Ukrainian | EnglishUkraine

Новини

08/ 09/ 2020

СТРАХОВА ВИПЛАТА ПОНАД 164 МЛН ГРН ЯК РЕЗУЛЬТАТ ЕФЕКТИВНОЇ СПІВПРАЦІ МІЖ СТРАХОВИМ ПОСЕРЕДНИКОМ «АОН УКРАЇНА» ТА СТРАХОВОЮ КОМПАНІЄЮ «ПЗУ УКРАЇНА»

 

У рамках партнерського бізнес-проєкту страхової компанії «ПЗУ Україна» та найбільшого страхового посередника в Україні компанії «Аон Україна» в червні 2020 року було покрито збиток за ризиком «Африканська чума свиней» (АЧС) у розмірі понад 164 млн грн. Партнерська співпраця та довірчі відносини, що склалися між двома компаніями починаючи з 1992 року, дозволили виплатити ексклюзивне страхове відшкодування оперативно, незважаючи на карантинні обмеження спричинені COVID-19.

Страховий випадок стався у серпні 2019 року. У результаті виявленого вірусу та падежу свиней на підприємстві за вимогою державних органів було знищене все поголів’я свиней. Ризики, що були покриті у результаті настання страхового випадку – вимушений забій поголів’я свиней кількістю понад 99 000 голів на вимогу до розпорядження державних органів ветеринарної медицини та додаткова умова до договору страхування – очищення від уламків. Після оцінки випадку та отримання підтвердження про те, що господарство дійсно суворо дотримується всіх правил безпеки згідно з європейськими нормами, страховою компанією було погоджено виплату.

«Щоб бути надійним партнером у кризових ситуаціях продовж десятиліть, ми добре розуміємо вагу зобов’язань страхової компанії. Ми виважено та відповідально підходимо до фінансових показників, й тому, кожного року отримуємо підтвердження звітності у аудитора Великої четвірки. Ми забезпечуємо стабільний розвиток портфелю компанії. Наші клієнти знають, що «ПЗУ Україна» - це надійна страхова підтримка та європейський сервіс» - прокоментував Марек Бабіцький, Член Правління «ПЗУ Україна».

В зазначеному випадку компанія «Аон Україна» вела комунікацію із перестрахувальним ринком та страховою компанією з метою оперативного врегулювання збитку, а також узгодження розміру збитку та перестрахувального відшкодування. За словами генерального директора «Аон Україна» Олексія Грінченка, цей випадок є унікальним в Україні.

«В нашій країні власники свинокомплексів доволі скептично та з недовірою поки що ставляться до можливості покриття ризику АЧС, незважаючи на те, що починаючи із 2012 року в Україні щорічно фіксуються випадки цього захворювання (за даними проєкту «СТОП АЧС», лише за першу половину 2020 року було виявлено 12 випадків АЧС). Маючи великий досвід у страхуванні агроризиків, компанія «Аон» завжди готова співпрацювати із українськими агровиробниками та веде активну практику з розміщення на страхування свиней. Завдяки доступу до міжнародних перестрахових ринків, наша компанія може реалізовувати унікальне страхове покриття, яскравим прикладом чого є врегулювання даного випадку при прямій участі перестрахового ринку Великої Британії», - додав Олексій Грінченко.

Про Аон:

Aon plc (NYSE: AON) – провідна компанія в області ризик-менеджменту, брокерських послуг зі страхування та перестрахування, консалтингу у галузі управління персоналом. Aон розробляє ідеї на основі даних експертів, зменшуючи ризики наших клієнтів і допомагаючи їм бути максимально ефективними у веденні бізнесу. Компанія нараховує приблизно 500 офісів, де працює більше 50 000 професіоналів у 120 країнах світу.

Компанія Aon в Україні має понад 25 років досвіду роботи на українському ринку. Aон є найбільшим страховим та перестраховим посередником в Україні, який представлений в 3 містах країни – Києві, Львові та Одесі. Компанія надає послуги понад 400 клієнтам в Україні.

Про ПЗУ:

Компанія «ПЗУ Україна» належить до Небанківської фінансової групи ПЗУ Україна та є частиною польської фінансової групи PZU. Компанія входить до п’ятірки найбільших страховиків на українському страховому ринку.

Місія компанії – пропонувати прості, ефективні продукти страхування та високий рівень європейського сервісу, які у комплексі будуть гарантувати безпеку клієнта та легкість у користуванні страховими продуктами «ПЗУ Україна». Вже понад 26 років компанія втілює цю місію.