Finland


Harjoittelu Aonilla – traineet kertovat harjoittelujaksostaan

Feb 09, 2022 | by Johanna Löf

 

Johanna_Lof.jpg

Trainee Johanna Löf

Traineeblogi

 

Olen Johanna Löf, kauppatieteiden opiskelija Aalto-yliopistosta. Olen ollut nyt Aonilla traineena kuuden kuukauden ajan. Kiinnostuin Aonin traineepaikasta, koska vakuutus- ja konsultointialan yhdistelmä vaikutti mielestäni mielenkiintoiselta mahdollisuudelta, joka voisi tarjota hyvän pelikentän uuden oppimiseen. Minulla ei entuudestaan ollut kovin tarkkaa käsitystä siitä, mitä vakuutusmeklaritoiminta todella pitäisi sisällään, mutta se ei haitannut, sillä Aonin toiminnasta sai nopeasti laajan kuvan. Minulle pidettiin perehdytykset Aonin eri tiimeihin ja toimintoihin liittyen, joten koko organisaation eri toiminnot tulivat selkeiksi ja vakuutusmeklaritoiminta kokonaisuudessaan avartui nopeasti.

Pidin Aonilla vallitsevasta matalasta hierarkiasta – traineena en kokenut olevani muita ”alemmalla tasolla” vaan tärkeä osa Aonin toimintaa. Kaikki olivat erittäin mukavia ja auttoivat, jos apua kaipasi. Olin traineena osana Client Service -tiimiä, jonka jäsenet tulivat nopeasti tutuiksi viikoittaisten palaverien ansiosta. Lisäksi viikoittain pidettiin koko Suomen Aonin palaveri, ja kuukausittain Pohjoismaiden Aonien yhteispalaveri. Nämä olivat mielenkiintoisia tilaisuuksia tarkkailla aitiopaikalta, miten kansainvälisessä ympäristössä harjoitetaan liiketoimintaa. Lisäksi erinäiset palaverit ja koulutukset lisäsivät tunnetta työyhteisöön kuuluvuudesta. Mielestäni työyhteisö ja -ilmapiiri ovat tärkeitä palasia työviihtyvyyden rakentumisessa, ja Aonilla nämä aspektit otettiin huomioon erinomaisesti. Myös työolosuhteet Aonilla ovat huippuluokkaa. Tilava ja viihtyisä toimisto Helsingin ydinkeskustassa sekä mahdollisuus etätyöhön ovat ainakin itselleni bonuksia.

Työtehtäväni Aonilla olivat mielekkeitä, mielestäni ne koostuivat sopivassa suhteessa niin rutiiniluontoisista tehtävistä kuin vaihtelevista projekteista. Päivittäisiin tehtäviini kuului vakuutuspostin sekä -dokumenttien käsitteleminen ja eteenpäin laittaminen CRM:ssä sekä eri sähköpostilaatikoiden hallinnoiminen. Isoin projektini oli uusien yleisten ehtojen kääntäminen englannista suomeksi. Hoidimme back officessa lisäksi joitakin käytännön asioita, kuten matkavarauksia sekä tilausten tekoa.

Traineepaikka Aonilla oli antoisa ja mukava kokemus, joka tarjosi hyvän näköalapaikan vakuutusmeklaritoiminnan maailmaan. Oli mielenkiintoista havaita, kuinka moniulotteinen vakuutusala todellisuudessaan on. Kiitos kaikille kollegoille kuluneesta puolesta vuodesta ja toivottavasti törmätään vielä!