Finland


Harjoittelu Aonilla – traineet kertovat harjoittelujaksostaan

Jan 04, 2021 | by Tatu-Matti Pekkarinen

 

Tatu.jpg

Trainee Tatu-Matti Pekkarinen

''Traineen työnkuvan kautta saa olla laajalti tekemisissä koko henkilöstön kanssa'' 

 

Vuosi 2020 on ollut hyvin poikkeuksellinen vuosi. Omalla kohdalla vuosi alkoi Itä-Aasiassa valtiotieteitä opiskellessa, mutta pandemian johdosta opinnot siirtyivät verkkoon ja palasin kesällä Suomeen. Onnekseni sain mahdollisuuden suorittaa yliopistoni harjoitteluvaiheen Aonilla traineenä Client Service -tiimissä.

Kuten monen muunkin yrityksen, myös Aonin arki mullistui koronan myötä ja valtaosa työskentelee nyt etänä kotoa käsin. Etätyösuositus on otettu vakavasti, mutta toimisto ei ole kokonaan suljettu. Toimistolla on voimassa erinäisiä rajoituksia ja ohjeistuksia koskien mm. työ- ja neuvottelutilojen henkilömääriä, työpisteiden välisistä etäisyyksiä sekä tietenkin kasvomaskien käyttöä ja yleistä hygieniaa. Client Servicen tehtäviin kuuluu mm. postin vastaanottaminen ja skannaaminen työjonoihin, minkä johdosta tiimistämme on aina vähintään yksi henkilö paikalla. Itse olen tykännyt tulla päivittäin toimistolle läpi syksyn, pitkälti keskustan erinomaisen lounasvalikoiman innoittamana. Koen että Aon on organisaationa kyennyt tehokkaasti siirtymään ja jatkamaan etätyöskentelyä läpi kiristyvien suositusten. Olen ollut positiivisen yllättynyt, kuinka vastuullisesti kollegat ovat ottaneet hygienia- ja turvallisuusohjeistukset toimistolla vastaan.

Traineen työkuvan kautta olen laajalti koko Aonin henkilöstön kanssa tekemisissä, ja on ollut hauska syksyn mittaan yhdistellä sähköposteista ja videopuheluista opittuja nimiä, kun tapaa ihmisen ensi kertaa kasvotusten toimistolla. Nimien muistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hyvät tietotekniset taidot yhdistettynä palvelualttiiseen asenteeseen ovat mielestäni avainasemassa, kun mietin traineen työnkuvaa ja sitä tukevia taitoja. Perehdytyksen aikana opitut päivittäiset prosessit ovat pysyneet pitkälti samana läpi harjoittelun, mutta Aonin lukuisilta tiimeiltä tulee jatkuvasti projektiehdotuksia, joiden avulla traineet pääsevät tutustumaan vakuutusmeklarialaan paitsi Suomessa – myös kansainvälisellä tasolla. Omalla kohdalla yksi jännittävimmistä projekteista oli ehdottomasti brittikollegan kanssa tehty käännösprojekti.

Vakuutusala oli minulle täysin uutta ennen Aonille tuloa, mutta Aonilla työskentely on antanut ihanteellisen läpileikkauksen vakuutusalasta ja sen eri toimijoista. Traineeksi hakeminen ei vaadi mitään tiettyä tutkintoa tai työtaustaa, joten kannustan kaikkia vakuutusalasta kiinnostuneita hakemaan Aonille traineeksi. Alkuun on auttamassa mitä erinomaisin asiantuntijaryhmä!

Kiireisen vuodenvaihteen jälkeen päätän tehtäväni Aonilla tammikuun lopussa, ja suuntaan katseeni pro gradu- tutkielman kirjoittamiseen.

Kiitos kaikille Aon-kollegoille kuluneesta puolesta vuodesta, toivottavasti tapaamme jälleen.

Tatu-Matti Pekkarinen, Aon Trainee 2020.

 

Tuomas Laakkonen kertoo harjoittelujaksostaan

 

Olen Tuomas Laakkonen ja olen ollut harjoittelijana Aonilla viimeisten 6 kuukauden ajan. Tällä hetkellä opiskelen Ympäristö- ja luonnonvaraekonomiaa Helsingin yliopistolla, sivuaineena olen opiskellut taloustiedettä.

