Finland
Kuinka hyvin työntekijänne tuntevat yrityksenne henkilöstöetuudet?


Kuinka hyvin työntekijänne tuntevat yrityksenne henkilöstöetuudet?

Apr 04, 2018 | by Janne Myllymäki

 
Kun yrityksen HR-päälliköltä kysytään, mitä henkilöstöetuuksia työntekijöille tarjotaan, saadaan yleensä selkeä vastaus. Kun samaa kysytään työntekijöiltä, huomataan, että etuudet eivät ole laajasti tiedossa. Tiedätkö, mitä yrityksesi menettää, kun monelta jää etuudet hyödyntämättä?

Työnantajat maksavat vapaaehtoisista ja lakisääteisistä henkilöstöetuuksistaan suuret summat vuodessa, mutta työntekijät harvoin tietävät, mitä kaikkea heille on tarjolla. Etuuksien todellista sisältöä ei tunneta.

Vahingon sattuessa harvalle on selvää, miten korvaustilanteessa kannattaa toimia. Jos henkilöstöetuuksien viestintä ei ole tavoittanut yrityksen jokaista työntekijää, asioiden selvittämiseen kuluu helposti HR:n tai työntekijän omaa työaikaa. Etuudet on tärkeä olla helposti tarkistettavissa erityisesti silloin, kun niille on akuutti tarve. Pahimmillaan etuuksia ei osata hyödyntää ollenkaan, jolloin esimerkiksi hoitoon pääsy voi viivästyä ja työhön tulee tarpeetonta keskeytystä tai hidastumista.

Onnistunut henkilöstöetuuksien viestintä tavoittaa työntekijän oikealla hetkellä


Tyypillinen tapa tiedottaa henkilöstöetuuksista on luetella etuudet yrityksen intranetissä tai neuvoa työntekijöitä henkilökohtaisesti.

Onnistuneessa henkilöstöetuuksien viestinnässä etuuksista kerrotaan työsuhteen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Merkittäviä yksittäisiä tilanteita ovat esimerkiksi:

  • Rekrytointi- ja perehdytysprosessi
  • Työntekijän akuutti tarve käyttää etuutta
  • Muutokset etuuksissa
  • Työsuhteen päättyminen – mitä etuuksille tapahtuu


Viestinnässä tärkeää on tavoittaa jokainen työntekijä oikea-aikaisesti, jatkuvasti sekä työntekijälle helpolla tavalla. Henkilöstön sitoutumisen näkökulmasta on hyödyllistä, että pelkän etuuksien luetteloinnin sijaan työnantaja kertoo, mitä hyötyä mistäkin etuudesta on työntekijälle, myös taloudellisesti.

Kun henkilöstöetuuksien viestintä on onnistunutta, työntekijöiden lisäksi työnantaja hyötyy siitä monin eri tavoin:

  • Työntekijät ymmärtävät ja arvostavat työnantajan hankkimia etuuksia
  • Yritys saa tarjoamistaan etuuksista maksimaalisen hyödyn ja näkyvyyden
  • Laajat henkilöstöetuudet vaikuttavat positiivisesti työnantajamielikuvaan
  • Etuudet edistävät yrityksen liiketoimintastrategian toteutumista
  • Tehokas viestintä vapauttaa HR:n aikaa muihin tehtäviin

Benefits Guide – henkilöstöetuutenne selkeästi yksissä kansissa, digitaalisesti


Mitä jos yrityksenne henkilöstön käytössä olisi omalla visuaalisella ilmeellä toteutettu etuusopas, johon on vedetty yhteen kaikki olennainen tieto henkilöstöetuuksistanne?

Aon voi auttaa teitä viemään etuuksien sisällön, kuten vakuutusten korvauspiirin, toimintaohjeet sekä palveluntarjoajien yhteystiedot, selkeässä ja ymmärrettävässä muodossa samoihin kansiin. Oppaaseen laitettavia etuuksia voivat olla esimerkiksi työterveyshuolto, matkavakuutukset, lakisääteiset eläke- ja tapaturmavakuutukset ja lounasetuudet.

Asiakkaan tarpeen mukaan opas voi olla yksinkertainen pdf tai hyvinkin henkilökohtaisella tasolla oleva Total Reward Statement -tyyppinen online-ratkaisu.

Benefits guide on osa Aonin henkilöstön vakuuttamiseen ja työterveyshuollon palveluihin keskittyvää asiantuntijapalvelua. Muita palvelujamme ovat esimerkiksi vakuutusten ja palvelujen kilpailutukset sekä vakuutus- ja etuuskokonaisuuksien suunnittelu- ja hallinnointipalvelut.
 

Artikkeli on julkaistu alun perin 16.4.2017 ja päivitetty 4.4.2018.

 

Aon tarjoaa sosiaalista mediaa varten tarkoitettuja toimintoja, joiden avulla voit kommentoida tai jakaa sisältöä sosiaalisissa verkostoissa. Mikäli kommentoit tai jaat sisältöä, Aon voi kerätä tiettyjä sosiaalisen median profiilitietoja (käyttäjän perustiedot). Lue lisään Aonin tietosuojasivulta: http://www.aon.com/about-aon/privacy.jsp. Aon ei vastaa kolmannen osapuolen sivustoista. Siksi Aon myös suosittelee perehtymään käyttämiesi sosiaalisen median sivuston tietosuojakäytäntöihin ja -asetuksin.

Lisätietoja

 

Tilaa blogiartikkelit sähköpostiisi

 

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojaselosteeseen.