Finland


Traineenä Aonilla – Näköalapaikka vakuutusmeklaritoimintaan

Oct 09, 2019 | Linda Saukonoja

Linda Saukonoja kertoo kokemuksistaan vakuutusmeklaritoiminnan traineenä Aonilla

Olen Linda Saukonoja ja suoritin alkuvuodesta neljän kuukauden trainee-jakson Aonilla opintojeni ohella. Trainee-jaksoni jälkeen olen jatkanut työskentelyä Aonilla ja päässyt laajentamaan osaamistani uusien tehtävien parissa.

Opiskelen pääaineenani taloustiedettä Vaasan yliopistossa. Sivuaineopintoihini kuuluu laskentatoimea ja rahoitusta, talousoikeutta sekä kansainvälisiä opintoja. Ennen Aonia olen työskennellyt muunmuassa pankissa, mutta harjoittelujakso Aonilla ei vaadi tiettyä työ- tai opiskeluhistoriaa. Olennaisinta on kiinnostus vakuutusalaa ja riskienhallintaa kohtaan sekä innokas asenne uuden oppimiseen.

Trainee-jakson aikana opin paljon kansainvälisen vakuutusmeklarin toiminnasta sekä eri vakuutuslajeista. Aonilla eri alojen asiantuntijat tekevät yhteistyötä ja auttavat asiakasta löytämään parhaat ratkaisut riskienhallintaan, vakuuttamiseen ja henkilöstöetuihin. Vakuutusmeklari tukee siis asiakasta hyvin monipuolisesti ja toimii vakuutusyhtiöistä riippumattomana.
 
Trainee-jaksolla monipuolisia työtehtäviä

Trainee-jakson aikana käsittelin päivittäin asiakkaidemme vakuutusdokumentteja, hoidin raportointiin, laskutukseen ja asiakastietoihin liittyviä tehtäviä, hoidin monipuolisia assistentin töitä sekä pääsin mukaan mielenkiintoisiin projekteihin.

Pääsin traineenä avustamaan mm. vakuutusselvityksissä, joissa asiantuntijamme arvioivat asiakkaan vakuutusturvaa ja antavat suosituksia turvan kehittämiseksi. Olen avustanut myös vakuutusten kilpailutusprosesseissa, kun asiakkaalle etsitään paras vakuutusratkaisu varmistamalla vakuutusturvan riittävyys kilpailukykyisillä hinnoilla. Lisäksi olin mukana järjestämässä Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan toimistomme tupaantuliaisia sekä tutustumisvierailua vakuutusalan opiskelijoille.

Trainee-jaksooni sisältyi myös viestintää asiakkaiden, vakuutusyhtiöiden sekä ympäri maailmaa työskentelevien aonilaisten kanssa. Tässä välissä voisikin mainita, että Aonilla on 50 000 työntekijää 120 eri maassa ja kansainvälisyys näkyy sekä asiakkaille tarjottavissa palveluissa että toimiston arjessa. Tämän vuoksi erityisesti englannin kieli on työssä vahvasti läsnä.

Aonilla on positiivinen ilmapiiri ja olen saanut paljon tukea muilta työntekijöiltä uusia asioita kohdatessani. Trainee-jaksoni aikana osallistuin perehdytysohjelmaan, jonka myötä pääsin tutustumaan erilaisiin Aonin tarjoamiin palveluihin. Siirtyessäni trainee-jaksoltani uusien tehtävien pariin toimin itse kummina seuraaville harjoittelijoille ja olin osaltani heidän tukenaan työhön perehtymisessä. Kokemukseni mukaan Aonilla kannustetaan kehittymiseen ja trainee-jakso on erinomainen pohja myöhemmille tehtäville.

Jos olet kiinnostunut Aonin trainee-jaksosta, ota yhteyttä Sari Hiidenniemeen: [email protected], puh. 040 8282 589.
Tilaa blogiartikkelit sähköpostiisi
 

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojaselosteeseen.