Netherlands

Aon start samenwerking met Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

 

Rotterdam, 17 april 2020 – Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, is deze maand een samenwerking aangegaan met het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB). Als partner van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport biedt Aon’s Cyber Solutions bedrijven uit de brainportregio Eindhoven een dienstenpakket dat aansluit op hun specifieke kernmerken en de daarmee samenhangende risico’s. De focus van deze dienstverlening ligt op het verkrijgen van inzicht in deze cyberrisico’s en pragmatische oplossingen om schade bij incidenten te beperken.

In de brainportregio Eindhoven, met zeer hoogwaardige technologische maakindustrie, zijn de bedrijven sterk met elkaar verbonden en afhankelijk van uitwisseling van kennis, producten en diensten. De talloze voordelen worden echter deels overschaduwd door de reële kans op een cyberincident die meerdere bedrijven in deze samenwerkingsketen raken.

Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

Of een organisatie nu een researchstart-up is of een hightechmaakbedrijf; cybercriminelen zijn altijd op zoek naar de zwakste schakel. Vanwege de extra aantrekkingskracht voor cybercriminelen, heeft de brainportregio de best mogelijke cyberbescherming nodig. Omdat het voor de relatief kleinere bedrijven in de hightechindustrie te duur is om dat zelfstandig te organiseren, is het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport opgericht.

De kracht van de lokale samenwerking met Aon

Astrid van Helvoort, Director Business Development Brainport en de lokale vertegenwoordiging van Aon in brainportregio Eindhoven, legde de verbinding met het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport. Van Helvoort: “Door de samenwerking op te zoeken, versterken wij de kennispositie van Aon in deze regio, maar nóg belangrijker; wij helpen de bedrijven hun cyberrisico’s te mitigeren. Aon’s Cyber Solutions onder leiding van mijn collega Maarten van Wieren, is al jarenlang expert op dit gebied. Onder het motto ‘alleen ga je snel, maar samen kom je verder’ waardeert Aon de samenwerking met het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport en kunnen wij met onze specifieke expertise een bijdrage leveren aan de cyberweerbaarheid van de bedrijven in brainportregio Eindhoven.”

Bewustzijn van cyberrisico’s in de brainportregio verhogen

Alexis Barron, directeur van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport: “Samen met een partner als Aon kunnen wij het bewustzijn van cyberrisico’s in de regio brainport verder verhogen en maatregelen realiseren waar de hele regio beter van wordt. Aon’s Cyber Solutions heeft daarom een speciaal dienstenprogramma voor het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport ontwikkeld. Omdat Aon zich echt inleeft in de specifieke problematiek van brainport en zijn bedrijven, verwacht ik een zeer waardevolle en succesvolle samenwerking de komende jaren.”