Netherlands
 

Pensioenevent

 

Pensioenevent 5 juni - Succesvolle transitie pensioenen in de praktijk: begin nu Drie ronde tafels voor werkgevers en pensioenfondsen met praktische handvatten

De Wet toekomst pensioenen heeft grote invloed op vrijwel alle pensioenregelingen in Nederland. Maar die invloed is niet hetzelfde voor iedere werkgever. Afhankelijk van hun situatie hebben werkgevers met verschillende vraagstukken te maken. Een werkgever met een verzekerde regeling heeft bijvoorbeeld andere keuzes te maken dan een werkgever die is aangesloten bij een algemeen pensioenfonds.

Ga met andere werkgevers in gesprek tijdens het pensioenevent
Tijdens het hybride event ‘Succesvolle transitie pensioenen in de praktijk’ op woensdag 5 juni kunt u met andere werkgevers in gesprek over vraagstukken rondom uw specifieke situatie. We organiseren drie aparte rondetafelgesprekken; over verzekerde pensioenregelingen, over algemene pensioenfondsen en over ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen. Het event is ook zeer interessant voor leden uit medezeggenschapsorganen.

Aanmelden

 

Programma
10:30 - 12:00 uur - Ronde tafel 1: Verzekerde pensioenregelingen
12:00 - 13:00 uur - Pauze
13:00 - 14:30 uur - Ronde tafel 2: Algemene pensioenfondsen
14:30 - 15:00 uur - Pauze
15:00 - 16:30 uur - Ronde tafel 3: Ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen
16:30 - 18:00 uur - Borrel

Ronde tafel 1: Verzekerde pensioenregelingen
(inclusief vragen vanuit chat en publiek)
Tijdens deze ronde tafel gaan werkgevers met elkaar in gesprek over de keuze voor de eerbiedigende werking of voor een generieke flat-premie en over het onderwerp dispensatie.

Ronde tafel 2: Algemene pensioenfondsen (apf)
(inclusief vragen vanuit chat en publiek)
Deze ronde tafel is vooral interessant voor belanghebbende organen en werkgevers die een eigen kring hebben in een apf of deelnemen binnen een collectiviteitskring binnen een apf.

Ronde tafel 3: Ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen
(inclusief vragen vanuit chat en publiek)
Gesprek tussen pensioenfondsbestuurders, leden van verantwoordingsorganen en visitatiecommissies van pensioenfondsen en werkgevers die de pensioenregeling hebben ondergebracht bij een ondernemings- of bedrijfstakpensioenfonds.

Waar en wanneer?
Datum: Woensdag 5 juni 2024
Locatie: Promedia Studios en online, Gebouw Delftse Poort (naast Rotterdam CS), 1ste verdieping
Adres: Weena 505 B18, Rotterdam