Sverige
trygghetsforsakring.png

Trygghetsförsäkring vid bostadsköp

 

Ge dina spekulanter en extra trygghet i samband med att de köper en nyproducerad bostad av dig.

 

 

Bostadsmarknaden är skakig och idag råder tuffa tag på låntagare vilket har påverkat bostadsbyggandet och det finns signaler om en minskad försäljning av nyproducerade bostadsrätter på vissa marknader.

För många är bostadsköpet den största investeringen man gör i livet. Du som bostadsutvecklare kan erbjuda dina spekulanter en extra trygghet i samband med att de köper en nyproducerad bostad av dig. En trygghetsförsäkring som ger ett extra skydd om något plötsligt eller oförutsett skulle hända så att din kund inte kan fullfölja sitt köp.

En flexibel lösning för att säkra din försäljning av nyproducerade bostäder

Vår försäkringslösning innehåller flera moment och du kan själv välja* vilka delar som ska ingå i ditt trygghetspaket. Du agerar gruppföreträdare och vi hanterar administration, kundservice och skadereglering.

Grundmomenten i försäkringslösningen


Innan tillträde

Avbokningsskydd
  • vid kritisk sjukdom, ofrivillig arbetslöshet eller dödsfall
Efter tillträde

Dubbel boendekostnad
  • Täcker eventuella extra kostnader ifall din kund inte har lyckats sälja sitt gamla boende vid tillträdet till den nya bostaden
  • Extra boendekostnader under begränsad tid
Bo kvar
  • Betalskydd vid ofrivillig arbetslöshet eller sjukdom
Prisfallsskydd
  • Om du kund drabbas av kritisk sjukdom eller dödsfall och tvingas sälja med förlust

Ett bra komplement till en sund nyproduktionsmarknad

Trygghetspaketet är också ett bra komplement till det till det förslag om ny kvalitetsmärkning som kallas för ”Trygg Bostadsrättsförening” som ett antal byggproducenter som gått samman om och lämnat in till Bostadsministern under sommaren 2018. I förslaget har de enats om vilka nyckeltal som bör finnas med för att skapa en nyproducerad bostadsrättsförening med sund ekonomi. Detta för att bostadsköparna ska känna trygghet och våga investera i nyproduktionsmarknaden.

*Försäkringslösningen kan skräddarsys men vissa grundvillkor gäller.