Greece Greece

Ποσοτικοποίηση Κυβερνοκινδύνων


Πόσο κοστίζoυν οι κυβερνοκίνδυνοι και πως μπορεί η επιχείρησή σας να τους μετρήσει;

 

Δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι αν πρώτα δεν το μετρήσεις. Και όταν το μετράς όχι μόνο το καταλαβαίνεις, αλλά μπορείς και να το διαχειριστείς καλύτερα. Η παραδοχή αυτή αγγίζει πολλές πτυχές της λειτουργίας μιας επιχείρησης και μια από αυτές είναι και ο βαθμός έκθεσής της στους κυβερνοκινδύνους.
 


Η αόρατη απειλή και η ορατή απορία


Ο κυβερνοκίνδυνος είναι κάτι το ασαφές. Οι επιχειρήσεις θωρακίζονται απέναντι του, συχνά διαπλέοντας μέσα από αβεβαιότητες. Εφαρμόζουν πρωτογενή μέτρα, επιλέγουν την ασφάλιση ως μέτρο έναντι του οικονομικού αντικτύπου μιας κυβερνοεπίθεσης, δημιουργούν πλάνα διαχείρισης περιστατικών ωστόσο σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα μια ερώτηση. Επαρκούν; Συχνά τίθενται και ερωτήματα όπως:
  • Μήπως δαπανούμε πολλά για ασφάλεια; 
  • Μήπως τα όρια κάλυψης μας έναντι κυβερνοκινδύνων είναι χαμηλά;
  • Από τι είδους επιθέσεις κινδυνεύουμε;
  • Πόσο μπορεί να κοστίσει ένα περιστατικό;
  • Πως θα επηρεάσει τον ισολογισμό μας;


Το ιδεατό που γίνεται πραγματικό


Ιδεατά κάθε φορά που υπάρχει ένας κίνδυνος, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να κατανοήσουν το οικονομικό του μέγεθος. Μόνο με αυτό μπορούν να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για το πώς θα τον διαχειριστούν. Για πολλούς κινδύνους κάτι τέτοιο παραμένει στη σφαίρα του ιδεατού. Η ποσοτικοποίηση των κυβερνοκινδύνων παύει πλέον να είναι μια ιδεατή κατάσταση και επιτυγχάνεται μέσα από το Cyber Impact Analysis.



Cyber Impact Analysis ή αλλιώς ποσοτικοποίηση των κυβερνοκινδύνων 


Το Cyber Impact Analysis είναι μια υπηρεσία μέσα από την οποία μπορεί να μετρηθεί σε χρηματικές μονάδες το πόσο εκτεθειμένη είναι μια επιχείρηση στους κυβερνοκινδύνους. 

Η ομάδα συμβούλων μας έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα πλήθος οργανισμών από διάφορους τομείς να αποτυπώσουν το πόσο ευάλωτος μπορεί να είναι ο ισολογισμός τους και η οικονομική τους ευστάθεια απέναντι σε περιστατικά ασφαλείας πληροφοριών. 

Μέσα από το Cyber Impact Analysis προσφέρουμε σε διάφορους οργανισμούς τη δυνατότητα να γνωρίσουν το τι μπορεί να σημαίνει σε χρήμα μια κυβερνοεπίθεση, καθώς και τη μοναδική δυνατότητα να χαράξουν με τον πλέον ορθολογικό τρόπο την ασφάλιση τους έναντι κυβερνοκινδύνων βάσει του οικονομικού κινδύνου που διατρέχουν. 
 


Πως βοηθούμε τις επιχειρήσεις να ποσοτικοποιήσουν τον οικονομικό κίνδυνο των κυβερνοκινδύνων 


Εξετάζουμε τα πιθανά σενάρια προσβολής των πληροφοριακών υποδομών μιας επιχείρησης και χρησιμοποιώντας την μακρά μας πείρα τον και τον μεγάλο πλούτο των data analytics μας, δημιουργούμε το μοντέλο κυβερνοκινδύνων που δείχνει το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που μπορεί να υποστεί. Με τον τρόπο αυτό καταλήγουμε σε μετρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το μέγεθος της έκθεσης της στους κυβερνοκινδύνους τα οποία βοηθούν την επιχείρηση ως εξής:
  • Εξετάζει ορθολογικά κάθε υφιστάμενη και μελλοντική επένδυση σε θέματα πρωτογενούς προστασίας πληροφοριών
  • Μπορεί να γνωρίζει τι μέρος του οικονομικού κινδύνου που διατρέχει είναι ασφαλίσιμος ή όχι 
  • Μπορεί να επιλέξει με τον πλέον σωστό τρόπο το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα προστασίας έναντι κυβερνοκινδύνων
  • Μπορεί να σχεδιάσει με τον πλέον ορθολογικό τρόπο Σχέδια Ανταπόκρισης σε περιστατικά παραβίασης ασφαλείας καθώς και Σχέδια Επιχειρησιακής Συνέχειας


Γιατί εμάς

 
Η εμπειρία μας βασίζεται στην ανάπτυξη περισσότερων των 300 οικονομικών μοντέλων κυβερνοκινδύνων σε επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων δραστηριότητας όπως επίσης και στην ενεργό συμμετοχή μας στη διαχείριση περισσοτέρων από 700 ζημιών σε ασφαλιστήρια συμβόλαια κυβερνοκινδύνων. Συνδυάζουμε τη γνώση μας και την εμπειρία σε θέματα cybersecurity με την βαθιά και μακρά γνώση της διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς, με σκοπό να δώσουμε σε κάθε επιχείρηση λύσεις πρόσθετης αξίας που αποτελούν ισχυρά εχέγγυα για τους πελάτες τους, τη διοίκηση τους και τους μετόχους τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε πως η ποσοτικοποίηση των κυβερνοκινδύνων μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας.



Γιάννης Παπαγεωργίου
Senior Risk Consultant  |  Risk Consulting, Cyber Solutions
+30 213 017 7100 (Αθήνα)
[email protected]