Netherlands
Vitaliteit

Vitaliteit

 

Een goed, integraal vitaliteitsbeleid zorgt voor lagere kosten en hogere productiviteit, draagt bij aan de reputatie en levert een bijdrage aan de organisatiedoelstellingen.

 
Het ziekteverzuim in Nederland stijgt, ondanks alle wettelijke maatregelen die door de jaren heen zijn genomen. Met name de psychosociale arbeidsbelasting neemt toe, terwijl het overgrote deel van het ziekteverzuim zich medisch uit, maar geen medische oorzaak heeft.

De uitdaging voor werkgevers ligt daarom niet alleen in de begeleiding van verzuimende medewerkers maar met name op het gebied van preventie en duurzame inzetbaarheid. Door te investeren in het welzijn van medewerkers kunnen werkgevers niet alleen kosten besparen maar ook invloed uitoefenen op de inzetbaarheid. We onderscheiden hierbij vijf categorieën van medewerkerswelzijn.
 
Door in al deze categorieën van welzijn te investeren, kunnen werkgevers de vitaliteit van hun medewerkers bevorderen en de inzetbaarheid vergroten. Bovendien, zo blijkt uit onderzoek, wordt met investeren in vitaliteit de productiviteit verhoogd. Dit vergt echter wel een persoonlijke aanpak op medewerkersniveau.

Download whitepaper

 
 

Vitaliteitsprogramma’s afgestemd op individuele behoeften en bedrijfsdoelstellingen

Welzijn betekent voor iedere medewerker iets anders en verdient een individuele aanpak. Het is daarom belangrijk dat werkgevers inzicht krijgen in de behoeften van werknemers op het gebied van welzijn. Op die manier voorkomt de werkgever gezondheidsrisico’s en bespaart hij kosten. Lees verder