Finland
Terveydenhuolto työnantajan näkökulmasta – kustannus vai kilpailutekijä?


Terveydenhuolto työnantajan näkökulmasta – kustannus vai kilpailutekijä?

Aug 17, 2018 | Janne Myllymäki


Jokaisen työnantajan on lainsäätäjän velvoittamana tarjottava työntekijöilleen vähintäänkin lakisääteinen minimitaso työterveyshuoltoon liittyen. Tämän lisäksi useimmat työnantajat tarjoavat perusterveydenhuollon palvelut, kuten yleislääkärin hoidon ja tutkimukset. Nykyään kuitenkin monet työnantajat ovat laajentaneet työntekijöilleen tarjottavaa terveydenhuoltoa, työterveyshuollon kautta tai vakuutuksella, myös erikoislääkäritasoiseen hoitoon liittyen sisältäen leikkaukset ja joskus jopa lääkkeet.

Miksi toinen työnantaja tarjoaa vain lakisääteisen minimin, kun taas toinen tarjoaa niin sanotusti koko paketin? 

Kyse on yrityksen henkilöstöstrategiasta. Miltä halutaan näyttää työntekijöiden suuntaan, ja millainen kokemus halutaan tarjota. Pelkästään välittömien kustannusten kautta tarkasteltuna työnantajan on perusteltua tarjota vain minimiturva. Tämä tuskin näyttää kuitenkaan hyvältä työntekijöiden suuntaan. 

Erityisesti asiantuntijapalveluissa työnantajat satsaavat entistä enemmän työntekijöiden viihtyvyyteen ja sitoutumiseen – tavoitteena tuottavampi työntekijä. Parempi tuottavuus kuittaa välillisesti moninkertaisena takaisin korkeamman välittömän kustannuksen. Jo pelkästään säästettyjen sairauspoissaolojen tuottama säästö on merkittävä, puhumattakaan työntekijän kokemasta välittämisen tunteesta päästessään heti tilanteen vaatiessa hoitoon. Tällöin kaikki voittavat!

Miten sinun yrityksesi mieltää asian? Onko terveydenhuolto kustannus vai kilpailutekijä?

Haluatko keskustella lisää?


Anna meidän auttaa työterveyshuollon optimoinnissa. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin jutellaan lisää.

Janne Myllymäki
[email protected]
+358 40 354 2525 

Tutustu myös näihin:


Henkilöstöetujen viestintäpalvelut työntekijöille
Henkilöriskienhallinta ja muut henkilöstöetuuspalvelut
Kuinka hyvin työntekijänne tuntevat yrityksenne henkilöstöetuudet?

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje