Netherlands

Eelco Ouwerkerk benoemd tot Managing Director Aon Global Client Network & FarEastGroup

 

 

Rotterdam, 22 januari 2020 – Eelco Ouwerkerk (38) is per 1 januari benoemd tot Managing Director Aon Global Client Network (AGCN) & FarEastGroup bij risico- en verzekeringsadviseur Aon. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de aansturing van AGCN en de FarEastGroup, met als doelstelling omzetgroei, technologische vernieuwing en de realisatie van innovatieve zakelijke proposities. Ouwerkerk is vanaf 2007 werkzaam bij Aon, de laatste jaren als Industry Director Wholesale & Retail. In die functie was hij commercieel verantwoordelijk voor Aon’s dienstverlening op het gebied van verzekeringen en risicomanagement aan (inter)nationale klanten in de groot- en detailhandel.

Aon Global Client Network & FarEastGroup

AGCN is een wereldwijd netwerk ter ondersteuning van de activiteiten van Aon's internationale verzekeringsmakelaardij. Zij adviseren hun internationaal georiënteerde klanten op het gebied van risicomanagement, verzekeringen en claimafhandeling. De FarEastGroup coördineert het dienstenaanbod voor Japanse klanten door heel Europa. Ook stellen zij de operationele standaarden voor deze klanten vast en monitoren die doorlopend. Door ruim vijftig jaar aanwezigheid in de Japanse verzekerings- en risicomanagementwereld, kent Aon deze markt als geen ander.

Nieuwe uitdaging binnen Aon

Eelco Ouwerkerk: “Ik verheug me zeer op deze nieuwe, internationale uitdaging binnen Aon. De teams van AGCN en de FarEastGroup voegen met hun ervaring en inzet veel waarde toe voor onze internationaal georiënteerde en Japanse klanten. Ik kijk ernaar uit om samen met hen onze internationale groeiambities verder vorm te geven”.

Ervaren dealmaker

Ouwerkerk is in het bezit van (Executive) Master diploma’s in zowel Business Administration als Enterprise Risk Management van Nyenrode Business Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft hij executive education programs gevolgd aan INSEAD. De afgelopen jaren heeft Ouwerkerk zich gespecialiseerd in het Fintech en Insurtech ecosysteem en hier verder vorm aan gegeven als medeauteur van de wereldwijde bestseller The INSURTECH Book.

“Eelco is een ervaren dealmaker die heeft bewezen van grote toegevoegde waarde te zijn voor Aon en onze klanten. Zijn benoeming tot Managing Director is een logische vervolgstap in zijn carrière binnen onze organisatie. Wij wensen hem veel succes toe in deze nieuwe rol”, aldus Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland.