Finland
Aon Finland asiakastarina

Renta Group kasvun tiellä – vakuutusratkaisun pitää seurata liiketoiminnan muutoksia

Renta Group Oy on tuore suomalainen kone- ja laitevuokraamo, jonka toiminta käynnistyi alkuvuodesta 2016. Kolme tunnettua alan yritystä, Telinekymppi Oy, Kehä-Kone Oy ja Jasoca Oy yhdistyivät yhdeksi toimijaksi.

Renta Groupin talousjohtaja Lauri Matikainen   Renta Groupin talousjohtaja Lauri Matikainen

Ammattitaitoiseen henkilöstöön sekä laajaan palveluverkostoon liiketoimintansa perustava Renta haluaa säilyttää konserniyhtiöiden yrittäjähenkisen toimintamallin, mutta täydentää asiakaskokemusta ison yhtiön toimitusvarmuudella. Uutena toimijana yhtiön tarjoama kalustovalikoima on monipuolinen ja moderni, mikä on saanut asiakkailta kiitosta. Renta Groupin paikallisen toimintamallin ansiosta päätökset pystytään tekemään nopeasti ja paikallisesti, mikä näkyy myös hyvänä asiakaspalveluna.

Toimialaosaaminen ja luotettava kumppani

Pääomasijoittajan avustuksella muodostetun yrityskokonaisuuden tavoitteet ovat alusta alkaen olleet korkealla ja resurssit on haluttu keskittää liiketoiminnan kasvattamiseen. Groupin talousjohtajan Lauri Matikaisen mukaan riskienhallinnan ja vakuuttamisen kokonaisvaltainen ulkoistaminen on edesauttanut tavoitteiden saavuttamisessa.

– Meillä oli toimitusjohtajan kanssa aikaisempaa kokemusta Aonista ja sitä kautta tiesimme, että heillä on toimialaosaamista. Nopeassa yritystoiminnan aloittamisessa oli itsestään selvää, että emme rupea itse miettimään, miten vakuutusasioita kannattaisi hoitaa. Meidän täytyi saada nopeasti kattava vakuutusratkaisu, sillä konevuokrauksessa toiminta on hyvin riippuvainen kaluston toimivuudesta.

Renta Group on ollut Aonin asiakkaana heti yrityksen perustamisesta alkaen. Matikaisen mukaan vakuutusmeklarin valintaan vaikuttivat aikaisemmista työtehtävistä saadut kokemukset Aonin luotettavuudesta ja yhteistyön sujuvuudesta.

– Meillä on mutkaton ja välitön keskusteluyhteys ja asiat hoituvat nopeasti. Pidän siitä, että ratkaisut osataan selittää ymmärrettävästi. Tiedämme, että meidän vakuutusturva on kunnossa, ja että meillä on kilpailukykyiset ratkaisut.

Rentan vakuutusratkaisussa hyödynnettiin osittain Aonin etukäteen kilpailuttamia vakuutusratkaisuita, jotka mahdollistavat laajan turvan myös pienemmille yrityksille kilpailukykyiseen hintaan.

Jatkuva edunvalvonta säästää aikaa

Vaikka kustannustehokkaimman vakuutusratkaisun saaminen edellyttikin Rentan vakuutusten hajauttamista useampaan eri vakuutusyhtiöön, on tiedot kuitenkin näppärästi saatavilla Aonin yhteyshenkilöltä.

– Mikä tahansa kysymys tulee vakuutuksiin liittyen, niin tiedän kenelle sen ohjaan.

Rentan kasvustrategia asettaa vaatimuksia myös vakuutusmeklarille.

– Arvostamme jatkuvaa edunvalvontaa ja proaktiivisuutta. Meklari tuo esille uusia ratkaisuja ja tunnistaa meille mahdollisia kipupisteitä tai riskejä. Tärkeää on tietysti hyvinkin joustava ja ketterä palvelu.

Kenelle Matikainen suosittelee Aonin palveluita?

– Kenelle tahansa, joka haluaa nukkua yönsä rauhassa, eikä halua itse hankkia vakuutusosaamista. Erityisesti yhtiöille, jotka ovat jatkuvassa muutostilassa, jolloin vakuutusturva elää myös muutoksen mukana. Tästä esimerkkinä startupit.

Yhteystiedot

Uutiskirje