Finland

Kansainvälistyvä kasvuyritys LeaseGreen panostaa riskienhallintaan


Voimakkaaseen kasvuun tähtäävä LeaseGreen pitää tärkeänä, että kaikki riskienhallinnan palvelut löytyvät yhdestä paikasta. Yhtiön talous- ja hallintojohtaja Teemu Repo kertoo, että yhteistyö on onnistunutta, kun riskienhallinnalla onnistutaan turvaamaan liiketoiminnan keskeisten tavoitteiden saavuttamista ja vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Silloin yritys voi keskittyä asiakkaidensa auttamiseen.

Teemu Repo

Kuva: Jussi Ratilainen

LeaseGreen on suurten kiinteistöjen energiankäyttöön ja älykkäisiin ratkaisuihin erikoistunut suomalainen cleantech-palveluyritys, joka parantaa asiakkaidensa toiminnan kannattavuutta ja ympäristöystävällisyyttä. 

Jo tähän mennessä yhtiön kasvutarina on ollut vaikuttava. Vuoden 2017 liikevaihto oli yli 21 miljoonaa euroa ja kolmen vuoden aikana liikevaihdon keskimääräinen kasvu ylittää 200 prosenttia vuositasolla. Henkilöstön määrä on kasvanut yli 50 ammattilaiseen vuoden 2018 alussa. 

– Vuoden 2017 kohokohtiin kuuluivat onnistumisemme asiakasprojekteissa ja erittäin korkean tason saavuttaminen asiakastyytyväisyydessä ja henkilöstön tyytyväisyydessä, Repo kertoo.

Yritys käynnisti lisäksi kansainvälistymisen laajentamalla liiketoimintaansa Ruotsiin. Vuoden 2018 alussa LeaseGreen lanseerasi asuinkiinteistöille suunnatun Energiaremontti-palvelun, joka säästää taloyhtiöiden rahaa ja pienentää päästöjä.

– Panostamme kaikkein eniten liiketoiminnan kannattavaan kasvuun. Olemme alan johtava yritys Suomessa, kasvamme nopeasti Ruotsissa ja valmistaudumme liiketoiminnan laajentamiseen muihin pohjoisen Euroopan maihin. Tavoitteemme on, että LeaseGreen toimii viiden vuoden kuluttua useissa Euroopan maissa, Repo sanoo.


Riskienhallinnan kumppani mukaan heti toiminnan alkumetreillä


LeaseGreenin ja Aonin välinen yhteistyö alkoi vuonna 2013, jolloin Tomi Mäkipelto ja Juho Rönni perustivat LeaseGreenin. Vakuutusmeklarin valintaan vaikuttivat aiemmat positiiviset asiakaskokemukset Aonista. Heti alusta lähtien yritys halusi kumppanin, jolta he pystyvät hankkimaan kaikki riskienhallinnan palvelut yhdeltä tiskiltä. 

– Liiketoiminnan käynnistämisvaiheessa tehdään tulevan toiminnan kannalta tärkeimmät päätökset. Aon on tukenut LeaseGreeniä saavuttamaan voimakkaan kasvun liiketoiminnassaan. Ratkaisut ovat olleet joustavia ja olemme pyrkineet yhteistyössä löytämään kuhunkin tilanteeseen sopivan parhaan ratkaisun, Repo kertoo.

Yrityksen haasteet ovat liittyneet toteutettujen hankkeiden sopimus- ja vahinkoriskien hallintaan, mihin Aon on tarjonnut ratkaisuja. LeaseGreenin voimakas kasvu on edellyttänyt vakuutusturvan päivitystä lähes vuosittain. Näissä päivityksissä Aon on onnistunut saamaan LeaseGreenille paremmat vakuutusturvat ja kilpailutuksen yhteydessä merkittävästi edullisemmat hinnat.

Revon mukaan tehokkaalla riskienhallinnalla LeaseGreen pyrkii turvaamaan yhtiön liiketoimintaa, toiminnan tehokkuutta ja keskeisten tavoitteiden saavuttamista. Yritys haluaa välttyä ikäviltä yllätyksiltä ja keskittyä asiakkaan palvelemiseen. 

– Arvostamme sitä, että meklarimme tarjoaa meille ratkaisuja, jotka tukevat liiketoimintamme positiivista kehittymistä sekä vastaavat riskinkantokykyämme ja rajaavat riskit sen mukaisiksi.


Vahvuutena toimialatuntemus ja avoin keskustelu


LeaseGreenille avoin keskustelu on kaiken lähtökohta. Heille on tärkeää, että riskienhallinnan kumppani tuntee yhtiön ja liiketoiminnan, jota he harjoittavat.

– Suosittelemme Aonin palveluita yhtiöille, jotka tarvitsevat laajaa kokemusta riskienhallinnan eri osa-alueista sovitettuna toimialaan ja liiketoiminnan vaiheeseen, Repo tiivistää.

 

Tilaa uutiskirje