel de risico’s af te dekken met een cyberverzekering.

Lees verder

 
 
barbie

Meer dan 8000 ‘wonen’ er. In het Milanese appartement van Dr. Antonio Russo, chirurg én verzamelaar van Barbie-poppen. Enkele ‘dolls’ uit deze verzameling maken momenteel deel uit van een bijzondere Barbie-tentoonstelling in het Musée des Arts décoratifs in Parijs.

Lees verder

 
 
overname

Veel organisaties hebben onvoldoende oog voor beroepsaansprakelijkheidsrisico’s en potentiële claims die daarbij horen. Aan privacybescherming doen ‘we’ in Nederland juist relatief veel. Wist u dat daar nieuwe Europese wetgeving voor komt? U leest er meer over in de nieuwe AGRC Risk Impact.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand april met één procentpunt gestegen van 96% naar 97%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended March 31, 2016.

Lees verder

 
 

De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling is in het vierde kwartaal van 2015 met 2 procent gestegen.

Lees verder

 
 

De resultaten van de Nationale Platoontest op de A2 zijn bekend. Hoewel er nog veel verbeterpunten zijn, is het taboe op de risico’s rond de zelfrijdende auto nu echt doorbroken.

Lees verder

 
 

De kosten van een onderbroken bedrijfsvoering als gevolg van een digitale inbraak is volgens bedrijven het belangrijkste cyberrisico.

Lees verder

 
 
the one brief

Veel recent afgestudeerden beschikken niet over de vaardigheden die nodig zijn om te slagen in de huidige snel veranderende werkomgeving. Terwijl de economische onzekerheid veel ervaren werknemers heeft gedwongen om hun pensioen uit te stellen. In 2020 delen vijf generaties van werknemers de werkvloer en de beste arbeidsplaatsen zullen worden gedefinieerd aan de hand van het vermogen van een bedrijf om aan de steeds meer uiteenlopende behoeften van hun personeelsbestand te voldoen.

Lees verder

 
 

De kennis van Nederlandse ondernemers en HR-verantwoordelijken in het MKB over de regels voor langdurig verzuim schiet danig tekort. Slechts de helft (51%) weet precies welke informatie bij wie aangeleverd moet worden als een medewerker (langdurig) ziek is.

Lees verder

 
 
overname

Terreuraanslagen veroorzaken vooral menselijk leed, maar kunnen uw organisatie ook financiële schade bezorgen. Wat kunt u doen ter voorbereiding op aansprakelijkheidsclaims na een aanslag of ongeval? U leest het in de nieuwe AGRC Risk Impact

Lees verder

 
 

Hoewel Europa nog altijd de veiligste regio ter wereld is, had het in 2015 de meeste terreurslachtoffers te betreuren in bijna tien jaar tijd.

Lees verder

 
 

Pensioenfondsen waarschuwden onlangs voor mogelijke kortingen in 2017 als gevolg van de sterke rentedaling in het eerste kwartaal van dit jaar. In werkelijkheid staat de toekomstige dekkingsgraad echter nog sterker onder druk.

Lees verder

 
 
Eelco Ouwerkerk

Schadeverzekering is traditioneel een heikel thema bij de om- en verbouw van winkels.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart met twee procentpunt gestegen, van 94% naar 96%.

Lees verder

 
 

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Risk Solutions versterkt zijn ‘digitale’ kennis en ervaring met de uitbreiding van het team met cyberspecialisten.

Lees verder

 
 
overname


“U gaat dat toch niet hier achter mij ophangen?!” Zo reageerde mijn totaal ontregelde collega van vijfentwintig jaar geleden, op het abstracte kunstwerk dat op de afdeling aan de muur werd gehangen.

Lees verder

 
 
 
overname

De impact van nieuwe belastingregels, natuurrampen en een virusuitbraak is groter dan ooit. Wat kunt u doen om u te wapenen?

Lees verder

 
 

Ruim vijftig semi-zelfrijdende auto’s reden vandaag op de A2 voor de vooralsnog grootste zelfrijdende autotest op de Europese openbare weg

Lees verder

 
 

Voor het eerst in drie jaar is zakendoen in opkomende landen veiliger geworden. In China namen de politieke risico’s af door maatregelen tegen corruptie; door het opheffen van sancties tegen Iran werd zakendoen in de gehele Arabische regio veiliger.

