Netherlands

Marguerite Soeteman-Reijnen ontvangt prestigieuze Ambassador J. William Middendorf II Award


 
Amsterdam/Washington, 24 juni 2021 – Gisteravond is Marguerite Soeteman-Reijnen, Chief Marketing Officer Aon Inpoint en Voorzitter van de Executive Board van Aon Holdings, onderscheiden met de prestigieuze ‘Ambassador J. William Middendorf II Award’ in Washington DC. Nadat eerder de ministers-presidenten Ruud Lubbers in 1995 en Jan Peter Balkenende in 2012, en voormalig CEO van Unilever Paul Polman in 2015 deze prijs toebedeeld kregen, is Soeteman-Reijnen de eerste Nederlandse vrouw die deze prestigieuze onderscheiding in ontvangst mag nemen.

Soeteman-Reijnen wordt onderscheiden vanwege haar jarenlange inzet om de handels- en culturele betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Nederland te bevorderen. Zowel vanuit haar rol binnen Aon als ook vanuit haar rol als bestuurslid bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland en diverse andere bestuursfuncties heeft Soeteman- Reijnen de afgelopen decennia de banden tussen Nederland en de Verenigde Staten bevorderd.

Al sinds het begin van haar loopbaan zet Soeteman-Reijnen zich ook in voor het versterken van de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en voor meer diversiteit en inclusie. Als voorzitter van de Raad van Advies van SER Topvrouwen dat zich toelegt op boardroom empowerment en als vertegenwoordiger van Nederland bij de G20 EMPOWER is dit een van haar speerpunten.

Marguerite Soeteman-Reijnen: ‘Ik ben dankbaar en trots dat ik als eerste Nederlandse vrouw ooit de ‘Ambassadeur J. William Middendorf II Award’ in ontvangst heb mogen nemen. Ik zal mij blijvend inzetten om de relatie tussen Nederland en de VS te versterken, met een specifieke focus op de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en met een drive voor meer diversiteit en inclusie.'

De prijs wordt uitgereikt door de Netherland-America Foundation (NAF) die dit jaar haar 100-jarig bestaan ​​viert en is een jaarlijkse erkenning voor een persoon die buitengewoon gedrag heeft vertoond op commercieel, cultureel of politiek vlak in de Amerikaans-Nederlandse betrekkingen.

Andy Bender, voorzitter van Netherland-America Foundation (NAF): 'Marguerite Soeteman-Reijnen heeft de afgelopen jaren uitzonderlijk werk verricht bij het intensiveren van de Nederlands-Amerikaanse betrekkingen en is zich gedurende haar hele loopbaan blijven inzetten voor het bevorderen van de rol van vrouwen in het bedrijfsleven. Ze is een ware pionier op dat vlak en we zijn dan ook verheugd dat ze zich blijft inzetten voor het versterken van de Nederlands-Amerikaanse relaties.’


Foto: Andy Bender, Marguerite Soeteman-Reijnen en James Dykstra  

 

Over NAF


De Netherland-America Foundation (NAF), opgericht in 1921, is de toonaangevende bilaterale stichting die impactvolle uitwisselingen tussen Nederland en de Verenigde Staten initieert en ondersteunt, waaronder de NAF-Fulbright Fellowships evenals programma's op het gebied van kunst, bedrijfsleven, openbaar beleid en historisch behoud. NAF-activiteiten bieden donateurs en beneficiënten toegang tot een breed netwerk van educatieve, culturele en zakelijke organisaties die een voorbeeld zijn van Nederlandse en Amerikaanse uitblinkers in verschillende disciplines.
 

Over Aon


Aon is de toonaangevende adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen. Wij helpen onze klanten om hun doelen makkelijker te bereiken. Dit doen we door ze verantwoord risico’s te laten nemen. Wij analyseren de risico’s, bieden daar onafhankelijke en duurzame (verzekerings) oplossingen voor aan en staan onze klant bij als een risico zich voordoet. Dit doen wij in Nederland met 2.500 betrokken, deskundige collega’s en in samenwerking met 50.000 collega’s in meer dan 120 landen. Ga voor meer informatie naar www.aon.nl