Sverige
hexagon-vardforsakring.png

Vårdförsäkring

 

Ett klokt komplement till den offentliga vården.

 

 

En vårdförsäkring är ett klokt komplement till den offentliga vården och ger dig och dina anställda snabbare tillgång till privat vård utan långa väntetider.

När någon blir sjuk på företaget uppstår risk för uteblivna inkomster och ökade kostnader för bland annat sjuklön. Att erbjuda en vårdsförsäkring är en mycket uppskattad förmån som skyddar din personal mot risken för sjukskrivningar och din verksamhet mot höga sjukfrånvarokostnader.

I samarbete med SEB Pension och Försäkring erbjuder Aon en upphandlad försäkringslösning med breda villkor till en konkurrenskraftig premie till dig som företagare.

Flexibel lösning - vård snabbt

Det ska vara enkelt för dina anställda att få hjälp när de blir sjuka. Med SPS Hälsa får dina medarbetare snabbt hjälp inom den privata vården.

Försäkringen gäller direkt från första besöket och de behöver ingen remiss. Försäkringen ger tillgång till specialistläkare på ett stort antal privata sjukhus och kliniker runt om i Sverige, bland annat Sophiahemmet i Stockholm och Art Clinic som har kliniker på flera orter i landet.

Rådgivning & vårdplanering

Syftet med en vårdförsäkring är att du och din personal ska kunna känna er trygga. Om de blir sjuka eller råkar ut för ett olycksfall behöver de bara ringa ett telefonsamtal så hjälper erfarna sjuksköterskor till med allt från rådgivning till vårdplanering under dagtid.

Sjuksköterskorna har också direktkontakt med olika specialistläkare och hjälper till med vårdförmedling. Dina medarbetare får hjälp med att planera den vård de behöver, boka läkarbesök etcetera, allt för att väntetiden blir så kort som möjligt.
 

Träffa läkare online

Med SPS Hälsa får dina medarbetare också tillgång till Doktor24 och kan träffa en läkare direkt via mobilen – både i chatt och via videosamtal.
 

Tre omfattningar utan krav på remiss

Vårdsförsäkringen är uppdelad på tre remissfria omfattningar som passar olika behov och prisklasser. En grundläggande basförsäkring som passar de flesta, en med extra allt och en operations- och specialistvårdsförsäkring. Alla har självrisk som standard och inget krav på remiss.

I den grundläggande basförsäkringen ingår kostnadsfri synundersökning för alla anställda en gång per år. I den utökade försäkringen ingår extra chefsstöd vid anställds sjukskrivning.

Extra valbara moment
Du kan också välja till följande moment mot premietillägg:

  • rehabilitering
  • försäkring för utlandsanställd personal
  • hälsoundersökning vart 3:e år

 

 

Produktblad

Klicka på bilden för att ladda ner produktbladet