Lees verder

 
 

Lex Geerdes, Country Manager Aon Nederland en CEO Aon Risk Solutions Benelux en Centraal-Oost-Europa (CEE) heeft besloten na 30 jaar de verzekeringsmakelaar en risico-adviseur te verlaten.

Lees verder

 
 

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Nederland heeft vier nieuwe benoemingen gedaan binnen Aon Risk Solutions. Alle benoemingen zijn sinds 1 februari van kracht.

Lees verder

 
 
crisismanagement

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand februari verder gedaald. De dekkingsgraad is drie procentpunt gedaald van 97% naar 94%.

Lees verder

 
 
overname


Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stuurde in januari 2016 een brief naar de Tweede Kamer. Hierin schets hij de stand van zaken met betrekking tot de aanpak van beroepsziekten. Maar welke mogelijkheden heeft u als werkgever eigenlijk om beroepsziekten goed aan te pakken?

Lees verder

 
 
 
overname


De plannen van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om de werelddekking van de Zvw te beperken tot Europa zijn aangepast. Eind 2015 diende zij hierover een wetsvoorstel in. Aon zet de wijzigingen en ontwikkelingen voor u op een rij.

Lees verder

 
 
 
overname


Bijna elke organisatie bevordert duurzame inzetbaarheid (DI) van medewerkers. Bijvoorbeeld met sportfaciliteiten, workshops over lifestyle, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden of performancemanagement. Maar vaak wordt dit niet als positieve arbeidsvoorwaarde gecommuniceerd: een gemiste kans!

Lees verder

 
 
 
overname


De huidige pensioenregelingen en de afbouw van de sociale zekerheid zorgen ervoor dat uw medewerkers steeds meer keuzes moeten maken. In alle levensfasen. Een nieuw fenomeen waar u ook als werkgever niet omheen kunt. Hoe helpt u uw medewerkers daarbij?

Lees verder

 
 
 

De keuze voor werkgevers tussen publiek of privaat verzekeren voor de Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) neemt door nieuwe wetgeving fors aan belang toe.

Lees verder

 
 

Bij verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon vonden onlangs diverse benoemingen plaats. Het management team van Aon Regio bestaat per 1 januari jongstleden uit Roger Smeets (45) (voorzitter), Luc van Haren (51), Jolanda Bron (46) en Carin Coenen (54). Carin Coenen (Manager Operations) is verantwoordelijk voor het aandachtsgebied Operatie binnen Aon Regio.

Lees verder

 
 

Een aanslag. Dat is het eigenlijk. De IS-strijder die met een sloophamer het stenen hoofd, duizenden jaren oud cultureel erfgoed, van een muur slaat. Het is weliswaar niet de gruwelijkheid van een mensenleven dat wordt genomen in de naam van religie, maar de stelselmatige vernietiging van kunstschatten in Irak en Syrië die we regelmatig in de media zien, en voortkomt uit dezelfde ideologie.

Lees verder

 
 

De leeftijdssolidariteit binnen pensioenregelingen, waarbij jongeren meebetalen aan de pensioenopbouw van ouderen, is veel kleiner dan vaak wordt gedacht. Als rekening wordt gehouden met de lage marktrente en volledige indexatie, is zelfs sprake van omgekeerde solidariteit: ouderen betalen mee aan de opbouw van jongeren.

Lees verder

 
 

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Risk Solutions Nederland gaat een deel van zijn interne activiteiten anders organiseren. Een centralisatie van servicetaken en een scheiding van service- en klantadvies taken gaat ervoor zorgen dat Aon Risk Solutions een betere en efficiëntere dienstverlening gaat leveren.

Lees verder

 
 

Meer dan vijftig auto’s gaan op 16 maart in ‘treintjes’ van zes de A2 op om platooning nu ook in de praktijk te testen. Daarbij bepalen auto’s zelfstandig hun snelheid en de afstand tot hun voorligger. Het is de eerste grote ontheffingsvrije test van semi-zelfrijdende auto’s op de openbare weg in Europa.

Lees verder

 
 
overname


U beseft het misschien niet, maar we bevinden ons midden in een nieuwe industriële revolutie. De gevolgen zullen fors zijn – mogelijk ook voor u. En wat als een Brexit realiteit wordt?

Lees verder

 
 
 
overname


Vertrouwt u voor de begeleiding van uw zieke en arbeidsongeschikte werknemers op het UWV? Dan komt u mogelijk bedrogen uit. Door interne conflicten kunnen de UWV-artsen zieken en arbeidsongeschikten niet goed begeleiden. Hoe speelt u daarop in?

Lees verder

 
 
 
overname


Goede arbeidsvoorwaarden kunnen een positief effect hebben op de betrokkenheid, tevredenheid en trots van medewerkers. Maar dan moeten medewerkers wel weten wat de werkgever allemaal voor ze geregeld heeft.

Lees verder

 
 
 
overname

De kosten voor een zieke werknemer kunnen oplopen tot ruim 200.000 euro. 90 procent van de werkgevers ziet ziekteverzuim dan ook als een van de grootste bedrijfsrisico’s. Het is dus verstandig uw arbodienstverlening en verzuimbegeleiding te optimaliseren.

Lees verder

 
 
 
overname

Steeds meer pensioenfondsen gaan niet langer verder als zelfstandig fonds en heffen zichzelf op. Dit vraagt om aandacht én een professionele aanpak. Het samenspel met alle stakeholders vergt een onderbouwd traject, dat per fonds en werkgever verschillend zal zijn. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Lees verder

 
 
 
overname


Veel mensen starten het nieuwe jaar met goede voornemens. Een uitstekend moment dus om uw medewerkers extra te stimuleren actiever te worden. De voordelen van vitale, gezonde medewerkers voor werkgevers zijn immers volop bewezen. Maar hoe pakt u dit aan?

Lees verder

 
 
 
overname


Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil het pensioen in eigen beheer voor dga’s afschaffen of vervangen door oudedagssparen in eigen beheer. Wat betekent dit voor u?

Lees verder

 
 
 
overname


Een aantal wettelijke bedragen rondom pensioenen verandert per 1 januari 2016. Onder andere de AOW-franchise. Wat betekent dit voor uw salarisadministratie? Aon zet het overzichtelijk voor u op een rij.

Lees verder

 
 
 
overname

Aon plc (NYSE: AON) heeft de vierde kwartaal- en jaarcijfers 2015 bekend gemaakt. Aon plc, genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE:AON), is een toonaangevende wereldwijde adviseur op het gebied van risicomanagement, makelaar van (her)verzekeringen en biedt HR-oplossingen en outsourcing services.

Lees verder

 
 
 
overname

‘Digitaal’ is reeds zo ingebakken in ons leven, dat het gemakkelijk is om te veronderstellen dat u volledig op de hoogte bent hoe u uw organisatie kunt beschermen tegen een datalek. Maar met 30 procent van de datalekken als gevolg van nalatigheid of fouten, en met de stijging van het aantal cyberaanvallen, kan zelfgenoegzaamheid u veel kosten.
Hoe kunnen bedrijven en particulieren meer doen om hun gevoelige data veilig te houden?


Lees verder

 
 
 
crisismanagement

Sinds 1 januari is de Meldplicht Datalekken van kracht. Weet u precies welke incidenten u verplicht bent om te melden, en welke niet? Bereid u goed voor.

Lees verder

 
 
crisismanagement

Een speciale verzekering ligt voor de hand, maar bestaande verzekeringen bieden vaak ook al uitkomst.

Lees verder

 
 
crisismanagement

Wat is de grootste angst van bedrijven? Wat zijn hun kwetsbaarheden en waarop zijn ze naar eigen zeggen juist wel goed voorbereid? Het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement onderzocht het bij 210 Nederlandse topbedrijven.

Lees verder

 
 
crisismanagement

Een snelle en deskundige schadeafhandeling is van vitaal belang voor uw bedrijf in geval van een calamiteit. Heeft u daarvoor al een team achter de hand?

Lees verder

 
 

Bij verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon Nederland is Rutger van der Hoeven (35) per 18 januari 2016 aangesteld als Managing Director Aon Commodity Trade. In deze functie is hij verantwoordelijk voor dienstverlening van Aon aan internationaal opererende grondstoffenhandelaren.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand januari met vijf procentpunt gedaald van 102% naar 97%. Verlies op aandelen en de nog verder dalende rente zetten de financiële positie van pensioenfondsen verder onder druk.

Lees verder

 
 

Rianne Lurvink (31) en Bas Ernest (38) versterken het Health and Life team van herverzekeringsmakelaar Aon Benfield Nederland. Paul Miller(49) voegt zich bij het management team.

Lees verder

 
 
crisismanagement

Na een roerig jaar vol media-aandacht voor terreur, natuurrampen en reputatieschade, biedt 2016 nieuwe uitdagingen. Het recente getekende klimaatakkoord en de Meldplicht Datalekken hebben forse gevolgen voor bedrijven.

Lees verder

 
 
overname

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon heeft met Kingsley Trade Credit overeenstemming bereikt over de overdracht van de kredietverzekeringsklantportefeuille. De activiteiten worden ondergebracht bij Aon Trade Credit, onafhankelijk adviseur en in Nederland marktleider op het gebied van kredietverzekeringsoplossingen en garanties. De overdracht gaat met terugwerkende kracht in, per 1 januari 2016.

Lees verder

 
 
crisismanagement

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is het afgelopen jaar per saldo gedaald. Eind december 2015 stond de dekkingsgraad op 102%, een daling van een procentpunt ten opzichte van vorige maand. Over heel 2015 is de dekkingsgraad 6 procentpunt gedaald.

Lees verder

 
 
crisismanagement

De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling is in het derde kwartaal van 2015 met 2,4 procent gedaald. Een 40-jarige werknemer met een modaal inkomen kan een pensioen tegemoet zien van 625 euro per maand. Een kwartaal eerder was dat nog 640 euro per maand. De verwachte uitkering voor een 25 jarige steeg in het derde kwartaal van 2015 met 5 procent en voor een 55 jarige daalde deze met 3 procent.

Lees verder

 
 

Monique Benda (36) is per 1 november 2015 benoemd tot HR Director van Aon Risk Solutions voor de regio ‘Central Eastern Europe & CIS’. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het aansturen van de HR-teams in deze regio.

Lees verder

 
crisismanagement

Hoe wapen je je als organisatie tegen een terroristische aanslag of de dreiging daarvan? En wat kun je als producent doen om de (imago)schade bij een recall zoveel mogelijk te beperken? U leest het in de nieuwste Risk Impact.

Lees verder

 
 
crisismanagement

Samen met TNS NIPO heeft het COT in kaart gebracht hoe het Nederlandse bedrijfsleven zich voorbereidt op crises. Daaruit blijkt dat uitval van energie op plaats 1 staat in de voorbereiding. Een derde van de onderzochte bedrijven heeft geen zicht op de kosten van de laatste crisis. Verder is in 60% van de bedrijven de CEO eindverantwoordelijk en vindt 70% dat organisaties sterker uit een crisis komen.

Lees verder

 
 
arbeidsongeschiktheid

Om bij een recall snel te kunnen handelen, zouden ketenpartners hun actieplannen al van tevoren moeten afstemmen met elkaar.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand november met één procentpunt gestegen van 102% naar 103%. Daarmee zet de stijgende lijn voort die vorige maand is ingezet. Per 1 oktober stond de dekkingsgraad nog op 99%. De beleidsdekkingsgraad daalde echter met één procentpunt.

Lees verder

 

Na jaren van talloze aanpassingen in het verzekeringspakket, lijkt het aantal wijzigingen voor 2016 beperkt. Wat zijn de zes belangrijkste veranderingen die u de komende tijd kunt verwachten?

Lees verder

 

De hoogte van de zorgpremie, de inkomensafhankelijke bijdrage, het eigen risico en de eigen bijdragen zullen in 2016 weer veranderen. Lees hier welke kosten u te wachten staan.

