Netherlands

Schadebehandeling en klantfocus hoger op de agenda van verzekeraars

 

W.A. Hienfeld opnieuw winnaar ‘Aon Claims Award 2016’

Rotterdam, 6 juli 2017 - W.A. Hienfeld, het in Diemen gevestigde assuradeurenbedrijf, is net als twee jaar geleden de winnaar geworden van de ‘Aon Claims Award 2016’. Zo’n honderddertig schadebehandelaars van Aon beoordeelden de schadebehandeling van Hienfeld andermaal als de beste op de onderdelen professionaliteit/algemene kennis, snelheid van communiceren en betalen en klantgerichtheid. Ruim twintig verzekeraars dongen dit jaar mee naar de award.

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst op het hoofdkantoor van Aon in Rotterdam reikte Rob de Bruin, managing director Claims bij Aon, de award uit aan Frank Heijselaar, adjunct-directeur Schade bij W.A. Hienfeld. De Bruin: “Uit de inventarisatie onder de schadebehandelaars van Aon blijkt dat Hienfeld de organisatie perfect op orde heeft, een dagverwerking voor de behandeling van schades kent en het schadeproces klantgericht en vriendelijk aanstuurt.”

Afbeeldingen
Onderstaande afbeeldingen zijn in groot formaat te bekijken door erop te klikken.

UitreikingBijeenkomst

Frank Heijselaar, adjunct-directeur Schade bij W.A. Hienfeld, ontvangt de Aon Claims Award uit handen van Rob de Bruin, managing director Claims bij Aon

Gehoopt maar onverwacht
Op zijn beurt bedankte Heijselaar zijn dertien collega’s van de schadeafdeling en de volmachtgevers voor het in Hienfeld gestelde vertrouwen. Ook zei hij superblij te zijn met het opnieuw winnen van de award. “Ik had er wel op gehoopt, maar het eerlijk gezegd niet verwacht,” aldus Heijselaar, die de snelheid van afhandeling, de communicatie met klanten en opdrachtgevers en de ruime ervaring als sterke punten van zijn afdeling noemt. “Meer dan de helft van onze schadebehandelaars werkt al meer dan twintig jaar bij ons.”

Permanente inventarisaties
Aon beoogt met de jaarlijkse uitreiking van de ‘Claims Award’ - en het daaraan voorafgaande performance-onderzoek bij verzekeraars - primair de klanttevredenheid te verhogen en de kwaliteit van de schadeafwikkeling verder te verbeteren. “Dat doen we door middel van een periodieke monitoring van de schadeafwikkeling in verzekeraarshuizen, een jaarlijkse terugkoppeling van de uitkomsten aan de betrokken verzekeraars en door de resultaten van onze permanente inventarisaties mee te nemen in de advisering aan de klant,” aldus De Bruin.

Wereldwijd navolging
Aon heeft de Claims Award inmiddels vijf keer uitgereikt. W.A. Hienfeld won de award in 2014 en 2016 en ook Zurich won twee keer (in 2011 en 2013). De eerste editie van de Aon Claims Award werd in 2010 gewonnen door Chartis (nu AIG). Het schadeonderzoek heeft inmiddels wereldwijd navolging gekregen. Daardoor wordt de schadeafhandeling van alle verzekeraars door de in totaal 1.400 schadebehandelaars op dezelfde wijze beoordeeld.

Altijd streven naar verbetering
Uit de inventarisatie onder Aon’s schadebehandelaars blijkt volgens De Bruin onder meer dat verzekeraarshuizen steeds meer aandacht hebben voor schadebehandeling en klantbeleving. “Dat die punten duidelijk hoger op de agenda staan dan enkele jaren geleden, komt onder meer tot uiting in een snellere schadeafwikkeling en een betere onderlinge communicatie – vooral bij problemen en geschillen – en in een meer oplossingsgerichte in- en opstelling. Er zijn minder probleemdossiers en die probleemgevallen die er zijn, worden beter en sneller aangepakt. Er is dus sprake van een verbetering, al kan het natuurlijk altijd nóg beter.”

Over Aon
Aon plc (NYSE:AON) is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico’s en bedrijfsrisico’s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing én is er als een incident de bedrijfscontinuïteit bedreigt. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen.

Aon heeft in Nederland 8 vestigingen met 1.540 medewerkers en in 120 landen meer dan 50.000 collega’s. Ga voor meer informatie naar www.aon.nl.