Finland

Aon Finland Oy:n tietosuojaseloste


Aon on maailman johtava riskienhallinta-, eläke- ja terveysratkaisujen asiantuntijapalveluita tarjoava yritys. Aon Finland Oy on sitoutunut yksityisyytesi suojaamiseen. Tämä sitoumus kuvastaa, miten tärkeänä pidämme luottamuksen saamista asiakkailtamme, liikekumppaneiltamme ja muilta tahoilta sekä tämän ansaitun luottamuksen ylläpitämistä.
 

Tietosuojaselosteen tarkoitus


Tämä tietosuojaseloste (“tietosuojaseloste”) kuvaa Aon Finland Oy:n tiedonkäsittelykäytäntöjä. Sitä sovelletaan kaikkiin henkilötietoihin, joita annat meille tai joita me keräämme muista lähteistä. Tällä tietosuojaselosteella kerrotaan henkilötietojasi koskevista käytännöistämme ja oikeuksistasi. Tämä ei ole sopimusasiakirja, eikä se luo oikeuksia tai velvoitteita, jotka ylittäisivät tietosuojalainsäädännössä säädetyt oikeudet tai velvoitteet, kummallekaan osapuolelle.

Tätä tietosuojaselostetta ei sovelleta tähän verkkosivustoon liittyvien kolmansien osapuolien sivustoihin.


 
Kuka on vastuussa tiedoistasi?
Tässä tietosuojaselosteessa mainitulla nimityksellä ”Aon Finland Oy” viitataan Aon Finland Oy:hyn sekä sen sidosyrityksiin ja tytäryhtiöihin (näihin viitataan myös nimityksillä ”me”, ”meitä”, ”meidän” jne.). Aon Finland Oy on vastuussa sinulta kerätyistä tai sinua koskevista henkilötiedoista (ja toimii rekisterinpitäjänä tietosuojalainsäädännössä määritettyihin tarkoituksiin).
Miten ja milloin keräämme tietojasi?
Keräämme henkilötietoja:
 
  • kun toimitamme palveluita asiakkaillemme. Palvelujamme ovat mm. vakuutusmeklaripalvelut, vahinkopalvelut, riskienhallinta ja erilaiset työntekijöiden eläke-, sairauskulu- ja etuusratkaisut.
  • kun teet palvelupyynnön meille
  • kun rekisteröidyt verkkosivustollemme tai sovelluksiimme tai kun käytät niitä
  • kun vierailet Aonin sivustoilla tai osallistut Aonin tapahtumiin
  • kun haet työpaikkaa Aonissa
  • jos teet valituksen tai tiedustelun meille
  • kun verkostoidut kanssamme sosiaalisessa mediassa.
Mitä tietoja keräämme?
Antamasi tiedot

Tehdessäsi palvelupyynnön meille pyydämme täsmälliset ja tarpeelliset tiedot, jotta voimme vastata pyyntöösi. Jakaessasi kanssamme henkilötietojasi käytämme tietoja ainoastaan niihin tarkoituksiin, joihin tiedot alunperin pyydettiin tai muihin ilmiselviin tarkoituksiin, kuten vakuutustarjouksen tekemiseen, työpaikkahakemuksesi käsittelyyn tai verkkosivustollemme luomasi profiilin aktivoimiseen.

Tiedot, joita keräämme asiakkailtamme tai kolmansilta osapuolilta

Toimittaessamme yllä mainittuja palveluita asiakkaillemme voimme kerätä mm. seuraavia tietoja: yhteystiedot (kuten nimi, sähköpostiosoite, postiosoite ja puhelinnumerot), perhesuhteet, palkkatiedot sekä muita olennaisia tietoja, kuten esimerkiksi ammatti ja kieli.

Lisätietoja palveluitamme varten keräämistämme henkilötiedoista sekä tietojen keräämisen tarkoitukset ja oikeusperusteet selvitetään alla. Arkaluonteisia tietoja kerätään ainoastaan, mikäli niiden kerääminen on välttämätöntä ja niitä tarvitaan esimerkiksi sairauskulu-, eläke- tai henkivakuutuksen järjestämiseen. Tällöin arkaluonteiset tiedot liittyvät esimerkiksi fyysiseen tai psyykkiseen terveydentilaan. Tarvitessamme arkaluonteisia tietoja pyydämme niitä erikseen. Kehotamme välttämään arkaluonteisten tietojen lähettämistä, mikäli niitä ei ole erikseen pyydetty.

Luovuttaessasi meille arkaluonteisia tietoja ymmärrät ja annat nimenomaisen suostumuksesi, että saamme kerätä, käyttää ja luovuttaa näitä tietoja asianmukaisille kolmansille osapuolille niihin tarkoituksiin, jotka kuvataan tässä tietosuojaselosteessa. Antaessasi meille muita henkilöitä, kuten työntekijöitä tai huollettavia, koskevia henkilötietoja sinun tulee saada heidän suostumuksensa, ennen kuin luovutat tietoja meille.

Aonin verkkosivustojen, mobiilisovellusten ja sosiaalisen median kautta keräämiämme tietoja

Tässä tietosuojaselosteessa termillä “verkkosivusto” viitataan myös Aonin mobiilisovelluksiin.

Voimme pyytää sinulta joitain tai kaikkia seuraavan tyyppisiä tietoja, kun rekisteröidyt tapahtumiin, teet palvelupyyntöjä, hallinnoit tilejäsi, tarkastelet erilaisia sisältöjä ja suoritat eri toimintoja tai vierailet suoraan verkkosivustollamme. Nämä sisältävät seuraavat niihin kuitenkaan rajoittumatta:
 
  • yhteystiedot, kuten nimi, sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumerot ja titteli
  • käyttäjätunnus, salasana, salasanan turvakysymykset ja niiden vastaukset
  • viestintävalinnat (esim. mitä uutiskirjeitä haluat vastaanottaa)
  • hakupyynnöt
  • muiden henkilöiden yhteystiedot, silloin kun ohjaat ystäväsi tietylle sivustolle tai palveluun (huomaathan, että tätä tietoa käytetään ainoastaan pyydetyn viestinnän helpottamiseksi)
  • yhteisökeskusteluihin tai muille verkossa toimiville interaktiivisille alustoille julkaistut tiedot.
Joissain tapauksissa keräämme automaattisesti tietyntyyppisiä tietoja vieraillessasi verkkosivustoillamme tai sähköposteista, joita vaihdamme kanssasi. Automaattisia tekniikoita ovat esimerkiksi palvelinlokit IP-osoitteiden keräämiseksi, evästeet ja verkkojäljitteet. Lue lisää, miten käytämme evästeitä evästeilmoituksestamme.


Sosiaalinen media

Voit verkostoitua ja olla vuorovaikutuksessa kanssamme sosiaalisen median sivustojemme ja toiminnallisuuksien, kuten liitännäisten tai verkkosivujemme sovellusten, jotka ovat sosiaaliseen mediaan integroituja, kautta. Voit myös linkittää meillä olevan tilisi kolmannen osapuolen sosiaalisen median sivustojen kanssa. Yhdistäessäsi tilisi tai sitoutuessasi meihin kolmannen osapuolen sosiaalisen median sivustoilla, liitännäisillä tai sovelluksilla tai niiden kautta voit sallia, että meillä on jatkuva oikeus tiettyihin sosiaalisen median tilisi tietoihin (esim. nimi, sähköposti, kuva, sukupuoli, syntymäpäivä sekä tekemäsi julkaisut tai tykkäykset).

Julkaistessasi tietoja sosiaalisessa mediassa samaan aikaan, kun olet yhdistettynä verkkosivuihimme sosiaalisen median, liitännäisten tai muiden sovellusten kautta, riippuen yksityisyysasetuksistasi, tämä tieto voi tulla julkiseksi tiedoksi internetissä. Voit hallita, mitä tietoja jaat muuttamalla yksityisyysasetuksia sosiaalisen median sivustoilla. Lisätietoa siitä, miten voit räätälöidä yksityisyysasetuksiasi ja miten kolmannen osapuolen sosiaalisen median sivustot käsittelevät henkilötietojasi, saat tarkastelemalla näiden osapuolien yksityisyysoppaita, tietosuojailmoituksia ja käyttöehtoja.

Mobiililaitteet

Jos selaat verkkosivustoamme matkapuhelimellasi tai muulla mobiililaitteella, voimme kerätä mm. seuraavia tietoja: yksilöllisen laitetunnisteesi ja mobiililaitteesi IP-osoitteen, tietoja laitteesi käyttöjärjestelmästä ja mobiilioperaattorista sekä paikkatietosi. Voimme lisäksi pyytää suostumustasi puhelinnumerosi jakamiseen kanssamme (jotta voimme esimerkiksi lähettää sinulle push-ilmoituksia).
Miten käytämme henkilötietojasi?
Seuraavassa on tiivistetysti tarkoitukset, joihin käytämme henkilötietoja. Lisätietoja palveluitamme varten keräämistämme henkilötiedoista sekä tietojen keräämisen tarkoitukset ja oikeusperusteet selvitetään alla.

Toimittaessamme palveluita asiakkaillemme

Käsittelemme henkilötietoja, joita asiakkaamme ovat meille luovuttaneet, toimittaessamme asiantuntijapalveluitamme ja riskienhallinnan neuvontapalveluitamme. Tämä voi koskea sinua, mikäli olet esimerkiksi työntekijänä asiakkaallamme tai jäsenenä asiakkaan eläkejärjestelmässä. Tarkat tiedot siitä, missä henkilötietojasi käsitellään, määritellään asiakassopimusten soveltamisalassa ja määritelmissä, sovellettavissa lainsäädöksissä, sääntelyviranomaisten ohjeistuksissa ja ammatillisilla standardeilla. Asiakkaamme on velvollinen varmistamaan, että ymmärrät, että henkilötietojasi luovutetaan Aon Finland Oy:lle (tai palveluntarjoajille, kuten Aon Finland Oy:lle).

Asiakassitoumusten hallinta

Käsittelemme yritysasiakkaidemme edustajia ja työntekijöitä koskevia henkilötietoja, jotta voimme:
 
  • Noudattaa “tunne asiakkaasi” – velvoitteitamme ja tehdä tarkistuksia, ennen uuden sitoumuksen aloittamista
  • toteuttaa asiakasviestintää, palveluita, laskutusta ja hallintotoimia
  • käsitellä asiakasvalituksia
  • hallinnoida vaatimuksia.
Asiakkaidemme ja prospektien kontaktointi ja markkinointi

Käsittelemme asiakkaitasi ja yksittäisiä yritysasiakkaidemme edustajia koskevia henkilötietoja, jotta voimme:
 
  • ottaa yhteyttä asiakkaisiimme nykyisiin, tuleviin tai mahdollisiin sitoumuksiin liittyen
  • lähettää uutiskirjeitä, asiantuntijavinkkejä, ilmoituksia tarjouksista ja muuta markkinointiviestintää asiakkaillemme
  • kutsua asiakkaitamme tapahtumiin (sekä järjestää ja hallinnoida näitä tapahtumia)
Data-analytiikka

Olemme innovatiivinen yritys, joka aikaisempia asiakassuhdekokemuksia hyödyntämällä vie tuotteidensa ja palveluidensa kehittämistä entistä pidemmälle. Emme analysoi tunnistettavia yksilöitä ja suoritamme tarvittavat toimenpiteet varmistaaksemme oikeutesi toteutumisen ja toimintamme laillisuuden käyttämällä yhdistettyjä tai muuten yksilöimättömiä tietoja.

Hakijatietojen hallinnointi

Käsittelemme Aon Finland Oy:hyn työhakemuksen laittaneiden henkilöiden henkilötietoja.

Jos haluamme käyttää henkilötietojasi tarkoitukseen, joka ei vastaa sitä, jota varten tiedot kerättiin alunperin, pyydämme tähän uuteen tarkoitukseen suostumuksesi. Kaikissa tapauksissa noudatamme henkilötietojesi käsittelyssä laillista käyttöä ja sinun etuihisi, oikeuksiisi ja vapauksiisi sovellettavia lakeja ja säädöksiä varmistaaksemme, että henkilötietoihisi ei kohdistu tarpeettomia riskejä.

Oikeusperuste

Kaikella henkilötietojesi käsittelyllä (eli käytöllä) on perustelu laillinen peruste. Useimmissa tapauksissa käsittely on perusteltua sillä perusteella, että:
 
  • käsittely on tarpeellista sopimuksen täytäntöönpanossa tai toimenpiteiden toteuttamisessa (pyynnöstäsi) sopimuksen solmimiseksi (esim. autamme työnantajaa täyttämään työsopimuksen mukaiset velvoitteensa sinulle henkilöstöetuuksien osalta)
  • käsittely on välttämätöntä, jotta voimme täyttää lakisääteiset velvoitteemme (esim. meiltä vaaditaan tiettyjä tietoja asiakkaistamme verotuksellisia ja kirjanpidollisia tarpeita varten tai meidän tulee luovuttaa tietoja oikeusistuimille tai sääntelyviranomaisille) tai
  • käsittely on oikeutettujen etujemme mukaista sekä sinun etujesi ja perusoikeuksiesi mukaista (esim. silloin kun käytämme asiakkaidemme meille luovuttamia henkilötietoja palveluidemme toimittamiseksi ja kun käsittelyä ei edellytä se sopimus, jonka osapuolena olet).

Joissain rajoitetuissa tapauksissa käytämme suostumustasi henkilötietojesi käsittelyn perusteena, esimerkiksi silloin, kun meiltä edellytetään suostumuksesi saamista, ennen kuin voimme lähettää sinulle markkinointiviestejä.

Ennen kuin keräämme arkaluonteisia tietoja, osoitamme laillisen perustan, joka sallii meidän käyttää kyseisiä tietoja. Tämä peruste on tavallisesti:
 
  • nimenomainen suostumuksesi
  • mikäli käsittely on tarpeen meidän tai kolmannen osapuolen oikeudellisen vaateen esittämiseksi, kanteen nostamiseksi tai puolustamiseksi
  • tapauskohtainen poikkeaminen, joka perustuu EU-jäsenvaltioiden ja muiden yleistä tietosuoja-asetusta noudattavien maiden lainsäädäntöön, kuten henkilötietojen käsittely vakuutustarkoituksia varten tai etujen määräytymiseksi työeläkejärjestelmän mukaisesti.
Keräämmekö lapsia koskevia tietoja?
Emme suoraan tarjoa palveluita lapsille, emmekä tietoisesti kerää lapsia koskevia henkilötietoja.
Kauanko säilytämme henkilötietojasi?
Se, kauanko säilytämme henkilötietojasi, riippuu siitä käyttötarkoituksesta, jota varten tiedot kerättiin, ja käyttötarkoituksen luonteesta. Säilytämme henkilötietojasi ainoastaan niin kauan, kun tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen tarkoituksien täyttämiseksi on tarpeen, ellei laki salli pidemmän säilytysajan. Meillä on käytössä asianmukaiset keinot sen varmistamiseksi, että henkilötietosi hävitetään turvallisesti, oikea-aikaisesti ja johdonmukaisella tavalla, kun tietoja ei enää tarvita.

Erityistilanteissa voimme säilyttää henkilötietojasi pidempiä aikoja esimerkiksi taataksemme, että meillä on täsmälliset tiedot asioidessasi kanssamme valituksiin tai muihin haasteisiin liittyen, tai mikäli meidän on perusteltua uskoa, että on olemassa oikeudenkäynnin mahdollisuus henkilötietoihisi tai muuhun asiointiin liittyen.
Luovutammeko henkilötietojasi eteenpäin?
Aonissa

Voimme jakaa henkilötietojasi muiden Aonin yksiköiden, brändien, osastojen ja tytäryhtiöiden kanssa palvellaksemme sinua mm. yllä mainituissa toiminnoissa.

Emme vuokraa, myy tai muilla tavoin jaa henkilötietojasi riippumattomien kolmansien osapuolien kanssa heidän markkinointitarkoituksiinsa. Emme jaa henkilötietojasi kolmansien osapuolien kanssa, muutoin kuin alla kuvatuissa tapauksissa.

Liikekumppanit

Luovutamme henkilötietoja liikekumppaneillemme, jotka tarjoavat tiettyjä erityispalveluita meille tai jotka tekevät kanssamme hankeyhteistyötä. Nämä liikekumppanit toimivat erillisinä rekisterinpitäjinä ja ovat vastuussa toimintansa tietosuojalakien mukaisuudesta. Lisätietoa erillisten rekisterinpitäjien käytännöistä saat heidän tietosuojaselosteistaan.

Esimerkkejä:
 
  • Pankki- ja rahoitustuotteet – luotto- ja petostietoyritykset, perintätoimistot, vakuutuksenantajat, jälleenvakuuttajat ja taloudellisen suunnittelun johdetut rahasto-organisaatiot, sijoitustuotteet ja asiamies- ja omaisuudenhoitopalvelut sijoituksenkohteeseesi liittyen.
  • Vakuutusvälitys ja vakuutustuotteet – vakuutuksenantajat, jälleenvakuuttajat, muut vakuutusedustajat, vakuutustietoyritykset, lääkäripalveluja tarjoavat yritykset, petosten havainnointiin erikoistuneet yritykset, asiantuntijamme, kuten vahinkotarkastajat, asianajajat ja kirjanpitäjät sekä muut valitusten käsittelyyn liittyvät tahot.
Valtuutetut palveluntarjoajat

Voimme luovuttaa tietojasi palveluntarjoajille, jotka olemme valtuuttaneet (henkilötietojen käsittelijänä) toimittamaan palveluita puolestamme (liittyen joko asiakkaillemme toimitettaviin palveluihin tai tietoon, jota käytämme näiden omiin tarkoituksiin, kuten markkinointiin). Nämä palveluntarjoajat ovat sopimusvelvoitteisesti rajoitettuja käyttämään tai luovuttamaan tietoja eteenpäin muutoin kuin siinä tapauksessa, että se on välttämätöntä palveluiden toimittamiseksi puolestamme tai lain vaatimusten noudattamiseksi. Näitä toimia voivat olla kaikki tiedonkäsittelytoimet, joita teemme alla kuvatun osion “Miten käytämme henkilötietojasi” mukaisesti.

Esimerkkejä:
 
  • IT-palveluntuottajat, jotka hallinnoivat IT ja back office -järjestelmiä sekä televerkkoja
  • markkinointiautomaation palveluntarjoajat
  • Contact Center -palveluntarjoajat
  • rekrytoijat
Nämä kolmannet osapuolet turvaavat tietosi asianmukaisesti, ja niiden toimet rajoittuvat ainoastaan niihin tarkoituksiin, joihin tiedot kerättiin.

Oikeudelliset vaatimukset ja liiketoiminnan siirrot

Voimme luovuttaa henkilötietoja, (i) mikäli laki, oikeudenkäyntimenettely, säädös, säännös, sääntö, asetus tai ammatillinen standardi vaatii sitä tai jotta voimme vastata haasteeseen, etsintälupaan tai muihin oikeudellisiin pyyntöihin; (ii) jotta voimme vastata lainvalvontaviranomaiselle tai muiden valtion virkamiesten pyyntöihin; (iii) kun uskomme, että luovuttaminen on välttämätöntä tai soveliasta estääksemme fyysiset vahingot tai taloudelliset menetykset; (iv) liittyen epäillyn tai todetun lainvastaisen toiminnan tutkintaan tai (v) siinä tapauksessa, että olemme osallisena yritysten yhdistymisessä tai yrityskaupassa ja omistajavaihdoksessa. Tietojen luovuttaminen voi olla välttämätöntä myös yritystarkastusten yhteydessä tai valituksen tai turvallisuusuhan selvittelyssä.
Siirrämmekö henkilötietojasi maantieteelliseltä alueelta toiselle?
Olemme maailmanlaajuinen organisaatio ja voimme siirtää tiettyjä henkilötietoja yli maantieteellisten rajojen muissa maissa sijaitseville valtuutetuille palveluntarjoajillemme tai liikekumppaneillemme, jotka hoitavat puolestamme asioita sovellettavien lakien mukaisesti. Sidosyrityksemme ja kolmannet osapuolet voivat sijaita paikallisesti tai merentakaisesti, jolloin näitä eivät sido Euroopan komission määrittelemät vaatimukset asianmukaisesta tietosuojatasosta.

Tässä tapauksessa käytämme useita eri oikeudellisia mekanismeja varmistaaksemme tietoihisi liittyvät oikeutesi ja niiden suojelun:
 
  • Varmistamme, että unionin sisäiset siirrot tapahtuvat EU-komission vakiosopimuslausekkeisiin perustuvien sopimusten, jotka vaativat jokaista osapuolta varmistamaan, että henkilötiedot saavat asianmukaisen ja johdonmukaisen suojaustason sijaintipaikkaa katsomatta, mukaisesti.
  • Siirtäessämme henkilötietojasi meiltä eteenpäin kolmansille osapuolille, jotka avustavat meitä tuotteiden ja palveluiden tarjoamisessa, saamme näiltä tahoilta henkilötietojesi suojelua koskevia sopimusperusteisia sitoumuksia. Osa näistä on tunnettuja sertifiointijärjestelmiä, kuten EU:n ja Yhdysvaltojen välisiä henkilötietojen siirtoja koskeva EU:n ja Yhdysvaltojen välinen Privacy Shield -järjestely, tai sopimuslausekkeita.
  • Kun saamme tietopyyntöjä lainvalvontaviranomaisilta tai lainsäätäjiltä, validoimme nämä pyynnöt huolellisesti, ennen kuin mitään henkilötietoja luovutetaan.
Esimerkkejä maista, joihin siirrämme henkilötietoja, ovat muun muassa seuraavat näihin kuitenkaan rajoittumatta: Yhdysvallat, Iso-Britannia, Irlanti, Singapore, Intia ja Filippiinit.