Lees verder

 

De hoogte van de zorgpremie, de inkomensafhankelijke bijdrage, het eigen risico en de eigen bijdragen zullen in 2016 weer veranderen. Lees hier welke kosten u te wachten staan.

Lees verder

 

De budgetpolis krijgt steeds meer kritiek: verzekerden zouden slecht over de voorwaarden worden geïnformeerd. Is het echt zo slecht gesteld met deze verzekeringsvorm? Is het tijd voor een verbod? Marc van Westerlaak, Client Consultant Corporate Wellness denkt van niet.

Lees verder

 

Werkgevers hebben steeds meer moeite om hun werknemers aan boord van hun zorgcollectiviteit te krijgen. Vooral de concurrentie van gelegenheidscollectiviteiten gooit roet in het eten: het premievoordeel van de werkgeverscollectiviteit is daardoor steeds kleiner. De NZa start in 2016 een onderzoek.

Lees verder

 

Steeds meer mensen in Nederland kunnen de premie van hun zorgverzekering niet meer betalen. Als dat bij werknemers gebeurt, kan de werkgever daar behoorlijk last van krijgen. Aon geeft drie tips voor de omgang met financiële problemen bij uw werknemers.

Lees verder

 

Fysieke en psychische klachten zijn de belangrijkste oorzaken van verzuim. Maar behandelingen worden niet altijd volledig vergoed. Het risico is dat uw werknemer niet de zorg krijgt die hij nodig heeft, waardoor zijn re-integratie in gevaar komt. Een werkgeverspakket kan uitkomst bieden.

Lees verder

 

Welke risico’s krijgen in uw organisatie stelselmatig te weinig aandacht? In deze editie van Risk Impact: de pilotenstaking bij AirFranceKLM en het rapport van de IARC over de gevaren van bewerkt vlees.

Lees verder

 

OF HOE en BIJ WIE’ Nee, wees gerust! Dit is niet de zoveelste reconstructie van hoe het is misgelopen bij de repatriëring van het echtpaar Soolmans-Coppit. Want daar is al genoeg over geschreven. Deze openingsoneliner gebruik ik regelmatig om uit te leggen wat een makelaar in kunstverzekeringen doet.

Lees verder

 

Tot hoever mogen retail- en wholesalebedrijven bij hun marketing gaan in het gebruik van online verkregen persoonsgegevens? Die vraag stond centraal op 27 maart 2015, toen het Hof van Beroep van Engeland en Wales uitspraak deed in de zaak ‘Google versus Vidal-Hall’. Google zou browser-gegenereerde informatie, die zonder medeweten of toestemming van de eiser via cookies werd verzameld, hebben gebruikt en verkocht.

Lees verder

 

Voorbereiding op cyberrisico’s, politieke onzekerheid en merk- en reputatieschade overschat. Bedrijven onderschatten de impact die de wisselwerking tussen verschillende typen risico’s heeft op de bedrijfsvoering. Tegelijkertijd overschatten zij de mate waarin ze zijn voorbereid op cyberrisico’s, politieke onzekerheid en merk- en reputatieschade.

Lees verder

 
 
crisiscontinent

Steeds meer West-Europese organisaties worden als gevolg van gebrekkig risicomanagement onaantrekkelijk voor internationale beleggers. De druk om financieel te presteren leidt tot nieuwe risico’s zoals fraude – en uiteindelijk vrijwel altijd tot reputatieschade. Bedrijven zouden hun risicomanagement naar een hoger niveau in de organisatie moeten tillen en van scenario’s in plaats van risico’s uit moeten gaan.

Lees verder

 
 

Pensioengerechtigden zouden volgend jaar al moeten vrezen voor kortingen op hun uitkering. In werkelijkheid ligt dat een stuk genuanceerder: als er al gekort moet worden, zal de omvang van de groep gedupeerden zeer beperkt zijn. En de hoogte van een eventuele korting in 2016 zal gering zijn.

