Netherlands

Nieuwe CFO en statutair bestuurder bij Aon

 

- CFO Gerben Pasman volgt Rogier Sparreboom op
- CHRO Michiel van Meer benoemd als statutair bestuurder

Rotterdam, 14 oktober 2020 – Gerben Pasman (37) is per 1 oktober 2020 benoemd tot CFO van Aon Nederland en treedt daarmee toe tot de directie. Hiermee volgt hij Rogier Sparreboom op die eerder dit jaar tot CFO EMEA van Aon werd benoemd. De directierol van Michiel van Meer (42), CHRO bij Aon, is per 15 oktober 2020 uitgebreid: hij is benoemd tot statutair bestuurder.

Gerben Pasman nieuwe CFO

Gerben Pasman is sinds 2011 in dienst van Aon. Eerst als onderdeel van Financial Planning & Analysis team (FP&A), waarna hij vervolgens als Country Controller verantwoordelijk was voor de Financial Control afdeling. In zijn laatste functie, FP&A Director, was hij het hoofd van het FP&A-team in Nederland. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe rol als CFO: “Ik werk al de nodige jaren bij Aon en ken de cultuur dan ook goed. Mijn benoeming als CFO en daarmee het toetreden tot de directie zie ik als een mooie nieuwe uitdaging, die ik met veel energie tegemoet ga."

Uitbreiding directieverantwoordelijkheid Michiel van Meer

De huidige directierol van Michiel van Meer, Chief Human Resource Officer (CHRO), wordt per 15 oktober uitgebreid met de benoeming tot statutair bestuurder. Daarnaast heeft hij per 1 juli 2020 de HR-verantwoordelijkheid voor alle Shared Services binnen EMEA (Europe, Middle East and Africa) gekregen. Van Meer startte in 2013 binnen Aon als HR Manager en was vanaf 2016 directeur Human Resources bij Aon Nederland. Sindsdien was hij verantwoordelijk voor de HR-strategie van Aon en lag zijn focus op het aantrekken van talent, het ontwikkelen van medewerkers en teams, beloning en vitaliteit, en diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit. Van Meer: “Sinds ik bij Aon werk, heb ik me met veel facetten van het vakgebied Human Resources beziggehouden. Als statutair bestuurder zal ik deze ervaring met veel plezier meenemen om het directieteam van Aon Nederland verder te versterken.”

Directieteam compleet

Met de benoeming van Gerben Pasman als CFO bestaat de directie van Aon uit Marc van Nuland (Country Manager, CEO Commercial Risk Solutions, Health Solutions & Affinity en statutair bestuurder), Ron Gardenier (Chief MGA), Annemarie Rosebeek (Chief Affinity), Michiel van Meer (CHRO & statutair bestuurder), Gerben Pasman (CFO), Marleen Lemmens (CTO), Stefan Weda (CCO) en Mandy van der Zalm (CBO).

Country Manager Marc van Nuland is trots op de uitbreiding van het directieteam: “Gerben Pasman neemt veel financiĆ«le Aon-ervaring met zich mee en zal onze directie daarmee versterken. Michiel van Meer laat met de uitbreiding van zijn functie de doorgroeimogelijkheden binnen Aon zien. Ik kijk ernaar uit om met hen verder samen te werken binnen het directieteam.”

Gerben Pasman Michiel van Meer