Finland


Sakari Pyykönen kertoo trainee-ajastaan Aon Finlandilla

Jul 09, 2019 | Sakari Pyykönen

Olen Sakari Pyykönen, juuri trainee-jaksoani Aonilla päättämässä oleva Laurea-ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelija turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutusohjelmasta. Erityisinä kiinnostuksen kohteinani ovat kokonaisvaltainen yritysturvallisuus sekä riskienhallinta. Neljä kuukautta kestänyt trainee-aikani Aonilla tarjosi loistavan mahdollisuuden perehtyä alansa johtavan konsernin kautta vakuuttamisen, riskienhallinnan sekä henkilöstöetuuksien maailmaan niin meillä Suomessa kuin maailmalla.

Traineena Aonilla
Aikaisempaa kokemusta vakuutusalalta minulla ei ollut, mutta päädyin silti hakemaan Aonille traineeksi. Ja hyvä niin, sillä trainee-jaksoni aikana pääsin tutustumaan laaja-alaisesti vakuutusalaan sekä Aonin toimintaan. Ensimmäisten viikkojen aikana jokaisen liiketoiminta-alueen asiantuntijoiden pitämien perehdytyksien kautta pääsin tutustumaan Aonin toimintaan Suomessa. Osana laajaa kansainvälistä organisaatiota myös Aon niin pohjoismaissa kuin muualla maailmassa tuli tutuksi.

Päivittäinen työskentelyni osana tiivistä Client Service-tiimiä käsitti dokumenttien hallintaa ja asiakastietojen sekä ajoneuvovakuutuksien käsittelyä. Pääsin myöskin tukemaan vakuutusmeklareita heidän päivittäisessä työskentelyssään sekä erinäisissä projekteissa oman mielenkiintoni sekä mahdollisuuksien mukaan.
Erityisesti dokumenttien hallintaan liittyneissä työtehtävissä osaaminen ja ymmärrys vakuutusalasta karttui. Pääsin käsittelemään todella monipuolisesti erilaisia vakuutusdokumentteja. En aikaisemmin tiennytkään miten laajasti yritykset voivat vakuuttaa liiketoimintansa kannalta olennaisia ja kriittisiä toimintoja, omaisuutta ja henkilöitä.

Monipuolisuutta projektitöistä
Projekteissa parasta oli monipuolinen oppiminen. Oli ilahduttavaa huomata kuinka hyvin ja avoimesti minut otettiin traineena mukaan erinäisiin projekteihin. Tämä mahdollisti monipuolisen osaamisen kehittämisen ja itsensä haastamisen erinäisissä työtehtävissä.

Pääsin osallistumaan muun muassa vakuutusselvitysten tekemiseen sekä uusien mahdollisten asiakkuuksien tunnistamiseen prospektoinnin parissa. Ennen kaikkea oli mahtavaa huomata projektien päättyessä kuinka omasta työpanoksesta oli hyötyä niin asiakkaille kuin Aonille.

Suosittelen hakemaan Aonille traineeksi vaikkei aikaisempaa kokemusta vakuutus- tai finanssialalta olisikaan. Trainee-jakso tarjoaa loistavan tilaisuuden perehtyä kansainvälisen asiantuntijaorganisaation toimintaan meillä ja maailmalla. Voin taata, että tulet oppimaan paljon sekä syventämään jo olemassa olevaa osaamistasi. Mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen ja haastamiseen on runsaasti.