Netherlands
sociale zekerheid

Sociale zekerheid

 

Zekerheid voor uw medewerkers én uw eigen organisatie

Iedere werkgever wordt geconfronteerd met de gevolgen van verzuim, langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid. Maar u heeft de mogelijkheid de regie in eigen hand te nemen. Sterker nog: met de juiste keuzes gaat u er financieel op vooruit én blijven uw medewerkers beter inzetbaar.

 

Succesvol beleid

Succesvol sociaal beleid creëren doen we samen. Graag zoeken wij samen met u naar een oplossing die past bij uw organisatie. Dat kan variëren van een compleet geïntegreerd corporate wellness-beleid tot de beste individuele producten en diensten voor uw organisatie. De ‘best practices’ van collega's en klanten uit ons nationale en internationale netwerk bieden u leerzame voorbeelden om toe te passen in uw organisatie. Vervolgens maken we graag de effecten van uw investering inzichtelijk voor u. Zo draagt een gestructureerd en onderbouwd beleid bij aan het medewerkerswelzijn en uw succes. Bekijk hieronder alvast de vier meest voor de hand liggende opties die bijdragen aan een succesvol en sociaal beleid.

 

Ziektewet & WGA

Werkgevers dragen het financiële risico van ziekteverzuim. Wij helpen u door middel van een stappenplan met de juiste uitgangspunten voor ziekteverzuim, de ziektewet en arbeidsongeschiktheid.

Bekijk het stappenplan
 
 

WIA en inkomen

Werknemers die arbeidsongeschikt raken, krijgen van de overheid mogelijk een WIA-uitkering. Soms gaat men er qua inkomen flink op achteruit. Hoe gaat u daar als werkgever mee om?

Omgaan met arbeidsongeschiktheid

 
 

Besparen op werkgeverslasten

Het wemelt in Nederland van de premiekortingen, subsidieregelingen en loonkostenvoordelen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij ondersteunen en adviseren u graag.

Lees meer over hoe u bespaart op werkgeverslasten

 
 

Collectieve ongevallen

Als iemand wordt getroffen door een ongeval met ernstig blijvend letsel, kan hij/zij uiteraard een beroep doen op sociale voorzieningen. Maar ook via de werkgever moeten er zaken geregeld worden.

Wat u moet regelen

 
 

Succesvol beleid vormen

Wij zoeken graag samen met u naar een oplossing die past bij uw organisatie. Dat kan variëren van een compleet geïntegreerd corporate wellness-beleid tot de beste individuele producten en diensten voor uw organisatie. ‘Best practices’ van collega's en klanten uit ons nationale en internationale netwerk bieden u leerzame voorbeelden om toe te passen in uw organisatie. We maken graag de effecten van uw investeringen inzichtelijk voor u. Zo vormt u een gestructureerd en onderbouwd beleid dat bijdraagt aan het medewerkerswelzijn en uw succes.