Mikäli haluat lisätietoa, luovutetaanko tietojasi merentakaisille vastaanottajille, otathan yhteyttä lopussa oleviin yhteystietoihin. Sinulla on oikeus pyytää meiltä lisätietoja turvatoimenpiteistä (mukaan lukien kopion olennaisista sopimusperusteisista sitoumuksista, jotka on voitu laatia liikesalaisuussyistä), joilla varmistamme asianmukaisen henkilötietojesi suojaustason myös silloin, kun tietojasi siirretään yllämainitun kuvauksen mukaisesti.
Onko meillä käytössä turvatoimia tietojesi turvaamiseksi?
Henkilötietojesi suojaaminen on meille tärkeää ja olemme toimeenpanneet tarvittavat fyysiset, tekniset ja hallinnolliset turvastandardit suojataksemme henkilötietosi katoamiselta, väärinkäytöksiltä, muuttumisilta tai tuhoamisilta. Suojaamme henkilötietojasi asiattomien pääsyltä, käytöltä ja luovuttamiselta käyttämällä turvallisuustekniikoita ja -toimia, kuten salausta ja rajoitettua pääsyä tietoihin. Ainoastaan valtuutetut henkilöt pääsevät käsiksi henkilötietoihisi. Lisäksi he saavat koulutusta henkilötietojen suojelemisen tärkeydestä.

Palveluntuottajamme ja muut toimijat ovat sopimusvelvoitteisesti sidottuja ylläpitämään henkilötiedot luottamuksellisena, eivätkä he saa käyttää tietoa mihinkään valtuuttamattomaan tarkoitukseen.
Mitä vaihtoehtoja sinulla on henkilötietojasi koskien?
Tarjoamme tiettyjä eri vaihtoehtoja siitä, miten tiedotamme asiakkaitamme, mitä henkilötietoja keräämme heistä ja mitä tietoja luovutamme eteenpäin. Mikäli aiomme käyttää luovuttamiasi henkilötietoja markkinointitarkoituksiin, annamme sinulle mahdollisuuden valita, haluatko vastaanottaa tarjouksiin liittyviä sähköpostiviestejä, tekstiviestejä, soittoja tai perinteistä postia meiltä. Lisäksi voit milloin tahansa kieltäytyä markkinointiviestien vastaanottamiselta.

Voit myös kieltää verkkomarkkinointiviestit meiltä napsauttamalla markkinointiviesteissä olevaa lopeta tilaus -linkkiä tai seuraamalla muita markkinointiviestien ohjeita, estää markkinointiviestit oman tilisi kautta verkkosivustollamme tai ottamalla yhteyttä meihin alla oleviin yhteystietoihin.
Miten voit muuttaa viestintävalintojasi?
Toteutamme aiheelliset toimenpiteet tarjotaksemme sinulle pääsyn tietoihisi. Voit päivittää viestintävalintojasi seuraavilla tavoilla.

Profiili

Mikäli olet luonut profiilin tai tilin jollakin verkkosivustollamme, voit päivittää yhteystietojasi tiliin kirjauduttuasi.

Uutiskirjeet

Mikäli haluat vastaanottaa verkkoviestejä, kuten uutiskirjeitä, voit halutessasi peruuttaa nämä milloin tahansa seuraamalla viesteissä olevia ohjeita.

Mobiililaitteet

Mikäli olet aiemmin sallinut push-ilmoitukset mobiililaitteellasi etkä halua enää vastaanottaa niitä, voit hallita asetuksiasi joko laitteesi tai sovelluksen asetusten kautta. Mikäli et halua, että mobiilisovellus kerää lainkaan tietoja sinusta, poista sovellus mobiililaitteestasi.

Sähköposti

Ota meihin yhteyttä sähköpostilla tai postitse lopusta löytyviin osoitteisiin. Sisällytäthän viestiisi ajantasaiset yhteystietosi, tiedon, johon haluat pääsyn sekä toivomasi muutokset.

