Netherlands

Nieuwsbrief

 

Cyberverzekeringen steeds meer onder druk
Het aantal ransomware-aanvallen steeg de afgelopen drie jaar met meer dan 300%. Waar liggen de grootste uitdagingen voor u op dit gebied?

Lees verder 
 

Hoe bereidt u zich voor op nieuwe crises?
Crises lijken elkaar tegenwoordig in steeds sneller tempo op te volgen. Wij geven tips om uw organisatie klaar te stomen voor nieuwe crises.

Lees verder 
 

Aon: overheid wees alert op financiële risico’s internetlabels
In het licht van het afschaffen van de korting op de collectieve basisverzekering waarschuwt Aon overheid en werkgevers voor wildgroei van relatief goedkopere internetlabels.

Lees verder 
 

Congres: Toekomstbestendig door vitale en veerkrachtige medewerkers
Vitale en veerkrachtige medewerkers gaan beter om met veranderingen en leveren betere prestaties. Meer weten? Meld u nu aan voor dit congres op 24 mei.

Lees verder 
 

Cyberrisico stijgt van plaats 6 naar plaats 1
Iedere twee jaar voert Aon de Global Risk Management Survey uit. In dit onderzoek vraagt Aon duizenden risicomanagers uit 60 landen en 33 bedrijfstakken wat voor hen de belangrijkste risico's en uitdagingen zijn. Opvallend is dit jaar dat het cyberrisico, zowel wereldwijd als in Nederland, wordt gezien als het belangrijkste risico.

Naar de onderzoeksresultaten 
 

Werkgever na corona

Terugkijken: Cyber webinar
Tijdens Aon’s Cyber Monday webinar was er uitgebreide aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van ransomware en bespraken we welke maatregelen direct effect hebben. Wij gingen dieper in op o.a. de financiële impact van een aanval en de nieuwe norm voor cyberweerbaarheid.

Terugkijken kan hier 
 

Pensioenakkoord

Nederlandse veerkrachtscore onder het Europees gemiddelde
Uit Aon’s veerkrachtmeter blijkt dat Nederland met een score van 66 van de 100 punten slechter presteert dan onze omliggende landen. Aan deze eerste meting die plaatsvond in de tweede helft van dit jaar, werkten ruim duizend HR professionals in EMEA mee.

Lees meer  

 

Internationaal op afstand werken: hype of trend?
Hybride werken. Remote werken. Werken op afstand. Tijdens de eerdere lockdowns werkten we vaker thuis. We zien deze trend niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Maar is het een tijdelijke hype of een blijvende trend?

Lees meer  

Terugkijken: Masterclass Pensioenakkoord
Aon organiseerde recent een online Masterclass Pensioenakkoord. Tijdens deze masterclass kwamen verschillende organisaties aan het woord. Zij spraken over de keuzes die zij maakten bij het aanpassen van hun pensioenregeling door het pensioenakkoord.
Leer van deze organisaties en zet ook de eerste stap naar een nieuwe pensioenregeling die klaar is voor de toekomst.

Terugkijken kan hier  

Welke veranderingen brengt Prinsjesdag voor de Zorgverzekeringswet?
Op Prinsjesdag worden altijd een aantal belangrijke wijzigingen bekendgemaakt rond de Zorgverzekeringswet. Wat gebeurt er met het eigen risico? Wat doet de premie? Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis? Hoe hoog is de inkomensafhankelijke bijdrage? En het belangrijkst: wat betekent dat voor werkgevers. Aon zet het voor u op een rij.

Lees meer 
 

Werkgever na corona

De grootste uitdagingen voor werkgevers
Aon vroeg aan werkgevers wat zij als de drie grootste risico's voor 2021/2022 zagen. Dit resulteerde in een vijftal onderwerpen.

Lees meer over deze uitdagingen én de oplossingen 

 

Pensioenakkoord

Pensioenakkoord zorgt voor doorbeleggen
Met de uitwerking van het pensioenakkoord wordt de beschikbare premieregeling met het zogenoemde doorbeleggen de standaard. Er wordt dan vanaf de pensioendatum geen vaste uitkering aangekocht, maar het pensioengeld blijft belegd en de uitkering zal daardoor fluctueren.Een risicopreferentieonderzoek helpt om goede inzichten in de risicobereidheid van deelnemers te verkrijgen.

Lees meer 

 

Ransomware

5 mythen rondom ransomware
Ransomware-aanvallen beheersen de krantenkoppen steeds vaker en vormen een van de grootste dreigingen op het gebied van cyberrisico’s. Ondanks deze berichtgeving bestaan ​​er nog enkele hardnekkige misverstanden over dit type cyberrisico. We zetten daarom de 5 belangrijkste mythen op een rij.

Naar de 5 mythen  

Nu terugkijken: Webinar ‘Hoe veerkrachtig is uw organisatie’?
Gaat uw organisatie ‘na corona’ terug naar het oude normaal of gebruikt u dit moment om over te stappen op een hybride werkvorm? Deze keuze stelt u voor vragen over HR en vitaliteit, maar ook over cyberrisico’s en risicomanagement. Zoekt u ook antwoord op deze vragen?

Kijk dan nu het webinar terug  

Webinar Cybercrisismanagement
Cyberrisico’s blijven maar groeien en voor organisaties ligt een crisis altijd op de loer. Hoe reageert u adequaat op een cyberincident en wat is het belang van een integrale cyberaanpak? Onze experts vertellen u er graag alles over tijdens het Risky Thursday Webinar op 16 september.

Doet u mee?  

Wekelijkse updates voor uw weerbaarheid
De invloed van nieuwe, onverwachte risico’s op organisaties wordt steeds groter. Daarom is een integrale aanpak nodig die de disciplines risicomanagement, crisismanagement en continuïteitsmanagement samenbrengt. Op ons Risk & Resilience platform leest u wekelijks hoe u uw organisatie weerbaar houdt. Houd deze pagina dus in de gaten!

Naar Risk & Resilience  

‘75% van Nederlandse organisaties is niet risicovolwassen’
Uit recent onderzoek van Aon blijkt dat in 2021 nog steeds slechts 25% van de Nederlandse organisaties risicovolwassen is. Hoe kan dat? Hebben we nog geen lessen getrokken uit de coronacrisis? Lees de toelichting van onze experts en download het nieuwe Risk Maturity Rapport 2021.

Naar het rapport  

Vitale en veilige werkomgeving maakt weerbaar
‘Maar liefst 13% van alle ziekteverzuimdagen houdt verband met onderliggende mentale problemen’, meldt de WHO. Hoe u hiermee als werkgever omgaat, heeft grote impact op de weerbaarheid van uw medewerkers en daarmee uw organisatie. In dit artikel vertellen onze experts meer over het belang van een veilige werkomgeving waarin iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt.

Lees het artikel  

Na corona: Op weg naar ‘het nieuwe beter’
De pandemie heeft wereldwijd op alle organisaties – direct of indirect – impact gehad. Nu het einde langzaam in zicht komt, kijken we terug naar wat we kunnen leren van deze tijd. Hoe zorgen we dat we beter uit deze crisis komen en langzaam op weg gaan naar ‘het nieuwe beter’. Aon voerde wereldwijd een onderzoek uit bij 130 organisaties, waarvan 14 in Nederland, en constateerde een aantal opvallende zaken.

Bekijk de conclusies  

Omgaan met onwaarschijnlijke risico’s: voorkom de zwanenzang van je organisatie
Hoe voorkom je als organisatie forse reputatieschade of dalende (beurs)waarde en hoe ga je om met het complexe risicolandschap? Lees meer over het grip krijgen op risico’s.

Lees meer  

Hoe ziet uw organisatie eruit na COVID-19?
Nu we voorzichtig vooruitkijken naar een tijd ‘na corona’ is het belangrijk na te denken over de vraag hoe we vorm gaan geven aan ‘het nieuwe normaal’. Aon’s 360° scan brengt in kaart wat de op- of doorstart van uw organisatie na COVID-19 betekent voor uw personeel en uw risico’s. In vier stappen krijgt u over de belangrijkste parameters, waaronder HR en risicomanagement, een helder overzicht van de risico’s, de aandachtspunten en de route naar ‘het nieuwe beter’ voor uw organisatie.

