Netherlands

Nieuwsbrief

 

Lessen crisismanagement 2021
Onze crisisspecialisten blikken terug op de beginperiode van de coronacrisis. Zij verzamelden belangrijke lessen voor crisismanagement in 2021. Wat kunnen we leren van deze periode met het oog op de toekomst?

Naar de lessen  

Bent u voorbereid op de tijd na COVID-19?
Niemand zag de COVID-19-crisis aankomen. Dat heeft ons geleerd dat we kritisch moeten kijken naar hoe wij met risico’s omgaan. Om beter voorbereid te zijn op toekomstige crises, is een evolutie in risico-, continuïteits- en crisismanagement nodig. Aon geeft u relevante informatie over dit onderwerp tijdens de webinars in onze Risk-Resilience-serie.

Naar de webinars  

Risky Friday: kijk het webinar terug
Wat is de belangrijkste focus van risicomanagers in 2021? We vroegen het de deelnemers van ons webinar. Aan de hand van de meest opvallende antwoorden, bespraken de experts de leermomenten van de afgelopen corona-periode en de belangrijkste risico’s en uitdagingen voor 2021.

Lees meer  

Verkiezingen en de zorgverzekering
Mede als gevolg van de coronacrisis is de gezondheidszorg in Nederland een van de belangrijkste issues in de verkiezingsstrijd. Wat kunt u verwachten van de verschillende partijen en wat zijn de gevolgen van de diverse plannen omtrent de zorgverzekering?

Lees meer  

Afname in zorgmijding
Goed nieuws; uit onderzoek is gebleken dat het aantal mensen dat afziet van zorgbehandelingen vanwege de kosten die dat met zich meebrengt, is afgenomen. Waarom is het toch zaak om alert te blijven en wat kunt u doen als werkgever?

Lees meer  

Risk & Resilience- serie: resilience als onderscheidende factor door een optimale voorbereiding op (on)verwachte risico’s?
We leerden in 2020 dat we nooit alle risico’s van tevoren kunnen zien aankomen. Maar om beter voorbereid te zijn op toekomstige crises, is een breder perspectief nodig op risico-, continuïteits- en crisismanagement. Aon helpt u hierbij met relevante informatie en onze visie in de nieuwe Risk & Resilience-serie.

Lees meer 

 

Aon’s reactie op wetsvoorstel pensioenstelselherziening
Wat zijn de belangen van een individueel pensioengesprek voor iedere pensioendeelnemer, vaststelling van de URM-bedragen in de transitiefase en het vastklikken van de berekeningsdatum voor compensatie?
Lees meer over deze drie belangrijke punten uit Aon’s reactie als onderdeel van de consultatie rondom het wetsvoorstel pensioenstelselherziening.

Lees meer 

 

Hoe veerkrachtig zijn uw medewerkers?
Ontdek hoe u de veerkracht van uw medewerkers bepaalt en kunt verbeteren.

Bekijk de video 

 

Cyberweerbaar ook voor het MKB
Een praktische oplossing als het gaat om cyberbescherming. Dat leek lange tijd bijna onhaalbaar om betaalbaar te houden. Toch is het gelukt. Een bundeling van krachten, óók voor het mkb.

Lees er meer over 
 

Blijf veerkrachtig, betrek uw medewerkers
In tijden van COVID-19 en Brexit moeten organisaties zich snel kunnen aanpassen om te overleven. Transformaties horen hierbij. Maar als organisatie slaagt u daar alleen in, wanneer u medewerkers bij dit proces betrekt. Zo blijven uw doelen en potentie op één lijn liggen.

Hoe houdt u uw medewerkers betrokken? 


 

Stelling van Pythagoras ‘werkt’
De hoop op een normaal 2021 is wellicht alweer wat weggezakt, net als het volhouden van onze goede voornemens. Het is daarom juist nú belangrijk om als werkgever aandacht te geven aan een positieve boodschap om samen te werken aan een veerkrachtig 2021. Maar hoe doe je dat in deze tijden van een verlengde lockdown?

Lees meer  


 

Pensioenfondsen hoopvol over 2021 na bewogen jaar
Ruim 130 organisaties wereldwijd uit diverse sectoren deelden hun problemen, de belangrijke lessen, inzichten en best practices op weg naar economisch herstel. De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen liep in 2020 terug van 103% naar 100%. Uiteindelijk herstelden de aandelenkoersen zich en eindigden zelfs in de plus, maar de aanhoudend lage rente zorgde toch voor wat terugloop in de dekkingsgraad.

Wat betekent dit voor 2021? 
 

Lees het rapport: Hoe reageerden organisaties op de pandemie?
Ruim 130 organisaties wereldwijd uit diverse sectoren deelden hun problemen, de belangrijke lessen, inzichten en best practices op weg naar economisch herstel. Lees meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen en hoe organisaties zich aanpassen aan de opkomende risico’s.

Download rapport


 

Met de fiets van de zaak op weg naar duurzame inzetbaarheid
De ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en de door de coronacrisis veranderende behoefte aan reizen, maken dat veel werkgevers het moment aangrijpen om in te zetten op de (elektrische) fiets voor hun personeel. Op dit moment gebruiken 54 grote Nederlandse werkgevers, met een gezamenlijk personeelsbestand van ruim 24.000 medewerkers, het digitale fietsportal van Aon.

Lees meer

 

Kortingsdreiging op pensioenfondsen afgewend?
Positief vaccinnieuws leidde tot forse stijgingen op de aandelenmarkten. In combinatie met een stijgende rente steeg de dekkingsgraad van de pensioenfondsen naar 100%. Zijn de fondsen nu uit de gevarenzone?

Lees meer 

Wat leerden risicomanagers van de coronacrisis?
Wat ging er mis tijdens de coronacrisis? Wat hebben we ervan geleerd? En hoe brengen wij risicomanagement vanaf nu naar een hoger niveau? Tijdens Aon’s ‘Risky Friday’-webinar deelden professionals uit het veld hun ervaringen en visie met onze specialisten. Lees hier de belangrijkste uitkomsten.

Lees meer


 

Wat kunt u als werkgever doen tegen werkstress?
SiDoor COVID-19 zijn de mentale klachten, werkdruk en stress bij medewerkers toegenomen. Wat kunt u doen om de continuïteit, flexibiliteit en prestaties van uw organisatie te waarborgen?

Lees meer

 

Archief