Netherlands

CareToDrive: een eigen tweedehandsauto zonder onverwachte kosten

 
  • Autodealers vergroten klantrelatie met aanbod én voeren onderhoud proactief uit
 

Rotterdam, 15 maart 2021 - Een oplossing voor particuliere autobezitters die geen zorgen willen hebben over onverwachte hoge (reparatie)kosten en onderhoud. Aon lanceert voor deze groep autobezitters een innovatieve oplossing in Nederland: CareToDrive. Door middel van een abonnement met een vast bedrag per maand via aangesloten dealers worden onverwachte reparaties aan mechanische en elektrische onderdelen, periodiek onderhoud, slijtage, APK, pechhulp en vervangend vervoer gedekt én kan op basis van data preventief onderhoud worden uitgevoerd. Daarmee biedt CareToDrive een ruime dekking vergeleken met bijvoorbeeld sec een fabrieks- en/of verlengde garantie.

De oplossing is bedoeld voor particulieren die een tweedehandse personenauto aanschaffen tussen de drie en acht jaar oud met maximaal 100.000 kilometer op de teller. “Eén van de grootste ergernissen is dat je tijdens een apk-keuring of periodieke onderhoudsbeurt geconfronteerd wordt met onverwacht hoge kosten. Het is niet voor niets dat private lease steeds populairder wordt. Met CareToDrive bieden we via de autodealer dezelfde zekerheid voor een vast bedrag per maand, maar dan met je eigen tweedehandsauto", zegt Robert Spaan, managing director business development bij Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen.

Alle mechanische en elektrische onderdelen zitten in de dekking, onderdelen aan de ‘buitenkant’ van de auto zoals glas, banden en de lak niet. Van beperkingen zoals een eigen risico en een claimlimiet is geen sprake. De nieuwe oplossing wordt via geselecteerde autodealers in abonnementsvorm verstrekt aan klanten die een tweedehandsauto aanschaffen, waarbij de hoogte van het maandbedrag afhangt van factoren zoals de leeftijd van de auto, het aantal gereden en verwachte kilometers, het type voertuig en de eventuele aanwezigheid van fabrieksgarantie.

Onderstaand voorbeeld laat zien hoe de abonnementstarieven afhangen van onder andere het aantal kilometers per jaar:


Hechtere klantrelatie tussen dealers en autobezitters

CareToDrive wordt gelanceerd door Aon in samenwerking met Crossyn Automotive, GT-Motive en Allianz Partners. Het is niet alleen een vernieuwend product voor autobezitters, maar ook voor dealerbedrijven. Zij kunnen het partnerschap met Aon inzetten voor het verbeteren van de klanttevredenheid en -relatie door zaken als onderhoud en reparatie in eigen hand te houden. Juist in de huidige markt waarin marges op verkoop van tweedehandsauto's onder druk staan, is aftersales meer dan ooit van belang voor dealerbedrijven. Daarbij komt dat het regelmatig hebben van contact tussen dealer en klant steeds lastiger wordt omdat fabrikanten steeds vaker rechtstreeks met de particuliere autobezitter in contact komen en blijven.

Met CareToDrive wordt daarnaast een innovatieve stap gezet in het wagenonderhoud. Iedereen die een abonnement afsluit, krijgt een kastje in de auto ingebouwd waarmee allerlei technische data en het rijgedrag wordt bijgehouden. Op basis hiervan kan de dealer de klant ontzorgen door tijdig onderhoud of reparaties in te plannen, nog voordat een mogelijk defect ontstaat.

Volgens Spaan is CareToDrive voor zowel autobezitters als dealers een unieke stap voorwaarts: “Particulieren met een tweedehandsauto hebben te maken met verschillende partijen die bijvoorbeeld schade repareren of pechhulp vergoeden. Met CareToDrive is dat verleden tijd en zijn de dealers dé partij waarbij zij terecht kunnen en die ook nog eens het onderhoud aan het voertuig op basis van data uitvoert, nog voordat problemen ontstaan. Dat komt de relatie tussen de dealers en de klanten ten goede in plaats van een one stop shop-functie, waar particulieren een auto kopen die zij vervolgens ergens anders laten onderhouden of repareren.”