Finland
Miten yrityksesi voi suojautua WannaCryta ja muita haittaohjelmia vastaan kybervakuutuksella?

Miten yrityksesi voi suojautua WannaCryta ja muita haittaohjelmia vastaan kybervakuutuksella?

Viime viikonvaihteen aikana globaali kiristyshaittaohjelma WannaCry alkoi levitä ja saastuttaa tietokoneita. Haittaohjelma on saastuttanut tähän mennessä jo yli 200 000 tietokonetta yli 150 maassa. Vastaavanlaiset haittaohjelmat yleistyvät koko ajan ja ovat todellinen uhka yritysten liiketoiminnalle. Oltiinko teidän yrityksessänne valmiita WannaCryhin? Aon Finlandin kyberasiantuntija Anna-Maria Varis kertoo, miten yrityksenne voi parhaiten suojautua vastaavilta haittaohjelmilta jatkossa vakuuttamalla.

Miten yritykset voivat varautua WannaCryn kaltaisiin haittaohjelmiin?

Ensinnäkin, yritysten käyttöjärjestelmät tulisi päivittää mahdollisia haavoittuvuuksia varten mahdollisimman nopeasti. On kuitenkin tärkeä ymmärtää, että vaikka päivityksetkin olisi tehty, haittaohjelma voi silti päästä koneisiin. Tällaisten vahinkojen varalle on nykyään olemassa kybervakuutus.

Kybervakuutuksella yritykset voivat suojautua muun muassa haittaohjelmia vastaan. Kybervakuutuksiin kuuluu myös asiantuntijapalveluita, joiden avulla yritykset pääsevät nopeasti selvittämään esimerkiksi sen, mistä haittaohjelma on päässyt tietokoneisiin, ja miten siitä pääsee eroon maksamatta lunnaita.

Varsinkin, kun haittaohjelmat ajoitetaan yleensä viikonloppuihin, on asiantuntijapalveluiden ostaminen ulkopuolelta hätäapuna erittäin kallista verrattuna siihen, että kontakti on valmiiksi sovittu vakuutusyhtiön kautta.

Miten kybervakuutuksen saa?

Itse vakuutuksen ottaminen on yksinkertaista. Lähes jokainen kotimainen vakuuttaja on tuonut markkinoille oman kybervakuutuksensa. Helpoimmillaan vakuutuksen ottaminen edellyttää vakuutuksen esitietolomakkeen täyttämistä sekä yritysesittelyn tekemistä, jossa kerrotaan yrityksen tietoturvan tasosta.

Jos vakuutuksen ottaminen on näin helppoa, miksi sitten kannattaisi käyttää Aonin asiantuntemusta vakuutuksen ottamisessa?

Aonin palveluita käyttämällä esitietolomakkeita ei tarvitse täyttää jokaiselle vakuutusyhtiölle erikseen vaan riittää, että täyttää yhden, jonka voi toimitta kaikille vakuuttajille. Tämä säästää yritysten aikaa ja vaivaa.

Suurin vaikeus vakuutuksen ottamisessa tulee kuitenkin siinä vaiheessa, kun tarjoukset on saatu ja niitä pitäisi alkaa vertailla keskenään. Se, että ymmärtää eri vakuutusyhtiöiden käyttämän termistön ja osaa räätälöidä parhaan turvan vakuutettavalle liiketoiminnalle, vaatiikin jo perehtyneisyyttä ja ymmärrystä saatavilla olevaa vakuutusturvaa kohtaan.

Me vertailemme tarjousten vakuutusehdot keskenään, käymme turvan sisällöstä keskusteluita vakuutusyhtiön edustajien kanssa ja teemme asiakkaalle suositukset saatujen tarjousten perusteella.

Parhaimmassa tapauksessa asiakkaan tulee ainoastaan vahvistaa Aonin suosittelema turva ja laitamme vakuutuksen voimaan.

Jos haluat keskustella yrityksenne kyberriskienhallinnasta tarkemmin, ota yhteyttä!

Lue aiheesta lisää:

Ohjeita WannaCrylta tai sen tyyppisiltä haittaohjelmilta välttymiseen ja toimenpiteisiin, jos on joutunut iskun kohteeksi.

Miten yrityksesi voi suojautua WannaCryta ja muita haittaohjelmia vastaan kybervakuutuksella?

 

Uutiskirje