Op weg naar ‘the new better’  

Investeren in vitaliteit is sleutel tot aantrekken en behouden van talent
Nederlandse werkgevers vinden investeringen in vitaliteit cruciaal bij het winnen van de ‘war for talent’ waar veel organisaties mee kampen. Dat blijkt uit ons rapport ‘Global Wellbeing Survey 2021’ in samenwerking met Ipsos. Lees meer over de impact van een vitaliteitsprogramma op het aantrekken en behouden van medewerkers.

Lees meer  

Risicorapport Cyberveiligheid 2021: Hoe presteert uw sector?
Twee op de vijf organisaties zijn voorbereid op nieuwe dreigingen door de snelle digitale evolutie. Slechts 17% beschikt over adequate beveiligingsmaatregelen voor hun applicaties. Wilt u weten hoe bedrijven binnen uw sector scoren op dit gebied? In Aon’s Risicorapport Cyberveiligheid 2021 leest u alles over de vier kritieke thema’s van cyberveiligheid en hoe organisaties binnen uw sector op deze punten scoren.

Lees meer  

6 tips voor crisismanagement
De coronacrisis heeft ons laten zien dat we moeten leren omgaan met onzekerheid en complexiteit om te kunnen overleven. Is uw organisatie nu beter voorbereid op onvoorspelbare situaties? Lees de 6 tips van onze crisisexperts voor het versterken van uw crisisvermogen in 2021.

Lees de 6 tips  

Webinar Risky Thursday: Cybercontinuïteit in 2021
Door COVID-19 is de digitalisering van veel organisaties in een stroomversnelling geplaatst. De afhankelijkheid en kwetsbaarheid van IT is daardoor gegroeid. Dat brengt risico’s met zich mee die de weerbaarheid en flexibiliteit van uw organisatie in gevaar brengen. Een heldere aanpak van cybercontinuïteit biedt uitkomst.

Meer infomatie en aanmelden   

Lessen crisismanagement 2021
Onze crisisspecialisten blikken terug op de beginperiode van de coronacrisis. Zij verzamelden belangrijke lessen voor crisismanagement in 2021. Wat kunnen we leren van deze periode met het oog op de toekomst?

Naar de lessen  

Bent u voorbereid op de tijd na COVID-19?
Niemand zag de COVID-19-crisis aankomen. Dat heeft ons geleerd dat we kritisch moeten kijken naar hoe wij met risico’s omgaan. Om beter voorbereid te zijn op toekomstige crises, is een evolutie in risico-, continuïteits- en crisismanagement nodig. Aon geeft u relevante informatie over dit onderwerp tijdens de webinars in onze Risk-Resilience-serie.

Naar de webinars  

Risky Friday: kijk het webinar terug
Wat is de belangrijkste focus van risicomanagers in 2021? We vroegen het de deelnemers van ons webinar. Aan de hand van de meest opvallende antwoorden, bespraken de experts de leermomenten van de afgelopen corona-periode en de belangrijkste risico’s en uitdagingen voor 2021.

Lees meer  

Verkiezingen en de zorgverzekering
Mede als gevolg van de coronacrisis is de gezondheidszorg in Nederland een van de belangrijkste issues in de verkiezingsstrijd. Wat kunt u verwachten van de verschillende partijen en wat zijn de gevolgen van de diverse plannen omtrent de zorgverzekering?

Lees meer  

Afname in zorgmijding
Goed nieuws; uit onderzoek is gebleken dat het aantal mensen dat afziet van zorgbehandelingen vanwege de kosten die dat met zich meebrengt, is afgenomen. Waarom is het toch zaak om alert te blijven en wat kunt u doen als werkgever?

Lees meer  

Risk & Resilience- serie: resilience als onderscheidende factor door een optimale voorbereiding op (on)verwachte risico’s?
We leerden in 2020 dat we nooit alle risico’s van tevoren kunnen zien aankomen. Maar om beter voorbereid te zijn op toekomstige crises, is een breder perspectief nodig op risico-, continuïteits- en crisismanagement. Aon helpt u hierbij met relevante informatie en onze visie in de nieuwe Risk & Resilience-serie.