Mikäli emme anna sinulle pääsyä, saat tiedon hylkäämisestä ja vedotuista poikkeuksista.
Muita tietoihisi liittyviä oikeuksia
Tietyin poikkeuksin ja tapauksissa, jotka ovat riippuvaisia suorittamistamme käsittelytoimista, sinulla on tiettyjä oikeuksia henkilötietoihisi liittyen.

Saatamme pyytää sinulta lisätietoja henkilöllisyytesi varmistamiseksi tai muita turvallisuuteen liittyviä tarkoituksia varten, ennen kuin luovutamme pyytämäsi henkilötiedot sinulle. Pidätämme oikeuden veloittaa lain sallimissa rajoissa maksun, mikäli pyyntösi on ilmeisen perusteeton tai suuri.

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä. Oikeudelliset ja muut luvalliset seikat huomioiden teemme kaikki kohtuulliset ponnistelut kunnioittaaksemme pyyntöäsi tai tiedottaaksemme sinulle, että tarvitsemme lisätietoja voidaksemme toteuttaa pyyntösi.

Emme välttämättä aina pysty täysin vastaamaan pyyntöösi, esimerkiksi, jos sillä olisi vaikutuksia salassapitovelvollisuuteemme muita henkilöitä tai tahoja kohtaan tai jos meillä on lainmukainen oikeus käsitellä pyyntöä toisin.

Oikeus saada pääsy henkilötietoihin - Sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihin, joita meillä on sinusta. Mikäli olet luonut profiilin, pääset tarkastelemaan tietojasi tilisi kautta.

Oikeus oikaista - Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme sinua koskevat epätarkat, virheelliset ja vanhentuneet henkilötiedot.

Oikeus tulla unohdetuksi (oikeus tietojen poistamiseen) - Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus saada henkilötietosi poistetuksi. Tietosi voidaan poistaa, jos tieto ei enää ole tarpeellista siihen tarkoitukseen, johon tieto alun perin kerättiin eikä meillä enää ole oikeusperustetta tietojesi käsittelyyn.

Oikeus rajoittaa käsittelyä - Sinulla on oikeus siihen, että henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan, jos kyseessä on yksi seuraavista:
 
  • kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa niiden paikkansapitävyyden
  • käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista
  • henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joihin ne alun perin kerättiin, mutta tarvitsemme niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
  • olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä odottaessasi sen todentamista, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteet sinun oikeutesi.
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen - Sinulla on oikeus siirtää tietoja järjestelmästä toiseen, mikä velvoittaa meidät luovuttamaan henkilötietosi sinulle tai muulle rekisterinpitäjälle yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, silloin kuin kyseisten tietojen käsittely perustuu (i) suostumukseen tai (ii) sopimukseen, jonka osapuoli olet.

Oikeus vastustaa tietojenkäsittelyä - Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä milloin tahansa, mutta kuitenkin ainoastaan siinä tapauksessa, kun käsittely perustuu oikeutettuihin etuihimme. Mikäli vastustat henkilötietojesi käsittelyä, meillä on mahdollisuus osoittaa, että huomattavan tärkeät oikeutetut etumme syrjäyttävät oikeutesi ja vapautesi.

Kansainväliset siirrot - Aiemmin kuvatun mukaisesti voit pyytää kopion tai tietoja suojatoimista, joita toteutetaan silloin, kun henkilötietojasi siirretään EU-alueen ulkopuolelle.
Ota yhteyttä
Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää, haluat saada lisätietoja yksityisyyttä ja tietojenkäsittelyä koskevista käytännöistämme, haluat keskustella kieltomahdollisuuksista ja suostumuksen peruuttamisesta, tai haluat tehdä valituksen tämän tietosuojaselosteen vastaisesta tai lainvastaisesta tietoturvaloukkauksesta, otathan yhteyttä tietosuojavastaavaan: tietosuoja@aon.fi .

Mikäli sinulla on tätä tietosuojaselostetta koskevia kysymyksiä, otathan yhteyttä meihin postitse osoitteeseen Aon Finland Oy, Valimotie 1, FI-00380, Helsinki tai sähköpostitse tietosuoja@aon.fi .

Vaihtoehtoisesti sinulla on oikeus ottaa yhteyttä paikalliseen tietosuojaviranomaiseen. Tietosuojaviranomaisemme on Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00521 Helsinki, tietosuoja@om.fi .