Greece Greece

Τι χρειάζεται να κάνω για να έχω μία αξιοπρεπή σύνταξη;


Συχνός προβληματισμός του σημερινού εργαζόμενου που αντιλαμβάνεται ότι η κρατική σύνταξη δεν μπορεί πλέον να του εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή ζωή στα χρόνια της συνταξιοδότησης.

 

Το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι γεγονός ότι αποτελεί  μείζον πρόβλημα της κοινωνίας μας. Το θέμα της σύνταξης είναι μία βεβαιωμένη ανάγκη για όλους τους εργαζόμενους και πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να προβληματισθεί και να αναζητήσει λύση σε ατομικό πλέον επίπεδο.
 
Μυστικοί ή μαγικοί τρόποι  που να μπορούν να καλύψουν το κενό αναπλήρωσης του απαιτούμενου ποσοστού (υπολογίζεται τουλάχιστον στο 60%), σε σχέση με τον τελευταίο μηνιαίο μισθό ενός εργαζόμενου, δεν υπάρχουν, παρά μόνο η συστηματική αποταμίευση.

Τα παραγωγικά χρόνια, κατά τα οποία ο εργαζόμενος αμείβεται για την εργασία του είναι αρκετά. Αυτό που απαιτείται είναι να προνοήσει για τα χρόνια που παύει να εργάζεται αλλά συνεχίζει να έχει ανάγκες.

Η μακροχρόνια αποταμίευση, μέρους των αμοιβών αυτών, μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία κεφαλαίου ικανού να βοηθήσει στην συμπλήρωση του ποσού της κρατικής σύνταξης, για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.

Το ποσό της αποταμίευσης διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από:
 
  • το ποσό της σύνταξης που επιθυμεί να λαμβάνει στην ηλικία συνταξιοδότησης
  • την σημερινή ηλικία αλλά και την επιθυμητή ηλικία συνταξιοδότησης
  • την οικονομική του δυνατότητα για μηνιαία αποταμίευση
  • το επενδυτικό του προφίλ 

Το Pension Planning, υπηρεσία της Αon, είναι μία εξατομικευμένη μελέτη που λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω στοιχεία και καταγράφοντας τα έτη εργασίας, μπορεί να υπολογίσει και κυρίως να σχεδιάσει το πλάνο που πρέπει να ακολουθήσει ο εργαζόμενος, ώστε να επιτευχθεί  το αποτέλεσμα και πιο συγκεκριμένα ο στόχος που ο ίδιος έχει θέσει για τον εαυτό του.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα να δημιουργηθεί εγκαίρως η στρατηγική που θα καθορίσει την ζωή κάθε εργαζόμενου στα συντάξιμα χρόνια, διασφαλίζοντας το αίσθημα ασφάλειας και αξιοπρέπειας.


Ρίτα Χριστοδουλάτου
Director  |  Life Planning
+30 213 017 7100 (Αθήνα)
[email protected]