Lees verder

 

Psychische klachten zijn vaak moeilijker te signaleren dan fysieke klachten. En erover praten is meestal niet eenvoudig. Uitval voorkomen als gevolg van psychische problemen, is daarom lastiger. Toch kan de werkgever veel doen om signalen te herkennen.

Lees verder

 

Na Aon onderkent nu ook de Nederlandse politiek dat het voor werkgevers essentieel is om de volledige twaalf jaar te bezien bij het terugdringen van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid en daarvoor maatregelen te nemen. Dit is makkelijker en goedkoper. Nog niet alle werkgevers doen dit.

Lees verder

 

Nederlanders worden steeds ouder. Aon berekende dat de stijgende levensverwachting pensioenfondsen 6 miljard gaat extra kosten in 2016. Als gevolg daarvan gaan de pensioenpremies in 2017 naar verwachting met 100 miljoen omhoog.

Lees verder

 

Raakt uw werknemer arbeidsongeschikt door een ongeval, dan betaalt u zijn loon de eerste twee jaar door. Maar wist u dat de netto loon- en re-integratiekosten vaak te verhalen zijn op de veroorzaker? De Claim Service Desk van Aon kan u helpen.

Lees verder

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand oktober met 3 procentpunt gestegen van 99% naar 102%. Belangrijkste oorzaak van de stijging is het positieve rendement op aandelen en vastgoed.

Lees verder

 

De techniek van hoog geautomatiseerde auto’s dient zich in rap tempo aan. De risico’s en kansen op het gebied van verkeersveiligheid van auto’s die voorzien zijn van vergaande rijondersteuning, zoals Adaptive Cruise Control en Lane Keeping, zijn echter nog niet volledig duidelijk.

Lees verder

 

Risk Management Nieuws is de maandelijkse nieuwsbrief van Aon Risk Solutions. Hiermee blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement, onderzoeksresultaten en onze visie.

Lees verder

 
 

Risk Impact is een uitgave van Aon Global Risk Consulting (AGRC), waarin de actuele risico’s en hun potentiële impact voor het Nederlands bedrijfsleven worden besproken.

Lees verder

 
 

De Aon Hewitt Politieke Pensioen Monitor zal maandelijks aangeven welke wetgeving in voorbereiding is, wat de stand van zaken is en wat de kijk van Aon Hewitt op dit vlak is. De Aon Hewitt Politieke Pensioen Monitor zal u helpen bij het anticiperen op wijzigingen t.a.v. wet- en regelgeving.

Lees verder

 
 

Wat als een schilderij wordt beklad of beschadigd? Wat kan een kunstverzekering dan betekenen? En wat maakt de dekking van deze specifieke verzekering onderscheidend?

Lees verder

 
 

Recentelijk is een notaris door de kamer op de vingers getikt vanwege het niet verrichten van voldoende onderzoek naar de rechtstoestand van domeinnamen. De klager raadpleegde zelf het SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) om na te gaan of de verkoper wel de eigenaar was van de domeinnamen, maar dit ontsloeg de notaris niet van de verplichting om onderzoek te doen naar de rechtstoestand van de domeinnaam.

Lees verder

 
 

Doordat pensioenfondsen bij de vaststelling van de waarde van hun pensioenverplichtingen rekening moeten houden met realistische sterftekansen, zien zij die waarde aanmerkelijk hoger uitvallen dan voorzien. Aon Hewitt constateert op basis van berekeningen met actuele sterftecijfers dat dit kan oplopen tot een extra kostenpost van 6 miljard euro per eind 2016.

Lees verder

 
 

De Vereniging van Nederlandse Voedselbanken is dankzij een op maat gemaakte, collectieve polis verzekerd tegen bedrijfsaansprakelijkheid. Verzekeringsmakelaar en risico-adviseur Aon stelde de polis samen, waarmee zowel de landelijke organisatie als de 8 regionale distributiecentra, de 161 aangesloten voedselbanken en het voedselbank servicecentrum zijn gedekt.

Lees verder

 
 

Europese CEO’s en CFO’s moeten er rekening mee houden dat financiële markten de afgelopen jaren sterk zijn veranderd en zeer dynamisch zijn. Dit resulteert in een extra thema boven aan de agenda van de Europese CEO en CFO: ‘concurreren op internationale kapitaalmarkten’.

