Netherlands

Aon lanceert Scholarship Programma: een kans voor buitenlandse studenten om hun talent optimaal te benutten

 

Rotterdam, 7 mei 2021 - Een financiële bijdrage voor buitenlandse studenten die niet de (financiële) mogelijkheden hebben om een gewenste opleiding te volgen. Dat is wat het Aon Scholarship biedt aan talentvolle en gemotiveerde studenten die vanuit de EU in Nederland komen studeren of hier onderzoek willen verrichten. In samenwerking met Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs, heeft Aon dit Scholarship Programma opgezet.

aon scholarship programma

Afgelopen week ondertekenden namens Aon Marc van Nuland, Günther Stalenberg en Frank Antonisse samen met Lem van Eupen, waarnemend directeur-bestuurder Nuffic, Anneke Zijlstra, teamleider Programma Management & Monitoring Nuffic en Bidjma Singh, teamleider programma support, een driejarig contract voor zes Aon-beurzen per jaar.

Betrokken en duurzaam ondernemen

Aon zet zich al langere tijd in voor buitenlands talent dat voor een opleiding of stage naar Nederland komt. Al decennialang is de organisatie nauw betrokken bij het verzekeren van buitenlands talent. ‘Het Scholarship Programma ligt in lijn met wat wij zien als onze maatschappelijke plicht om verder te kijken dan zakendoen’, licht van Marc van Nuland, Country Manager bij Aon Nederland toe. “Vanuit deze gedachte heeft duurzaam ondernemen de laatste jaren een vaste plek gekregen in ons doen en laten. Samen creëren wij een blijvend positieve impact voor klanten, collega's en de maatschappij. Ons duurzaam ondernemen-beleid heeft dit jaar als thema ‘Milieu’. Het is opgebouwd uit drie pijlers: gelijkheid, klimaatverandering en gezondheid & welzijn.”

Jaarlijks nieuwe kandidaten

Van Nuland: “Elk jaar nodigt Aon Nederland in samenwerking met Nuffic een aantal Nederlandse universiteiten en hogescholen uit om voor een bepaalde categorie een shortlist van geschikte kandidaten voor te dragen. 

De verschillende criteria

De beurzen worden beschikbaar gesteld op basis van de onderstaande criteria:

  • Twee beurzen worden beschikbaar gesteld aan studenten die kiezen voor een studie in lijn met Aon’s duurzaam ondernemen beleid. Dit jaar staat ‘Milieu’ hierin centraal.
  • Twee beurzen gaan naar de meest talentvolle, intrinsiek gemotiveerde kandidaten.
  • Twee beurzen worden aangeboden aan studenten die een studie richting risicomanagement en welzijn ambiëren.

De uiteindelijke selectie van de kandidaten wordt vervolgens door de specialisten van Nuffic uitgevoerd. Van Eupen is verheugd met de samenwerking: “In Aon hebben we een gecommitteerde en veelzijdige partner gevonden en ik verwacht dan ook een vruchtbare samenwerking. Laat dit programma de start zijn van iets heel moois, op de eerste plaats voor de studenten.”