Lees meer 

 

Aon’s reactie op wetsvoorstel pensioenstelselherziening
Wat zijn de belangen van een individueel pensioengesprek voor iedere pensioendeelnemer, vaststelling van de URM-bedragen in de transitiefase en het vastklikken van de berekeningsdatum voor compensatie?
Lees meer over deze drie belangrijke punten uit Aon’s reactie als onderdeel van de consultatie rondom het wetsvoorstel pensioenstelselherziening.

Lees meer 

 

Hoe veerkrachtig zijn uw medewerkers?
Ontdek hoe u de veerkracht van uw medewerkers bepaalt en kunt verbeteren.

Bekijk de video 

 

Cyberweerbaar ook voor het MKB
Een praktische oplossing als het gaat om cyberbescherming. Dat leek lange tijd bijna onhaalbaar om betaalbaar te houden. Toch is het gelukt. Een bundeling van krachten, óók voor het mkb.

Lees er meer over 
 

Blijf veerkrachtig, betrek uw medewerkers
In tijden van COVID-19 en Brexit moeten organisaties zich snel kunnen aanpassen om te overleven. Transformaties horen hierbij. Maar als organisatie slaagt u daar alleen in, wanneer u medewerkers bij dit proces betrekt. Zo blijven uw doelen en potentie op één lijn liggen.

Hoe houdt u uw medewerkers betrokken? 


 

Stelling van Pythagoras ‘werkt’
De hoop op een normaal 2021 is wellicht alweer wat weggezakt, net als het volhouden van onze goede voornemens. Het is daarom juist nú belangrijk om als werkgever aandacht te geven aan een positieve boodschap om samen te werken aan een veerkrachtig 2021. Maar hoe doe je dat in deze tijden van een verlengde lockdown?

Lees meer  


 

Pensioenfondsen hoopvol over 2021 na bewogen jaar
Ruim 130 organisaties wereldwijd uit diverse sectoren deelden hun problemen, de belangrijke lessen, inzichten en best practices op weg naar economisch herstel. De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen liep in 2020 terug van 103% naar 100%. Uiteindelijk herstelden de aandelenkoersen zich en eindigden zelfs in de plus, maar de aanhoudend lage rente zorgde toch voor wat terugloop in de dekkingsgraad.

Wat betekent dit voor 2021? 
 

Lees het rapport: Hoe reageerden organisaties op de pandemie?
Ruim 130 organisaties wereldwijd uit diverse sectoren deelden hun problemen, de belangrijke lessen, inzichten en best practices op weg naar economisch herstel. Lees meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen en hoe organisaties zich aanpassen aan de opkomende risico’s.

Download rapport


 

Met de fiets van de zaak op weg naar duurzame inzetbaarheid
De ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en de door de coronacrisis veranderende behoefte aan reizen, maken dat veel werkgevers het moment aangrijpen om in te zetten op de (elektrische) fiets voor hun personeel. Op dit moment gebruiken 54 grote Nederlandse werkgevers, met een gezamenlijk personeelsbestand van ruim 24.000 medewerkers, het digitale fietsportal van Aon.

Lees meer

 

Kortingsdreiging op pensioenfondsen afgewend?
Positief vaccinnieuws leidde tot forse stijgingen op de aandelenmarkten. In combinatie met een stijgende rente steeg de dekkingsgraad van de pensioenfondsen naar 100%. Zijn de fondsen nu uit de gevarenzone?

Lees meer 

Wat leerden risicomanagers van de coronacrisis?
Wat ging er mis tijdens de coronacrisis? Wat hebben we ervan geleerd? En hoe brengen wij risicomanagement vanaf nu naar een hoger niveau? Tijdens Aon’s ‘Risky Friday’-webinar deelden professionals uit het veld hun ervaringen en visie met onze specialisten. Lees hier de belangrijkste uitkomsten.

Lees meer


 

Wat kunt u als werkgever doen tegen werkstress?
SiDoor COVID-19 zijn de mentale klachten, werkdruk en stress bij medewerkers toegenomen. Wat kunt u doen om de continuïteit, flexibiliteit en prestaties van uw organisatie te waarborgen?

Lees meer

 

Archief