Päädyin hakemaan Aonille nähtyäni ilmoituksen, jossa etsittiin vakuutusmeklaritoiminnan traineeta. Tämä vaikutti kiinnostavalta mahdollisuudelta oppia uutta. Ennen Aonille tuloa en ollut tietoinen vakuutusmeklarien työnkuvasta, mutta harjoittelun aikana olen päässyt näkemään konkreettisesti vakuutusmeklarien työtä. Olen saanut hyvän perehdytyksen, jossa on käyty yrityksen eri tiimien toimintaa läpi sekä kerrottu toimialasta. Harjoittelijoilta ei odoteta aikaisempaa kokemusta vakuutusalalta. Mielestäni mielenkiinto uuden oppimiseen sekä ahkeruus vievät pitkälle. Harjoittelujaksoon oman haasteensa on tuonut koronavirus, jonka vuoksi olen itse työskennellyt osan ajasta etänä. Etätyösuositusten vuoksi kollegoita ei ole myöskään päässyt tapaamaan samalla tavalla kuin normaali olosuhteissa, jonka vuoksi toimistolla tulee edelleen ajoittain vastaan uusia kasvoja. Toisaalta vähitellen uusia ihmisiä tavatessa on jäänyt naamat ja nimet paremmin mieleen.

Olen suorittanut harjoittelun Client Service -tiimissä. Päivittäiset tehtäväni ovat sisältäneet pääasiassa vakuutusdokumenttien käsittelyä, yleisiä toimistotöitä sekä asiakaspalvelua. Sisään tulevat ja ulos lähtevät vakuutusdokumentit kulkevat Client Service -tiimin kautta ja ne muodostavat merkittävän osan työtä. Olen myös päässyt osallistumaan projekteihin, joissa olen kerännyt tietoa asiakkaiden vakuutuskilpailutusten sekä vakuutusten uudistamisten tueksi. Harjoittelun aikana olen tehnyt myös useita pienempiä projekteja, joissa olen auttanut meklareita heidän erilaisissa päivittäisissä tehtävissä. Harjoittelijoiden työpanokselle on kysyntää, jonka ansiosta motivoituneelle harjoittelijalle löytyy varmasti mielekästä tekemistä.

Yrityksenä Aon on noin 50 000 työntekijän kansainvälinen yritys, jolla on toimintaa ympäri maailmaa. Työtehtävien kautta olen ollut myös säännöllisesti yhteydessä ulkomaisiin kollegoihin, jonka kautta olen päässyt tutustumaan kansainvälisen vakuutusalan toimintaan. Suomessa Aonilaisia on alle 100, jonka ansiosta työyhteisössä on kuitenkin pienen organisaation edut. Ihmiset tuntevat toisensa ja tieto kulkee sujuvasti. Apua saa myös matalalla kynnyksellä.
 

''Harjoittelun aikana olen päässyt haastamaan itseäni ja oppinut paljon uutta''


Mielestäni harjoittelu Aonilla on ollut hieno kokemus. Harjoittelun aikana olen päässyt haastamaan itseäni sekä oppinut paljon uutta. Aon tarjoaa loistavan mahdollisuuden kerryttää kokemusta vakuutusalalta kansainvälisessä ympäristössä, jossa harjoittelijoiden työpanosta arvostetaan.  
 

Jos olet kiinnostunut Aonin trainee-jaksosta, ota yhteyttä Sari Hiidenniemeen: sari.hiidenniemi@aon.fi, puh. 040 8282 589.

 

Aon tarjoaa sosiaalista mediaa varten tarkoitettuja toimintoja, joiden avulla voit kommentoida tai jakaa sisältöä sosiaalisissa verkostoissa. Mikäli kommentoit tai jaat sisältöä, Aon voi kerätä tiettyjä sosiaalisen median profiilitietoja (käyttäjän perustiedot). Lue lisään Aonin tietosuojasivulta: http://www.aon.com/about-aon/privacy.jsp. Aon ei vastaa kolmannen osapuolen sivustoista. Siksi Aon myös suosittelee perehtymään käyttämiesi sosiaalisen median sivuston tietosuojakäytäntöihin ja -asetuksin.