Netherlands

Happy Wealthy maakt pensioen en geldzaken begrijpelijk en leuk

 
  • Aon zet gamification, storytelling, augmented – en virtual reality in bij financiële educatie

ROTTERDAM, 22 november 2022 Aon plc (NYSE: AON), wereldwijd toonaangevend professioneel dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen lanceert met Happy Wealthy een online platform voor werkgevers, waarmee zij hun medewerkers op een speelse manier laten ontdekken hoe zij financieel gezond kunnen leven. Met behulp van gamification en storytelling worden werknemers via een web-app bewust gemaakt van de eigen keuzes en de invloed op hun inkomen nu én later. “In een tijd dat bijna alles duurder wordt en er economische en politieke onrust is, groeit de financiële stress bij veel mensen. Als goed werkgever wil je financiële zorgen bij je medewerkers voorkomen,” verklaart Jacqueline Rosbergen, senior klantcoördinator bij Aon’s Wealth Solutions, over de geboorte van Happy Wealthy. 

Met Happy Wealthy helpt Aon bedrijven en organisaties om hun rol als goed werkgever in te vullen door aan hun medewerkers een laagdrempelige manier van financiële educatie aan te bieden. “Wij maken onderwerpen als pensioen, verduurzaming en geld & gedrag begrijpelijk en leuk met verhalen en spelelementen. Zo rekken we de aandachtspanne, wordt informatie beter opgeslagen en ontstaat een positieve emotionele connectie. Met behulp van onder andere augmented en virtual reality inspireren we mensen om serieus na te denken over die onderwerpen en in actie te komen. Op hun eigen tempo en op het moment dat het hen uitkomt, zodat ze bewust beslissingen kunnen nemen die van invloed zijn op hun financiële welzijn,” legt Rosbergen uit. 

Geld is een van de onderwerpen waar mensen zich het meest zorgen over maken. Zeker in deze tijd. Kan ik mijn rekeningen nog betalen? Heb ik straks nog wel voldoende spaargeld om de studie van mijn kinderen te betalen? Kan ik later mijn huidige levensstandaard aanhouden? Medewerkers met financiële zorgen zijn minder productief, maken meer fouten en kennen meestal een hoger ziekteverzuim*. Toch is het onderwerp ‘geld’ in veel bedrijven nog een taboe bij zowel de medewerkers als de werkgever. Er wordt nauwelijks gesproken over de financiële situatie van medewerkers. En dat terwijl die dus van grote invloed is op hun functioneren. 

Meer informatie over de Happy Wealthy app [of financieel welzijn] is hier beschikbaar.