Lees verder

 
 
Pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand september met 3 procentpunt gedaald van 102% naar 99%. Deze daling werd voornamelijk veroorzaakt door een daling van de rente.

Lees verder

 
 

Pensioenfondsen en hun deelnemers ondervinden de komende jaren forse hinder van de gewijzigde pensioenwetgeving. De koopkracht van gepensioneerden daalt de komende tien jaar gemiddeld met nog eens 5%, bij pensioenfondsen met een jong deelnemersbestand of een defensief beleggingsbeleid kan dit zelfs oplopen tot 10%.

Lees verder

 
 

Risk Impact is een uitgave van Aon Global Risk Consulting (AGRC), waarin de actuele risico’s en hun potentiële impact voor het Nederlands bedrijfsleven worden besproken. Wat speelt er in de wereld, wat betekent dit voor u en wat kunt u doen om de impact op uw bedrijf te beheersen en beperken.

Lees verder

 
 

Alle medewerkers van verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon in Nederland leggen de bankierseed af. Daarmee verklaren zij onder meer in hun functie naar eer en geweten te handelen en het belang van klanten centraal te stellen.

Lees verder

 
 

Mr. Theo Kremer, directeur van het Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV), heeft de Hudig-Langeveldt prijs 2015 gewonnen.

Lees verder

 
 

Onlangs wees Aon u op een mogelijkheid om te besparen op uw WGA-verzekering door in 2016 eenmalig terug te keren naar een publieke verzekering. Minister Asscher heeft gister echter wijzigingen aangekondigd waardoor dit niet meer mogelijk is.

Lees verder

 
 

De Aon Hewitt Politieke Pensioen Monitor zal maandelijks aangeven welke wetgeving in voorbereiding is, wat de stand van zaken is en wat de kijk van Aon Hewitt op dit vlak is. De Aon Hewitt Politieke Pensioen Monitor zal u helpen bij het anticiperen op wijzigingen t.a.v. wet- en regelgeving.

Lees verder

 
 

De recente aanpassing die minister Asscher doorvoerde in de financiering van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zorgt voor zulke grote financiële verschillen tussen privaat (eigenrisicodragerschap) en publiek (via het UWV) verzekeren, dat het stelsel onhoudbaar lijkt te worden.

Lees verder

 
 

Volgens het catastrophe rapport van Aon Benfield gaan de verliezen die zijn ontstaan door wereldwijde droogte over de 8 miljard dollar heen wanneer El Nino toeneemt. Impact Forecasting is het expertisecentrum van Aon Benfield dat catastrofes modelleert. Zij volgt continu de gevaren van wereldwijde natuurrampen en maakt een overzicht van de totale verzekerde en de economische verliezen voor elke regio in het maandelijkse rapport .

Lees verder

 
 

De heer John Cullen (1964) is op 15 juli 2015 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen bij verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon Nederland.

Lees verder

 
 
 

Connected

03 september 2015 | Nieuwsbrief | Connected

 

Connected is de maandelijkse nieuwsbrief van Aon Hewitt. Hiermee blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van personele risico’s, onderzoeksresultaten en onze visie.

Lees verder

 
 
Pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand augustus met 2 procentpunt gedaald van 104% naar 102%. Deze daling werd voornamelijk veroorzaakt door forse verliezen op de wereldwijde aandelenmarkten.

Lees verder

 
 
Pensioenthermometer

De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling is in het tweede kwartaal van 2015 met 20 procent gestegen. Dat blijkt uit de Pensioenvergelijker van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing. De Pensioenvergelijker is een index waarmee Aon Hewitt ieder kwartaal de potentie van beschikbare premieregelingen peilt.

Lees verder

 
 
Pensioenthermometer

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand juli met vier procentpunt gedaald van 108% naar 104%. De belangrijkste redenen voor deze daling zijn een wijziging van de rekenrente voor pensioenfondsen die De Nederlandsche Bank (DNB) in juli heeft doorgevoerd, en een daling van de marktrente.

Lees verder