Finland
Traineena riskienhallinnan tiimissä


Traineena riskienhallinnan tiimissä

Aug 30, 2018 | Johanna Väisänen


Riskienhallinnan traineena pääsee hyödyntämään kaupallista koulutusta ja saa eturivin näköalapaikan konsulttityöhön. Johanna Väisänen kertoo kokemuksistaan Aonilla ja siitä, mitä traineen työtehtävät nykypäivänä sisältävät.

 Olen gradua vaille valmis kauppatieteiden maisteri Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Pääaineena olen opiskellut laskentatoimea, sivuaineena yritysjuridiikkaa ja erikoisempana yhdistelmänä myös hankintojen johtamista. Yritysjuridiikka on aina ollut yksi suosikkiaiheista ja kandidaatin tutkielman aihetta pohtiessani eteeni osui mielenkiintoinen teema: sopimusriskit ja niiltä suojautuminen. Tämä oli yksi merkittävä sysäys kiinnostukselleni riskienhallintaa kohtaan. Mitä riskienhallinta käytännössä oikeasti on, miten sitä voidaan toteuttaa, ja mitä sillä voidaan parhaimmillaan saavuttaa.

Miksi Aon?


Aon on kansainvälinen konserni, joka tarjoaa palveluita vakuuttamisen ja riskienhallinnan osa-alueilla. Yrityksen riskienhallinta saatetaan mieltää asiaksi, jonka ”joku hoitaa siellä jossain”. Siitä syystä Aon erottuukin positiivisesti edukseen, sillä se tarjoaa riskienhallinnan asiantuntijapalveluita tunnistamalla yrityksen sisäisiä riskejä ja ulkoisia uhkia sekä edistämällä yrityksen kykyä hallita niitä. Aonin laaja riskienhallinnan palvelutarjoama takaa sen, että yritykset niiden toimialasta tai toiminnan laajuudesta riippumatta, saavat oikeanlaisen lähestymistavan kohdata niiden liiketoimintaa uhkaavat riskit. 

Monipuolisia työtehtäviä ja koulutusta


Päädyin hakemaan työpaikkaa Aonilta avoimella työhakemuksella (kyllä, juuri sillä avoimella hakemuksella, johon ei yleensä koskaan odoteta saavan vastausta) ja kaikeksi onneksi motivaatio ja sinnikkyys palkittiin ja pääsin Aonille traineeksi riskienhallinnan tiimiin. Jo heti aluksi oli selvää, että työtehtävät eivät suinkaan sisällä kahvin keittämistä tai papereiden pinoamista ja parhaina puolina voinkin sanoa sen, että työtehtävät ovat olleet hyvin laaja-alaisia sisältäen sopivasti vastuuta ja haastetta. Jo ensimmäisten kuukausien aikana olen päässyt muun muassa implementoimaan uutta riskienhallinnan työkalua tiimin käyttöön, kehittämään uutta palvelukonseptia sekä mukaan asiakasprojekteihin. Myös perehdyttämiseen on Aonilla kiinnitetty erityistä huomiota ja siitä syystä olen päässyt oppimaan vakuutuspuolesta ja muiden tiimien toiminnasta.

Kaupallinen koulutustausta on erinomainen lähtökohta, josta on hyötyä yrityksen liiketoiminnan ymmärtämisessä, mikä varsinkin riskienhallinnassa on erittäin tärkeää. Laskentatoimen opinnot ovat tukeneet hyvin muun muassa kannattavuuslaskelmien teossa ja Exceleiden pyörittämisessä. Kokonaisuudessaan työtehtävät ovat olleet monipuolinen yhdistelmä niin kehitystyötä, projektityötä, kuin myös markkinointimateriaalien tuottamista. Yliopiston luentosaleissa karttunut tieto on saavuttanut uuden ulottuvuuden, kun sen on päässyt yhdistämään käytännön työhön. Lisäksi oman tiimin vahva asiantuntijuus ja kannustava ilmapiiri ovat olleet erinomainen lähtökohta oppia uutta. Palautetta työstä on saanut sekä pyytämällä että pyytämättä, mikä on mielestäni hyvin tärkeää oman kehittymisen kannalta.
 
Voin lämpimästi suositella trainee-jaksoa Aonilla, sillä se tarjoaa sopivassa suhteessa mielenkiintoisia ja haasteellisia tehtäviä mutta myös koulutusta ja kehittymismahdollisuuksia. Ala ei myöskään ole koulutussidonnainen, vaan hyötyä on niin kaupallisen kuin teknillisenkin alan osaamisesta. Ennen kaikkea Aonin trainee-jakso toimii hyvänä ponnahduslautana bisnesmaailmaan, jossa yhdistyy globaali yhteistyö ja asiantuntijuus. Vaikka oma trainee-jaksoni saavuttaa päätöksensä, ura Aonilla on vasta alussa. 
 

Tutustu myös näihin:

Avoimet työpaikat
Harjoittelu Aonilla – traineet kertovat harjoittelujaksostaan
Näin otat ensiaskeleet yrityksesi riskienhallinnan parantamiseen

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla tuoreimmista artikkeleistamme ja tulevista tapahtumistamme. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa. Voit peruuttaa tilauksesi milloin tahansa.

Kirjoittaja

Tilaa uutiskirje