Nederlands | Français Belgium
Arbeidsvoorwaarden als strategisch instrument

Verloningsbeleid als strategisch instrument

Til uw HR-investeringen naar een hoger niveau

Een competitief salarispakket kan een positief effect hebben op de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers. U bereikt deze doelstelling enkel en alleen als uw medewerkers ook daadwerkelijk de componenten van hun verloning kennen en begrijpen.

Aon begeleidt bedrijven in het promoten en opwaarderen van hun verloningsbeleid. Wij hebben hiervoor niet enkel de skills en expertise, maar ook de juiste tools in huis om dit voor uw bedrijf tot een succes te maken.

  • Wij helpen bedrijven bij de harmonisatie van hun arbeidsvoorwaarden, en het communicatietraject hierrond (bvb. In het kader van het eenheidsstatuut of tijdens een fusie of overname).
  • Dankzij de Total Reward Statement krijgt elke werknemer een gepersonaliseerde synthese van zijn loonpakket, met nadruk op onderschatte of ongekende elementen.
  • Het bekroonde The Benefits Solution gaat een stap verder. Dit state of the art online dashboard voor de werknemers integreert zich naadloos met het bestaande HR-software-systeem en stelt je werknemers in staat om zelf keuzes te maken.
  • Ook voor de benchmarking van uw pensioenplannen, benefits of verloningsbeleid bent u bij ons aan het goede adres.

Communicatie over verloning: hoe scoren de Belgische bedrijven?

Infographic

Infographic met de resultaten van de Aon Benefits Communication Survey 2016, een bevraging bij 38 Belgische bedrijven.

Bekijk de infographic  

Verloningsbeleid als strategisch instrument

Brochure

Gebruik Employee Benefits Communicatie als antwoord op de uitdagingen van aanwerving en retentie. We zetten de do’s en don’ts voor u op een rijtje in deze brochure.

Download de brochure  

De uitrol van een TRS bij Techspace Aero

Testimonial