Netherlands

Aon ondertekent diversiteitscharter voor topfuncties

 

Aon committeert zich aan ‘Talent naar de Top’

Rotterdam, 8 maart 2019 - Aon tekent vandaag, op internationale Vrouwendag, het Charter ‘Talent naar de Top’. Hiermee verbindt de grootste onafhankelijk risico- en verzekeringsadviseur van Nederland zich aan een concrete en zelfgekozen doelstelling om in de top van de organisatie meer vrouwelijk en cultureel divers talent werkzaam te hebben.

Het Charter ‘Talent naar de Top’ streeft naar instroom, doorstroom en behoud van meer vrouwelijk en cultureel divers talent in topfuncties van organisaties. Ondertussen is het al ondertekend door meer dan 250 vooraanstaande organisaties in Nederland. Aan de hand van zes criteria worden organisaties jaarlijks op de voortgang getoetst. Centraal staan negen punten die zich richten op het uiteindelijke doel: meetbaar beleid op diversiteit maken en initiatieven en resultaten delen. Stichting Talent naar de Top is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het maatschappelijke veld, VNO-NCW en de SER.

Omarmen van verschillen
Met 2.600 werknemers in Nederland is Aon een van de grotere adviesorganisaties van Nederland. Diversiteit en inclusiviteit staan al lange tijd hoog in het vaandel, zegt Hans Groot, Chief Broking Officer en voorzitter van de Diversity & Inclusion Council van Aon. “Diversiteit en inclusiviteit gaat bij Aon om meer dan alleen man of vrouw, jong of oud, seksuele oriëntatie, etnische of culturele achtergrond. Als risico-adviseur weten we hoe belangrijk het is om vanuit verschillende invalshoeken naar risico’s te kijken.” Michiel van Meer, HR Directeur bij Aon vult aan: “Het gaat om het omarmen van verschillen in plaats van het omarmen van het bekende. Want juist die verschillen zijn een verrijking van inzichten, mogelijkheden en oplossingen die onze collega’s naar onze klanten toe brengen.”

Doel: meer dan 30% van de topfuncties bekleed door vrouwen
Er zijn al de nodige succesverhalen bekend bij organisaties die het Charter hebben ondertekend. Dit zijn vaak dé koplopers in Nederland als het gaat om diversiteit. Zo is het aantal vrouwen in de raden van commissarissen met gemiddeld meer dan een derde toegenomen. Ook de raden van bestuur bestaan bij deze organisaties inmiddels voor meer dan een kwart uit vrouwen. ‘’Wij willen dat meer dan 30 procent van onze topfuncties door vrouwen wordt bekleed”, zegt Groot. ‘’Wij geloven in de haalbaarheid van dit doel, zowel bij onze organisatie als bij de rest van de Nederlandse bedrijven. Het succes van Aon is en wordt tenslotte gebouwd op onze kwaliteit én onze diversiteit.’’

Over Aon
Aon plc (NYSE:AON) is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico’s en bedrijfsrisico’s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing en staat klanten bij als een incident de bedrijfscontinuïteit bedreigt. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen.

Aon heeft in Nederland 15 locaties met 2.600 medewerkers en wereldwijd meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen. Ga voor meer informatie naar www.aon.nl.