Netherlands

Happy Wealthy: Investeer in de financiële veerkracht van medewerkers

 

Als goed werkgever heeft u er veel baat bij om financiële zorgen bij medewerkers te voorkomen. Zeker in deze tijden waarin alles duurder wordt en er economische en politieke onrust is, groeit de financiële stress bij veel mensen. Geldzorgen zijn direct van invloed op hun prestaties tijdens het werk en op de kans op verzuim. Toch is praten over persoonlijke geldzaken in veel organisaties nog een taboe. Er wordt nauwelijks over gesproken terwijl het van grote invloed is op het functioneren van medewerkers en daarmee op de gehele organisatie. Daarom heeft Aon Happy Wealthy ontwikkeld.
Start de Happy Wealthy ervaring (pop-up)

 


Wat is Happy Wealthy?
Happy Wealthy is een online platform voor werkgevers, waarmee zij medewerkers op een speelse manier laten ontdekken hoe zij financieel gezond kunnen leven. Via een web-app worden werknemers bewust gemaakt van de eigen keuzes en de invloed op hun inkomen nu én later. Het doel is om medewerkers te inspireren om in actie te komen. Met Happy Wealthy zorgen werkgevers dat medewerkers bewuste beslissingen kunnen nemen die van invloed zijn op hun financiële welzijn. En medewerkers zonder geldzorgen presteren beter op het werk en verzuimen minder.

Hoe werkt het?
Met behulp van augmented en virtual reality, storytelling en gamification, laat Happy Wealthy mensen serieus nadenken over onderwerpen als pensioen, verduurzaming en geld & gedrag. Alles op een begrijpelijke en leuke manier met verhalen en spelelementen. Uit de neurowetenschap weten we dat door deze innovatieve technieken te gebruiken je de aandachtspanne langer kunt rekken, mensen informatie beter opslaan en dat er een positieve, emotionele connectie ontstaat.

Platform continu in ontwikkeling
Medewerkers gebruiken Happy Wealthy op hun eigen tempo en wanneer het hen uitkomt. Het is eenvoudig in gebruik en er worden geen persoonlijke gegevens vastgelegd. Op het platform vinden medewerkers continu actuele updates en informatie in de vorm van TED talks, podcast en blogs. Bovendien blijven we het platform van Happy Wealthy voortdurend aanvullen met nieuwe ervaringen en spelelementen. Graag laten we in overleg met de werkgever het platform aansluiten op de strategie, visie en beweegredenen van de organisatie.

Ervaar het nu zelf!

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de Happy Wealthy app of over financieel welzijn van uw medewerkers? Neem dan contact met ons op via [email protected] of vul hieronder uw gegevens in. Een adviseur van Aon neemt dan binnenkort contact met u op.
Neem contact op