Netherlands

Hudig-Langeveldt Prijs 2024 naar mr. Peter Drion

 

Rotterdam, 17 mei 2024 - Prof. mr. Mop van Tiggele-van der Velde heeft donderdagavond 16 mei de elfde editie van de Hudig-Langeveldt Prijs 2024 uitgereikt aan mr. Peter Drion. Hij ontving de prijs voor zijn bijdrage aan de ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

‘Grote waardering voor combinatie tussen praktijk en wetenschap’
Voorzitter Rolf van der Wal van de Hudig-Langeveldt stichting: “ Peter Drion heeft zijn carrière altijd weten te combineren met het schrijven van betekenisvolle, wetenschappelijke publicaties. Het bestuur van de stichting heeft grote waardering voor de combinatie van praktijk en wetenschap die in zijn publicaties samenkomen. Daarmee heeft hij het wetenschappelijk debat verder gebracht, wat een van de doelstellingen van onze stichting is”.

Drion (1947) is zijn gehele werkzame leven actief geweest als advocaat op het gebied van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Na zijn studie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu Radboud Universiteit) was hij tot 2011 actief bij Houthoff, waarna tot 2022 bij Van Traa advocaten. Drion heeft zijn succesvolle carrière als advocaat gecombineerd met veelbetekende (juridische) nevenfuncties. Hij was onder meer deken van de Rotterdamse Orde van Advocaten, arbiter bij het Nederlandse Arbitrage Instituut (NAI), raadsheer – plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag en voorzitter van het Tuchtcollege van het Nederlands Instituut Voor Register Experts (NIVRE).

De broze relatie tussen rechter en verzekeraar
De uitreiking van de Hudig-Langeveldt Prijs op het hoofdkantoor van Aon in Rotterdam werd verzorgd door mr. Leonique van Houwelingen (CEO Aon), mr. Deirdre Veltman (Aon) en prof. mr. Mop van Tiggele-van der Velde. Drion hield zelf een voordracht getiteld ‘De broze relatie tussen rechter en verzekeraar’. Hij besprak hierin hoe ommezwaaien van de rechterlijke macht het verzekeraars in het verleden erg lastig hebben gemaakt. Drion zegt over het ontvangen van de prijs: “Het kwam voor mij volslagen onverwacht. Ik ben vaker bij de uitreiking aanwezig geweest, maar had in mijn stoutste dromen niet verwacht dat ik zelf nog eens de winnaar zou zijn. Ik ben er ontzettend blij mee”.

Hudig-Langeveldt Stichting
De Hudig-Langeveldt Stichting heeft tot doel het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening. De stichting is in 1975 opgericht ter gelegenheid van de jubileumviering van een aantal werkmaatschappijen van de Hudig-Langeveldt Groep b.v., inmiddels Aon Nederland. De Hudig-Langeveldt Stichting reikt een prijs (prijzengeld € 10.000) periodiek uit aan een persoon die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Beeldmateriaal


Mr. Peter Drion (r) ontving de Hudig-Langeveldt prijs uit handen van prof. mr. Mop van Tiggele-van der Velde


Prof. mr. Mop van Tiggele-van der Velde maakt bekend wie de Hudig-Langeveldt prijs wint


Mr. Peter Drion wint Hudig-Langeveldt prijs en ontvangt een boek met al zijn publicaties


Mr. Peter Drion met Hudig-Langeveldt prijs


Uitreiking Hudig-Langeveldt prijs, van links naar rechts: mr. Deirdre Veltman, Rolf van der Wal, mr. Leonique van Houwelingen, mr. Peter Drion, prof. mr. Mop van Tiggele-van der Velde