Netherlands

Samenwerking Aon en Privacy Zeker helpt ondernemers op het gebied van cyberveiligheid

 

Rotterdam, 9 juli 2020 – Risico- en verzekeringsadviseur Aon en privacy-expert Privacy Zeker gaan samenwerken om de cyberweerbaarheid van ondernemers te verhogen. Samen zorgen de twee organisaties voor bewustwording rondom cyberveiligheid, privacy en databeveiliging én hulp om cyberschade te voorkomen en af te dekken.

Uit onderzoek van Aon onder het MKB blijkt dat veel ondernemers de impact van cybercrime wel zien, maar dat ze de risico’s moeilijk grijpbaar vinden. Kleine en middelgrote ondernemingen worden steeds vaker vaak getroffen door cyberaanvallen. 22% van de ondernemers kreeg in de afgelopen 12 maanden te maken met cybercriminaliteit. Vorig jaar was dit nog 19%*. De schaderatio op de verzekeringsportefeuilles steeg van 35% naar 45%. ** Het coronavirus speelt een rol in de toename van cybercriminaliteit. Momenteel werken veel medewerkers thuis. Omdat de thuisnetwerken soms minder goed beveiligd zijn en vaak ad-hoc zijn ingevoerd, voeren criminelen meer phishing- en malwareaanvallen uit.

Cyberweerbaarheid verhogen

Om de cyberweerbaarheid van ondernemers te verhogen start Aon een campagne rondom cyberveiligheid voor het kleinbedrijf. Als partner van Aon biedt Privacy Zeker ondernemers een helpende hand om cyberschade te voorkomen.

Maarten van Wieren, Managing Director van Aon's Cyber Solutions Group: ”We horen van de ondernemers waar we mee in gesprek zijn dat ze echt wel zien dat cyber een reële bedreiging is. De vraag waar zij mee zitten is hoe zij als ondernemer van een kleiner bedrijf cyber praktisch kunnen oppakken. Met CyberHulp bieden we nu een overzichtelijke oplossing”

Kor de Boer, commercieel directeur van Privacy Zeker: ”Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer je als ondernemer bewust bent van de belangrijkste veroorzakers van cyberschade en de te nemen preventieve stappen, zal de kans op een cyberincident aanzienlijk verminderen.”

Bewustwording rondom privacy en databeveiliging

Als onderdeel van Aon’s CyberHulp krijgen klanten van Aon kosteloos toegang tot Privacy Zeker Start. Dit cyber- en AVG-startpakket zorgt voor bewustwording rondom privacy en databeveiliging. Een onderdeel van Privacy Zeker Start is de telefonische AVG en beveiliging check, zodat ondernemers weten welke beveiligingsmaatregelen ze moeten nemen om op een veilige manier met data en persoonsgegevens om te gaan. Daarnaast krijgen ze ondersteuning bij datalekken, toegang tot een datalekregister, privacy updates en de praktische e-learning ‘privacy op je werkplek’.

Zie tevens: https://www.aonverzekeringen.nl/zakelijk/verzekeringen/cyber/cyberhulp

*Uit rapport van SIDN van 2020
** Uit rapport van Aon